Случаят Яро: Ние ги хващаме, вие ги пускате!

Автоджамбазът, ядосал Борисов, пак е в ареста
24
Случаят Яро: Ние ги хващаме, вие ги пускате!
Ярослав Димитров в съда. Снимка: Булфото

Само няколко часа след като Софийският градски съд пусна от ареста крадеца на коли Ярослав Димитров, прокуратурата отново го върна там. Сега той е с обвинение за вещно укривателство, съобщиха от обвинението.

Според прокуратурата на 27 и 28 май, в съучастие с Божил Гюров, е укрил два мотоциклета "Ямаха" и един "Хонда".

Още по темата

При разкриване на престъплението Димитров е бил задържан по друго дело и затова не му е взета мярка за неотклонение. Наблюдаващият прокурор е наложил на Димитров забрана за напускане на страната.

В събота прокуратурата ще внесе поредното искане в Районния съд за постоянното задържане под стража на Ярослав Димитров.  Тази сутрин пък Софийския градски съд го пусна от ареста, където беше по разследване за кражба на две коли - Ауди и БМВ от жк "Манастирски ливади".

Автоджамбазинът ядоса премиера Бойко Борисов, защото стана ясно, че е задигнал колите, докато е бил под домашен арест. Заради това Борисов поиска доклад как се пазят задържаните под домашен арест.

МВР шефът Румяна Бъчварова пък призна, че той е с три европейски заповеди за арест – от Словения и две от Италия. През 2013 година рецидивистът е обрал жилище, а през 2014 г. отмъкнал два мотора.

По думите на Борисов това е "голям крадец, доказан", търсен от няколко държави и с мярка – домашен арест.

"Трябва ли на всеки домашен арестант да сложа патрул отпред пред къщата да си го пази, да си има и безплатна охрана от държавата", ядоса се миналата седмица премиерът.

Според градския съд обаче видеозаписът, на който се твърди, че е Ярослав Димитров, е с лошо качество и не може категорично да се докаже, че е той.

Съдия Иван Коев мотивира решението на съдебния състав с думите, че извършител на деянието може да е всеки със сходни черти като тези, на лицето от видеозаписа.

Днес обаче младежът оттегли молбата си и поиска все пак съдът да го пусне от ареста. В крайна сметка той остана без мярка за неотклонение, а и следобед отново бе тикнат зад решетките.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Никаква реформа в съдебната система няма да се направи .Само народа го лъжат всички на протест.А парите от пуснатите бандити под гаранция си ги делят продажните ни магистрати за това сме на това дередже .
13
4
 
7
 
! Отговори
Дюдю преди 8 години
Верно ли полицаите не са взели пръстови отпечатъци от колата? Щяха да го "заковат" много по-лесно. Ама за това се иска акъл...
12
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
DOBRO MOMCE-NIKOGA NE E VARSHILO KRAGBI NA KOLI--KOI V DARGAVATA E VAGEN--BALGARSKIAT SAD ILI BOIKO BORISOV--ZAKONA PREDI VSICKO.
11
8
 
5
 
! Отговори
Евротолераст преди 8 години
Как смее тая мутра Борисов да оказва натиск на съдебната система! Ето така се започват диктатурите! На протест!
10
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
*аната съдебна система трябва да бъде разкостена... *** продажни!
9
2
 
18
 
! Отговори
до 12 преди 8 години
мда навсякъде п освета -видеозаписите са доказателство ,само в Бгето не са.Сега друго си е да ти откраднат колата ,да го имаш на запис - и някой мазен търбух -съдия да т и каже ''еми сори нямаш доказателство''...не вярвайте на очите си ,вЕврвайте на съдията...
8
23
 
4
 
! Отговори
Ааа преди 8 години
Престанете на плюете съда, четете малко, че видеозаписите не са достатъчно доказателство за да се повдигне обвинение.
7
2
 
12
 
! Отговори
por преди 8 години
Ами казвайте имена, така анонимно всеки си прави квото си иска. Ако има прозрачност ще се контролират сами, тея съдии.
6
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
гнилите ябълки още ги има
5
4
 
26
 
! Отговори
karpuzan преди 8 години
Пишете кой съдия го е пуснал да му строша тиквата
4
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
браво
3
4
 
32
 
! Отговори
Яко преди 8 години
Егати държавата... Утре пак ще е вън този индивид. Както по-долу каза "АК-47, номер4" без революция няма да стане.На маймуни ни правят и ние си траем... така ни се пада!
2
3
 
36
 
! Отговори
АК-47 преди 8 години
Ха сега да видим поредния съдия-***, който ще го пусне! Е, това вече е извън пътя. Тази съдебна система трябва да се изрине до основи. Без революция май няма да стане.
1
4
 
31
 
! Отговори
Клуон преди 8 години
Държава ЦИРК