Шофьор с "Хамър" прегази пешеходец. На свобода е!

Близките на загиналия мъж се притесняват, че убиецът ще се укрие
20 дек 2015 16:30,
80
Шофьор с "Хамър" прегази пешеходец. На свобода е!
Снимка: bTV

2 дни, след като прегази и уби човек  в Пазарджик, 27-годишен шофьор вече е на свобода, съобщи синът на убития мъж, който се опасява, че убиецът на баща му може да  се укрие зад граница.

Младият водач вече бил с отнета книжка заради шофиране под въздействие на наркотици. От прокуратурата снощи не са поискали задържането му за 72 часа.

В петък вечерта луксозен джип "Хамър" буквално помита 70-годишен мъж, който пресича улица "Пловдивска", недалеч от голям хипермаркет. Според очевидци, джипът се е движил с много висока скорост като на рали.  Автомобилът влачил тялото на пешеходеца около 100 метра.

"С каква скорост трябва да кара човек, за да носи едър мъж над 100 метра. И да го пречупи отвсякъде, да е пребит, пречукан и натрошен. Нищо здраво няма. Даже не може ковчегът да бъде отворен", разказва пред bTV Еленко Лазаров, син на прегазения мъж.

От полицията уточниха, че безспорно в момента на удара джипът се е движил със скорост много по-висока от разрешената

Веднага след фаталния инцидент, шофьорът е тестван с дрегер, който не открива наличието на алкохол.

27-годишният Иван Янакиев е добре познат на полицията. Той е санкциониран многократно за различни нарушения на пътя. Книжката му е била  отнета в началото на 2015 година заради шофиране под въздействие на наркотици.

"Бил е задържан и съответно му е отнето свидетелството за правоуправление, както и временно спрян джипът от движение. И ето, че буквално месец, след като той е възстановил възможността си да управлява моторно превозно средство – прави тежка катастрофа", коментира говорителят на Областната дирекция на полицията в Пазарджик  Мирослав Стоянов.

Първоначално шофьорът е задържан за 24 часа. Близките на прегазения мъж се опасяват, че той може да се укрие.

Оказва се, че Иван Янакиев е освободен от ареста в събота вечерта. Информацията беше потвърдена от Ппазарджишката окръжна прокуратура. Засега не са ясни точните мотиви.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


80
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
0
 
4
 
! Отговори
Коментатор преди 8 години
къде е миткала тази пенсия?
65
1
 
2
 
! Отговори
Предлагам преди 8 години
Промяна в закона при ВИДНО нарушение, явно, да има бързо производство, присъда и без да го пускат директно в затвора.
64
1
 
26
 
! Отговори
ШОФЬОР преди 8 години
НА 27 ГОДИНИ И С ХАМЪР... КОГА И КАК СПЕЧЕЛИ ПАРИ, ЧЕ ДА СИ ГО КУПИ ???
63
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това е българският независимпродажен съд, а вие ги защитавайте още ...
62
0
 
28
 
! Отговори
Georgieva преди 8 години
Напротив! Повече от ясни са!НАРИЧАТ СЕ "Синът на еди'кой си, или стабилна сума евро сменила собственика си в НЕЧИЯ БАНКОВА СМЕТКА!
61
1
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
...освободен от ареста в събота вечерта....Засега не са ясни точните мотиви.Ясни са, как да не са ясни. Силно Наш Човек.
60
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Поредната българщина-комплексарщина, не се научихте какви коли да си купувате. Дори богатите на Запад си взимат ИКОНОМИЧНИ коли и карат ИКОНОМИЧНО, тоест умерено бавно. Да не говорим за жени и млади шофьори. Ама друго си е селският манталитет, на 27 с Хамър, на 18 с джип 300 кубика, на 20 силиконовите джуки и бЕлото Ауди.....
59
1
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А че то тези с хамърите нямаха ли право на трима сгазени на година?
58
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
След като закона не може да го накаже - да го накажем незаконно. Дайте тука адрес, снимка и т.н. Я ще бутнем родителите му без да искаме, я децата, я жената. За последната може и някой плик с пари да даде.
57
35
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
новина щеше да има, ако възрастният мъж беше прегазил хамъра. Джипът е доста голям и се вижда отдалече, крайно време е пешеходците да почнат да се пазят или поне да се оглеждат. кое е по-лесно да спре - джипка или човек?
56
2
 
32
 
! Отговори
той преди 8 години
жалко,когато парите могат да купят невинност,виновен ще излезе пострадалия разбира се,истината и морала в тази страна са за продан,Колумбия и Мексико пасти да ядат,удряме ги в земята,там поне държавата се бори с престъпността ,тука и служи
55
1
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Утре ще хванат някой човечец без застраховка/винетка и ще го опандизят. В БГ всеки има чувството, че е над закона. Това е тъжната истина в БГ и една от причините да емигрирам. Лека му пръст на човека!
54
6
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
За децата на комунистите законите не важат.
53
2
 
4
 
! Отговори
готин преди 8 години
супер си 52 тА КА Е до мен живеят пулувината от парламента и все са прави мамкаму *** ГОЛЕ МИ
52
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Е какъв е този дрегер след като е хващан един път с наркотици. Кръвен тест? Като ги знам, най-вероятно не му е направен и пак едни пликове с пари са сменили собствениците си. Аз като пресичам съм като подплашен заек вече, защото знам, че никой освен мен не ме пази.
51
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
и аз като колегата по долу--Пожелавам на тези които са го пуснали и са се облагодетелствали от това - да влачи и техните родители!!!
50
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
смъртна присъда ..стига ***, стига унийци
49
3
 
26
 
! Отговори
Бранник преди 8 години
Самата публикация е доказателство за тъпоумието / Според Виктор Юго - част от униформата/ на жандармите. Шофьора е санкциониран за каране под въздействие на наркотици. Прави му се само проверка за употреба на алкохол.
48
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Платил си е иначе как така ще е на свобода след всичките това ! Когато започнат масово да влизтат прокурори и съдий в затвора може да се пооправят нещата !
47
2
 
18
 
! Отговори
БОКО-ТИВОКО преди 8 години
Какво искате бе,някой от така наречените четвърта власт,да се е опитал да поясни далаверите на фамилия Цацарови