Шофьор с "Хамър" прегази пешеходец. На свобода е!

Близките на загиналия мъж се притесняват, че убиецът ще се укрие
20 дек 2015 16:30,
80
Шофьор с "Хамър" прегази пешеходец. На свобода е!
Снимка: bTV

2 дни, след като прегази и уби човек  в Пазарджик, 27-годишен шофьор вече е на свобода, съобщи синът на убития мъж, който се опасява, че убиецът на баща му може да  се укрие зад граница.

Младият водач вече бил с отнета книжка заради шофиране под въздействие на наркотици. От прокуратурата снощи не са поискали задържането му за 72 часа.

В петък вечерта луксозен джип "Хамър" буквално помита 70-годишен мъж, който пресича улица "Пловдивска", недалеч от голям хипермаркет. Според очевидци, джипът се е движил с много висока скорост като на рали.  Автомобилът влачил тялото на пешеходеца около 100 метра.

"С каква скорост трябва да кара човек, за да носи едър мъж над 100 метра. И да го пречупи отвсякъде, да е пребит, пречукан и натрошен. Нищо здраво няма. Даже не може ковчегът да бъде отворен", разказва пред bTV Еленко Лазаров, син на прегазения мъж.

От полицията уточниха, че безспорно в момента на удара джипът се е движил със скорост много по-висока от разрешената

Веднага след фаталния инцидент, шофьорът е тестван с дрегер, който не открива наличието на алкохол.

27-годишният Иван Янакиев е добре познат на полицията. Той е санкциониран многократно за различни нарушения на пътя. Книжката му е била  отнета в началото на 2015 година заради шофиране под въздействие на наркотици.

"Бил е задържан и съответно му е отнето свидетелството за правоуправление, както и временно спрян джипът от движение. И ето, че буквално месец, след като той е възстановил възможността си да управлява моторно превозно средство – прави тежка катастрофа", коментира говорителят на Областната дирекция на полицията в Пазарджик  Мирослав Стоянов.

Първоначално шофьорът е задържан за 24 часа. Близките на прегазения мъж се опасяват, че той може да се укрие.

Оказва се, че Иван Янакиев е освободен от ареста в събота вечерта. Информацията беше потвърдена от Ппазарджишката окръжна прокуратура. Засега не са ясни точните мотиви.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


80
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Е, нали Радан нали не е прав. ми смейте му се.
45
2
 
22
 
! Отговори
Gudi преди 8 години
Да убием няколко такива и може да се поуспокоят нещата, и в душите, и на улицата
44
1
 
10
 
! Отговори
гост преди 8 години
За такива само смърт, никакво праворъздаване
43
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ще е добра утеха, ако близките на починалия го убият.Следващата *** безмозъчна мутра може и да кара по внимателно в града.
42
4
 
15
 
! Отговори
овеч преди 8 години
Спокойно бе,няма да се скрие,и ще му дадат ефективна присъда!100 %.
41
4
 
11
 
! Отговори
Чучко преди 8 години
Вече е извън страната няма какво да се притеснявате. Защо ще му разваляте хатъра на момчето заради един 70гидишен, ще си направи една фирма и ще си усвоява европроектите.
40
3
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Пожелавам на тези които са го пуснали и са се облагодетелствали от това - да влачи и техните родители!!!
39
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Или техен роднина.
38
3
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А бе не закачайте момчето "селяни". Знаете ли кой е той? Или е общински съветник, или прокурор или съдия, или полицай, или някой в парламента, или, или, или.....
37
2
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Колеги , то закон има но прокурорите в случая го четат като дявола Евангелието!"От прокуратурата снощи не са поискали задържането му за 72 часа."Рецидивист и убиец пуснат да се разхожда на свобода само 24 часа след като е извършил поредното си престъпление!
36
1
 
63
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ало, държавата!!! Прогнила от корупция и беззаконие! Тоя Цацаров как има очи да ни говори и държи морал???? България - рай за престъпниците, благодарение на полиция, прокуратура и съдебна система!
35
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
мъни, мъни, мъни, животът е париии.
34
1
 
57
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Мижитурката Цацаров и продажните му прокурори в затвора ,това е решението! А покровителите им дон Тиква и Ахмед Доган заслужават направо смъртна присъда за това което става в България!
33
1
 
65
 
! Отговори
klod_si преди 8 години
Решението е едно. Щом правосъдието не действа, да действа правосъдието на улицата. Око за око. Да му теглят куршума.
32
1
 
46
 
! Отговори
Георги преди 8 години
Докато шофирането под въздействие на алкохол и наркотици не се криминализира като предумишлено убииство ще продължаваме да четем такива новини!
31
0
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До КАТ е в основатаАбсолютише вместо да се занимават с такива по-лесно е да бройкат кой е с зимни гуми при 15 градуса навън - мутраджийска работа.
30
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Преди няколко дена сайта беше пълен с ***, които се кефеха какарестували една баба в Хърватия като й извадиха рамото и я натискахана земята докато й слагаха белезници.Нека да видим тези балканските смелчаци какво правят с истинските престъпници!
29
2
 
45
 
! Отговори
Борисофф преди 8 години
Естествено, че убиецът ще се укрие след като е Мутра.
28
2
 
45
 
! Отговори
ИМЕТО? преди 8 години
ИМЕТО на ПРЕСТЪПНИКА и работи ли?Как е купил Хамър?
27
2
 
29
 
! Отговори
vvv преди 8 години
До Анонимен: Явно тоя с хамъра не се е поправил, щом кара без книжка! Нека се поправя в затвора, че иначе следващия път може да прегази и по-млади и "ценни за обществото" според теб личности.