Съдът пусна биячите на Тодор под "домашен арест"

Братята са обвинени в причиняване на умишлена смърт по хулигански подбуди
Обновена: 15 яну 2016 18:42 | 15 яну 2016 18:41, Камелия Цветанова
194
Съдът пусна биячите на Тодор под "домашен арест"
Снимка: Булфото, архив

Мярката за неотклонение "домашен арест" бе определена от окръжния съд във Враца за двамата братя Десислав и Иван Дамянови, задържани за убийството на Тодор от Враца, съобщи БНТ.

Още по темата

Защитата им поиска да им бъде наложена по-лека мярка - домашен арест, парична гаранция или подписка.

Според адвокатите на двамата братя, събраните доказателства до момента не дават основание за обосновано предположение, че те са извършители на престъплението, за което са обвинени.

Прокуратурата пък поиска "задържане под стража".

Иван и Десислав Дамянови са обвинени в причиняване на умишлена смърт по хулигански подбуди.

По закон братята могат да получат наказание от 15 до 20 години лишаване от свобода или доживотен затвор без право на замяна.

"Не съжалявам. Не съжалявам, защото нищо не съм направил, той ни нападна“, каза по-рано днес пред Нова телевизия един от двамата братя, задържани за убийството на Тодор от Враца.

В града пристигнаха експерти от Военномедицинската академия, както и прокурори от Върховната касационна прокуратура. Те ще помагат на местните обвинители при разследването.

На този етап двамата братя, известни в града с прякора си Поничките, отказват да дават обяснения пред разследващите.

Междувременно мненията в града за вината на братята за разделиха на две, защото прокурорите от София бяха категорични, че Тодор е имал бокс в ръката.

А нови свидетелски разкази допълват картината от фаталния ден.

На 10 метра от мястото на престъплението има знак за пешеходна пътека. Двамата братя пресичали на нея. За съжаление обаче маркировката се е изтъркала. Мнозина смятат, че ако боята е била налице, агресията и от двете страни е можело да се избегне.

Според свидетел Тодор е ритнал единия от братята. След това двамата мъже го хващат, като се опитват да извадят бокса от ръката му. Свидетелят твърди още, че един от братята е бил ударен с бокса, защото веждата му била сцепена, а от устата му течала кръв.

Първоначално на братята беше повдигнато обвинение за причиняване на смърт по непредпазливост в следствие на лека телесна повреда.

Вчера обаче Сотир Цацаров изпрати в града екип от Върховна касационна прокуратура и обвинението беше променено на съучастие в предумишлено убийство по хулигански подбуди.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


194
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
6
 
9
 
! Отговори
спонсор на МВР преди 8 години
Не отивайте във Враца. Там убийците свободно се разхождат по улиците.
42
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Всички имат вина:Мочето - заради бокса"Поничките" за неадекватната си жестокостПриятелката му и Зяпачите, че не са извикали веднага полицияОбщината, че не подържа маркировката на зебратаМедийте, че стимулират непрекъснато публиката с "Тоя има топки" !Прокуратурата, че взима неадекватни решения
41
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Има много свестни,добри и възпитани деца.Журналистите,търсейки сензация показват *** като тези от Бургас,Враца и разни изрусени кифли.
40
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 68. До месец? Сигурно вече има нов.Все пак е "модерна жена"
39
1
 
6
 
! Отговори
лютибродски преди 8 години
сега да не стане като с едни други братя. аха да ги привикат в съда, айййй, няма гииии.
38
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Двама срещу един??
37
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
После да не питате защо има убийства и кой крив кой прав . При този български съд нищо не може да стане , затова идва Калашников .
36
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Вината на мочето е, че е имало бокс, но Вината на братята е, че са го убили умишлено !Казаното от едината "Поничка" - "Не съжалявам !" доказва постфактум за умъсъл при убийството !
35
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До вергилАу, Вергиле, как така, що не им ритна колата, и не ги измъкна от джипа. А уж жена ти от снощи ли е бременна?Колко сте плитки с измислиците си, платени драскачи.И по-кротко с кривоустието, че Съдбата не спи. А трябва да дочакаш нероденото си дете. Затова не защитавай убийците на чуждото дете.
34
5
 
8
 
! Отговори
Иридий преди 8 години
А сега малката пръдла на кръстосан разпит без адвокат, да видим кой "Кум" кой "Сват"?
33
3
 
3
 
! Отговори
Widi[n преди 8 години
До АнонименСпоред мен е ясно какво е станало (лека телесна повреда, след което е настъпила смърт), ама заради обществените нагласи, се смени обвинението, за да се тушира напрежението.
32
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нищо ново под слънцето
31
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 31О, да! Умрял е от инфаркт! Умрял е от храна, попаднала в белия дроб! Умрял е, защото си е глътнал езика! Умрял е 5 пъти и 5 пъти някакъв неграмотен го вадил от клинична смърт!Сега умира, че ТЪЩАТА на единия убиец работела В ПРОКУРАТУРАТА! Много е виновно момчето. Да го съживят и да го осъдят, за накърняване на достоинството и гражданското поведение на братята-убийци.Да живее върлуващата безнаказаност, ШУРО-БАДЖАНАЩИНАТА, корупцията на гнилите ябълки.Прости ми, момче!
30
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Защо не ги изкараха че се дълбоко стресирани,или имат болки в третия бъбрек
29
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Врачанският Жан Клод Ван Дам бе затирен по пътеките господни от Врачанските братя!
28
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
до 37: "...не им се ИЗПРАВЯЙ НА ПЪТЯ НА ТЕЗИ, БРАТО..." БРАТО, ПОНИЧКИТЕ са навсякъде около нас...утре може да те прегазят на същата зебра - без клаксон....",а после тъща му на единия ще те изкара и виновен" !
27
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Истината...братята са големи...да станат след такива удари и да убият това ***! Затова се иска не само смелост но и чувство за достойнство сред тълпата. Направо са го намляли.И аз с брат ми ако ми скочи такова *** ще го върна в предучилищна.
26
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Единственият проблем на братята е , че не са прецинили колко бой може да понесе ...... Иначе ако е налетял с бокс да се прави на мъж си е бил за бой.
25
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Този съд във Враца демонстрира изключителна наглост и казва- не ни пука от никой , ще си правим каквото ни е кеф . При това положение единствения честен съдия в България е чичко Макаров . Той съди бързо и точно и знае защо . Разбрахте ли другари съдии .
24
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
до 39Къде е позора бе? Че някакъв пикльо иска да те убива и ти си го утрепал?