Клекшопът прати Волен на съд! Перспективата – 5 г. затвор...

Из обвинението: Сидеров псувал, а Чуколов шамаросвал
18 яну 2016 15:30,
179
Клекшопът прати Волен на съд! Перспективата – 5 г. затвор...
Снимка: архив Булфото

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров и заместникът му Десислав Чуколов са предадени на съд заради проверката им на клекшопа в началото на октомври. Софийска градска прокуратура внесе в съда обвинителния акт срещу двамата.

Те са обвинени в хулиганство, отличаващо се с изключителен цинизъм и дързост и в причиняване на телесна повреда на полицай по време на служба. За първото деяние се предвижда лишаване от свобода за срок до 5 г., а по второто – до 3 г.

На 9 октомври миналата година Сидеров и Чуколов устроиха "проверка" за наркотици и цигари без бандерол в магазинче на ул. "Раковска". Те се държаха грубо със собственика му и с полицаите, дошли на сигнала им. Заради изпълнението си двамата националисти останаха без имунитет след искане на главния прокурор да започне разследване срещу тях.

Още по темата

Във внесения в съда обвинителен акт прокуратурата пише, че пред магазинчето Сидеров и Чуколов са извършили непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото. Според обвинението деянието им се отличава с изключителен цинизъм и дързост.

Двамата са предадени на съд и за това, че са причинили телесни повреди на полицейски служители.

От обвинителният акт стават ясни и нови подробности около изпълнението на атакаджиите. Сидеров и Чуколов застанали пред магазинчето и не позволявали на хора да пазаруват от него, като им преграждали пътя с телата си и ги бутали. При опита си да пазарува от клекшопа, гражданин бил ударен по лицето с шамар от Чуколов.

След това депутатите поставили на отвора на витрината кашон с боклуци и чрез удари с крак вкарали кашона вътре в магазина.

После започнали да удрят по витрината с ръце и крака. Продавачът в магазинчето, обезпокоен от случващото се, позвънил на собственика, който от своя страна сигнализирал на тел. 112 и заедно със съпругата си пристигнали на място. Тогава видели Сидеров и Чуколов да бутат клиентите и да не им позволяват да пазаруват. Скоро след това на мястото пристигнали и униформени полицейски служители.

Съпругата на собственика на магазинчето започнала да снима с мобилния си телефон скандала и действията на двамата обвиняеми. Сидеров обаче с удар избил телефона от ръцете й, след което я стиснал силно по ръката. Чуколов пък я бутнал. Собственикът на магазинчето се опитал да защити съпругата си и застанал пред нея, за да попречи на обвиняемите да я нараняват.

Междувременно Сидеров и Чуколов продължавали да бутат и обиждат събралите се граждани и намиращите се на място полицаи. Двамата се държали арогантно и агресивно, парадирайки с позицията си на народни представители. Малко по-късно Чуколов се приближил до собственика на търговския обект и му ударил шамар по лицето.

Окoло 23.00 ч. на мястото дошли още полицейски служители, които се опитали да отделят обвиняемите от събралите се граждани и да прекратят действията на Сидеров и Чуколов. Тогава Десислав Чуколов напсувал един от полицаите и му ударил шамар в лицето.

Същевременно пък Волен Сидеров напсувал друг полицейски служител и го заплашил, че ще "го уволни". След това му нанесъл удар с юмрук в лакътя на лявата му ръка.

След това Чуколов тръгнал към площад "Славейков", а Сидеров останал на мястото до около 04.00 часа. През това време събралите се граждани и полицаи постепенно се разотишли. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


179
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
71
7
 
12
 
! Отговори
DEA преди 8 години
Това го чака всеки борец с наркомафията.
70
17
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
След подобно нещо Сидеров и Чуколов вече не могат да бъдат народни представители в една цивилизована страна. Отставка и извинения пред българския народ!
69
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
що за дума е клекшоп ? като чуя клек и ми идват наум едни физиологични нужди.
68
12
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Българизираното ромче Волен , да живеят Аспаруховуте роми
67
0
 
5
 
! Отговори
ПРОИЗХОД НА ВОЛЕН СИ преди 8 години
Дасикане рома са православни християни в по-ново време се наблюдава тенденция към протестантството, а хорохане рома са мюсюлмани. Вероятно по време на османското робство възникват и другите две наименования дасикане: в някои ромски диалекти дас означава роб, оттам дасикане за робското положение на християните в османската империя. Йерархично тези две групи се делят според занаяти или диалектни особености на езика, като напр. живеещите главно по селата бургуджии, музиканти, кошничари, калайджии, джамбази и други (Пашова, 2004).
66
26
 
