Експертизи казват кой е виновен за двата трупа във Варненско

Образуваха досъдебно производство за убийството в Девня
2
Експертизи казват кой е виновен за двата трупа във Варненско
Снимка: архив, БулФото

Окръжната прокуратура във Варна образува досъдебно производство за двойно убийство срещу неизвестен извършител.

В неделя около 18,42 часа мъж подава сигнал за открити от него два трупа в землището на село Гроздьово, Варненска област, съобщиха от прокуратурата.

Още по темата

При огледа на местопроизшествието с огнестрелни рани в главата са намерени 44-годишната П.В. и 58-годишният А.Х от Гроздьово. Тялото на жената е било в паркиран автомобил на поляната край селото, а на мъжа – извън автомобила. Намерено и иззето при огледа е и огнестрелно оръжие.

Убитите са имали интимни отношения. П.В е несемейна, с едно дете, а мъжът – семеен, с пълнолетни синове.

Телата на двамата са предадени за аутопсия. Предстои изготвянето на балистични и съдебно-медицински експертизи, както и преценка и събиране на още доказателства, въз основа на които ще се преценява точната квалификация на извършеното деяние.

Окръжната прокуратура във Варна образува досъдебно производство за убийство срещу 53-годишната Н.Д., умъртвила с кухненски нож съпруга си И.Д. Жената е задържана за 24 часа.

Сигналът за убийството е подаден в неделя от съсед на семейството, което живее в девненския квартал "Повеляново".

След семеен скандал между двамата жената намушква съпруга си в гръдната кухина. Мъжът е намерен мъртъв в дома на семейството в "Повеляново". След извършване на деянието жената отива при съсед в блока и съобщава какво е сторила. В дома често имало кавги и скандали, провокирани и от употреба на алкохол, както и в деня на убийството.

Ножът на престъплението е открит и иззет. Убитият е безработен, а съпругата му получава пенсия за временна нетрудоспособност. Предстоят процесуални действия и действия по разследването на убийството.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
1
 
! Отговори
Шаран_БГ преди 8 години
У нашенско всичко може- дори летящи костенурки, и пълзящи зайци !
1
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
съпругата му получава пенсия за временна нетрудоспособност=========Е те такова понятие няма! Има отпуск поради временна нетрудоспособност т.н. болнични, има и пенсия поради намалена трудоспособност.