Осъдиха ген. Кирчо Киров на 10 г. затвор

Съдът постанови и конфискация на половината му имущество
Обновена: 7 авг 2015 14:14 | 7 авг 2015 11:48, Веселина Йорданова
85
Осъдиха ген. Кирчо Киров на 10 г. затвор
Ген. Кирчо Киров. Снимка: архив, БулФото

Военният съд осъди на 10 години затвор и конфискация на половината имущество бившия директор на разузнаването ген. Кирчо Киров.

Още по темата

Генерал Киров е подсъдим за присвояване на 4,7 млн. лева през 2007-2011 г. Разследването започна през 2012 г. след сигнал, пратен от сегашния шеф на НРС ген. Драгомир Димитров.

Според обвинението по времето на Киров във финансовите документи на службата са отразявани несъществуващи разходи за националната сигурност.

Милионите според Киров са отишли за естеството на разузнавателната работа по всичките й направления, но без да са съставени хиляда фалшиви документа, както твърди прокуратурата.

Още в началото на процеса преди две години Кирчо Киров се отказа от дело по съкратената процедура и каза, че обвинението срещу него е по политически сценарий.

За такъв вид престъпление Наказателният кодекс предвижда наказание от 10 до 20 години затвор и конфискация на цялото или на част от имуществото.

За срок от 15 г. ген. Киров ще бъде лишен от правото да заема ръководна държавна или обществена длъжност и да упражнява определена професия или дейност, свързана с материални средства. Изцяло беше уважен от съда и гражданският иск в размер на 4 720 196 лв., предявен от НРС.

Присъдата може да бъде обжалвана пред Военно-апелативния съд в срок до 15 дни.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


85
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Затвор до живот на такива като тоя строители на съвременния фашизъм!И защо конфискация само на половината имущество!?Връщане в троен размер а ако не достигат парите..по една кирка в ръцете и да ги израбогват!
18
9
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Този крадльо са го осъдили на 10 години за 5 милиона гепене. А Рапонов за 5 милиарда дето гепи от нас на колко ще го осъдят? Трябва да е на 1000, нали? Но нито едният и нито другият ще осъдят. Ще напълни гушката на съдиите генералчето и ще го оправдаят. Пример си имаме вече, Цецко Честния от кога го чакат при Бай Ставри но няма да улезе у бумбака. Батко Б не дава верните и крадливи авери да страдат. Да страда народа! Така е най-сладко.
17
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Щипнал ги от КТБ наверно още тогаз кат бяха на върха за разходи по ДС като една от властите нали и банката се оказа е на тия и ония като властници,та колко са властите,уж 3-4-5,а станаха 6,а защо не не 7,или за всяка власт по измерение по добре,а ония от отвъд се броят от 13 до 33 порцион на всеки един национ.
16
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Малко му е. И клечки под ноктите му искаме.
15
7
 
7
 
! Отговори
Луцифер преди 8 години
Тоя ще лежи при Цветанов.
14
1
 
13
 
! Отговори
Mr.STARBUCKS преди 8 години
До Гошо...ТъпотоГоше,нейните бяха само 11 милиона, нали така беше.Ама до като я вкарат в затвора,тя хептен ще остарее, и никой няма да иска да и се радва там :)
13
2
 
27
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 8 години
А какво стана с Масларова.И тук ставаше въпрос за милиони присвоени,но нея не я...пое военен съд и нещата се...размиха.Вече 7-8 години е подсъдима,даже си изкара още един депутатски мандат...горката.Правосъдието не е ли...бързо и естествено...справедливо,отпиши го.
12
3
 
15
 
! Отговори
онбашията преди 8 години
военния съд не трябва ли да осъжда на растрел?
11
3
 
20
 
! Отговори
комикси преди 8 години
В БАН има бивши военни, които получават и пенсии и заплати и НИКОГА наука не са правили, но ПРЕЧАТ на талантливите българи да работят! Защо ги прикриват?
10
6
 
18
 
! Отговори
кк преди 8 години
Ей, дявол да го вземе, по врявата сме много силни - Осъден, та осъден!!!!Абе, то и Цветан Цветанов е осъден, ама никой пандизчия не го е виждал в затвора...
9
6
 
18
 
! Отговори
тъп народ преди 8 години
При върховният съд , ще стане като делото на ЦВЕТАН ЦВЕТАНОВ като си плати къде трябва. ??????
8
3
 
18
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 8 години
КАРАЙТЕ НАРЕД 1 КОСТОВ---ПРИСВОЕНИ 80 000 000 ОТ КРИМИНАЛНАТА ПРИВАТИЗАЦИЯ 1 ФИЛИП ДИМИТРОВ---ЗА УНИЩОЖЕНИЕ НА СЕЛСКОТО СТОПАНСТВО ДОГАН МЕСТАН---ЗА ОГРОМНИ ПОЛИТИЧЕСКИ И ИКОНОМИЧЕСКЕ ВРЕДИ И СЬЗДАВАНЕ НА ЕТНИЧЕСКИ ВРАЖДЕБНИ НАСТОЕНИЯ СТАНИШЕВ ОВЧАРОВ ПЬРВАНОВ----МАЙ ВСИЧКИ УПРАВНИЦИ ОТ 1989 ДО СЕГА
7
1
 
19
 
! Отговори
Ред арми преди 8 години
Дали част от тези пари не са отишли в сметката на тогавашния президент- агент Гоцер а сега с тях да е финансирано закупуването на хотел Стримон от сина на Първанов?
6
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
такива не влизат в затвора. в затвора влизат тия дето откраднали чанта или пенсията на някоя баба, другите си плащат където трябва и заобикалят закона. нищо чудно на по-горна инстанция да го оправдаят, а после той да осъди държавата за нематериални щети, причинени от процеса срещу него... наглостта край няма щом имаш крадени пари в излишък
5
2
 
13
 
! Отговори
sektor преди 8 години
Сектор "Сигурност" Милионите според Киров са отишли за естеството на разузнавателната работа по всичките й направления,БАН? Воденичаров. Гнусни ченгета......обраха и фонда- безполодници и убийци на таланти!
4
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Голямо разузнаване голямо нещо щом за 1 година милиони за отишли в разходи
3
0
 
32
 
! Отговори
Ха преди 8 години
сега си представете реално присвоената сума и не го мислете - на по-горната инстанция ще се откупи.
2
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тоя крал, крал, та чак се насрал. :)
1
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Дано това да е началото, защото наглите крадци стават все повече.