19
 
! Отговори
яна преди 8 години
ПО - ДОБРЕ ЩЕ БЪДЕ ТОЗИ ИЗМЕННИК И РУСКИ СЛУГА ДА БЪДЕ ЕКСТРАДИРАН В РУСИЯ , БЕЗ ПРАВО ДА СЕ ВРЪЩА В БЪЛГАРИЯ ЗАВИНАГИ !!!!!
65
6
 
8
 
! Отговори
tih velikan 681 преди 8 години
Pri realnoto vlizane na Volen v zatvora,Desislav Chukolov shte stane kulturen i vuzpitan chovek,kakuvto e bil predi da prohodi s Beliya pudel.Zatova bih jelal Desislav da mine s uslovna,ako svidetelstva sreshtu psiho trilura Volen efendy bash bilya patladjan surat.
64
11
 
18
 
! Отговори
Максим преди 8 години
Ненавиждам просташкото поведение каквито и да са подбудите на извършителите. Разбира се ако приемем обвиненията за отговарящи на действителността. Но такова и то в много по-голяма степен се реализираше от част от тъй наречените протестери. Боядисване на паметници, блокиране на кръстовища и улици , оплюване и овикване на несъгласните с действията или позицията им ,хвърляне на павета и т.н. За тях "осанна" а за Волен ...Двойните стандарти развращават.
63
8
 
7
 
! Отговори
хей преди 8 години
Режима на Путин не е нацистки бе ,ако беше нямаше в мавзолея да лежи Ленин.
62
4
 
12
 
! Отговори
факт преди 8 години
В мига ,когато Трифонов направи поредната червена проекция Сидеров ще ходи по барчетата да си спомня какъв политик е бил.
61
9
 
28
 
! Отговори
Шиши Миши преди 8 години
Убийства,изнасилвания,наркотици !!! Няма присъди !!!! Но тоя ???Него ще го вкараме в,,панделата,, !!! Не е от ,,нашите,, !!! Пречи ни на Кражбите !!!
60
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Силвияпо скоро европейски педофил
59
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тези двамата са депутати, а предсавяте ли си как биха се държали ако бяха обикновенни полицай !
58
13
 
9
 
! Отговори
ха ха преди 8 години
Е тя ролята му ясна-резервоар на БСП и Конституцията на ДС мафията. Помагач на СИК ,Мултигруп .Смешно е как звучи думата "Щатите" в устата му -всякаш казва нещо жалко ...А Америка е велика страна,а жалкия е той .
57
16
 
18
 
! Отговори
vlady преди 8 години
Не виждам коя психиатрична експертиза би признала Болен Лидеров и Десислав Чуколов за вменяеми. И двамата имат спешна нужда от освидетелстване и лечение в специализирано медицинско заведение.
56
12
 
10
 
! Отговори
ха ха преди 8 години
Вчера този нещастен човек Сидеров направо ме хвърли в смях..Подиграва се на Тръмп - клоун бил ,смешен ,прическата *** била.Чакай бе човече,то от тебе по - голям клоун нямаше тия 10 години . Привържениците на Тръмп била инфантилска-а вашата ...... Склеротици от ДС и БКП искащи реванш.*** е че такива като вас пречат в БГ да има алтернатива на Бойко .Клоуни .Но това показва друго ,това Сидеров играе някаква роля,но не вярва и на йота на лъжите си .
55
7
 
4
 
! Отговори
Тайфи Якорудски преди 8 години
Мен защо не ме проверяват Болен и Чук-Чук?
54
3
 
9
 
! Отговори
До !!!!!ВАЖНО!!!!!!! преди 8 години
Те не могат да се събудят! Стадото спи дълбок непробуден сън и ако някой леко се размърда Борисов веднага му слага мокра кърпичка на устата да заспи пак! Тези бяха будни, те заминаха и са много добре! Шшшшт тихо да не събудиш Стадото!
53
12
 
5
 
! Отговори
Истина преди 8 години
Америка ме ограбила,но Волен лъжеца ще ни направи щастливи и богато .Кой пък вярва на тоя Не мозъчни инвалиди,а бавноразвиващи се хора. Този подлец вчера заяви подигравателно..."Блажени да са вярващите".ама толкова анти христово прозвуча че ми заприлича на някакъв езически вещер.Щял да дава трибуна на провалените и купени 5 /6 пъти болшевики да си хвалят идеите.ДС доносник .
52
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименИ КОЙ Е СГАЗИЛ ЛУКА, БЕ Т..ПАК?? БОКО МАФИОТА И ОСТАНАЛИТЕ КРАДЦИ КЪДЕ СА В СХЕМАТА ??? ЩО НЕ КАЖЕШ НЕЩО И ЗА ЦЕЦО КРАДЕЦО ИЛИ ПАМЕТТА ТИ Е КЪСА, КАТО НА ВСИЧКИ ОВЦИ В ТАЯ ДЪРЖАВА!