Вторник, 10 часа, Волен влиза в Следствието и...

Разпитват го и вероятно след това го арестуват заради НАТФИЗ
13 ное 2015 12:05,
217
Вторник, 10 часа, Волен влиза в Следствието и...
Снимка: архив, Булфото

Волен Сидеров е призован във вторник от 10,00 часа в Столичното следствие. Това съобщи самият той  в Съдебната палата, където дойде да се гледа поредното заседание по делото заради инцидента на Летище "Варна" от началото на миналата година.

Още по темата

Той е подсъдим за хулиганство и нанасяне на лека телесна повреда на полицай в нощта на първия тур на изборите, когато националистът нахлу в НАТФИЗ.

Преди ден главният прокурор Сотир Цацаров потвърди, че ще поиска от съда постоянно задържане на лидера на "Атака" Волен Сидеров в ареста.

След повдигане на обвинението, Сидеров ще бъде задържан за 72 часа, след което решението дали да бъде освободен ще бъде на съда.

"Цацаров се закани да поиска от съда постоянното ни задържане. Иска да стоим в ареста, защото с Чуколов сме вносители на поправки в Конституцията, чрез които се намаляват правомощията на главния прокурор", защити се днес националистът.

Сидеров обясни пред журналистите, че "Атака" предлага намаляване и ограничаване на сегашните "абсолютно раздути и безгранични правомощия  на главния прокурор", отчетност към Народното събрание и възможност за отзоваването му.

"Последното е много важно, защото в момента той е недосегаем", посочи той.

По думите му формацията им иска съкращаване на прекалено удължения мандат на главния прокурор от 7 години на 5 години и възможност с 50 + 1 от гласовете на народните представители той да бъде отстраняван.

"Искайки нашето постоянно задържане, всъщност той отстранява от пленарна зала вносителите на поправки, които действат срещу него. Това е чисто политическо действие. Интересно да видим как ще реагират на нашите предложения реформатори и други, които говорят за съдебна реформа. Според мен това е важна промяна", настоя Волен Сидеров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


217
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
117
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Сега искаме публичен процесСидеров ще разгроми наркоманите и наркопласьорите
116
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Така е- двойни стандартиВеждито счупи нос на полицай а го направиха министър.Този *** ще го вкарат в затвора. Европейски двойни стандарти. Днес вкараха 87 годишна германска старица в затвора защото отрекла Холкоста но иначе крещят " аз съм Шарли" уж били за свобода на словот
115
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Утре Волен ще е светецЧовекът се бори срещу наркопласьоритеЦацата му запушва устата
114
3
 
9
 
! Отговори
Волен-Президент преди 8 години
Цaцaтa дойде с големи обещaния,но се окaзa,че е aмерикaнскa подлогa. Нaдявaм се догодинa,когaто Волен стaне Президент дa потърси сметкa нa всички упрaвлявaли през последните 26 години. Aз не се съмнявaм,че Сидеров е точния човек зa товa.
113
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не съм почитател на Сидеров но не обичам Дасикане Рома - българизираните/побългарени роми в България
112
5
 
26
 
! Отговори
СКАТ преди 8 години
До АтакаВОЛЕН СИДЕРОВ ЩЕ СИ ОСТАНЕ ПСИХИЧНО БОЛЕН РАСИСТ ;)
111
10
 
16
 
! Отговори
--------- преди 8 години
На Болния никога не му е пукало за Бг!!!!!!Той е най-обикновен демагог, разрушил и обезсмислил национално-патриотичната идея, с поведението и изявите си.За мнозина патриотично настроени българи, това човече "яхнало национално потриотичната идея е Огромно Разочарование!!!!Единствените неща към които се стреми са - Власт и Пари!
110
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Днес .бг да не е издание на Атака,имам чувството че тук имат сбирка...
109
23
 
30
 
! Отговори
Петко преди 8 години
Дано да получи рак или инфаркт тоя расист!
108
22
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Ангел- 129 Иван Коство ,Бойко Борисов,Радан Кънев ,барак Обамна бенеамин Натаняху и цялата масонска триполова ненормална *** да Пукнат в най скоро време ,заедно с тебе евро-атлантически любител на еднопполовата (любов) Дай Боже-амин!
107
32
 
36
 
! Отговори
Ангел преди 8 години
Волен Сидеров *** в най скоро време!
106
30
 
34
 
! Отговори
Иван Петров преди 8 години
Някой да застреля Волен Сидеров създава етническо напрежение!
105
27
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
да го осъдят на смъртт чрез мао мао
104
7
 
5
 
! Отговори
bobssy преди 8 години
Треснаха му шамар, опитвали се га *** обият...Трактора 2 пъти го гъмят с гранатомет....грешцица станала...Нема такава държава :)
103
3
 
25
 
! Отговори
Осман преди 8 години
Веждито счупи нос на полицай а го направиха министър.Този *** ще го вкарат в затвора. Европейски двойни стандарти. Днес вкараха 87 годишна германска старица в затвора защото отрекла Холкоста но иначе крещят " аз съм Шарли" уж били за свобода на словото.
102
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
не само ще му скъсат хастара на сидера ами ще му стопят лагерите Нищо чудно и да се обеси като го знаем каква е лигава мишка На времето баща му що пари хвърли да го отърве от казармата поради подобни причини
101
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Българските власти много бързо деистват срещу Сидеров докато за КТБ по Нова година !
100
5
 
4
 
! Отговори
пример преди 8 години
Реформаторите са друга партия която се разпада.След Атака са те . То не може вечно да лъжеш .Пример- Малин Злобакиев защитава хомосексуалистите ,а бил православен теолог.Чувай .......
99
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
юруш нямат бъдеще тях дори руснаците в БГ ги мразят ТОВА Е ИСТИНАТА СРЕД НАРОДА
98
3
 
9
 
! Отговори
културолог преди 8 години
Последната победа на костовистите ще е влизането на Волен зад решетките.После ГЕРБ няма да им трябват изобщо Радан Къневци и ко .