Нарът тесен за Сидеров е! Съдът го пусна от ареста

На среднощно заседание му бе определена "парична гаранция" от 6 бона
18 ное 2015 07:08,
127
Нарът тесен за Сидеров е! Съдът го пусна от ареста
Снимка: Булфото

След 12 часа в ареста депутатите от "Атака" Волен Сидеров и Десислав Чуколов изллязоха на свобода под гаранция от по 6 000 лв. за всеки. Това реши съдия Веселина Ставрева от Софийския градски съд в 2 часа след полунощ.

Точно в полунощ Сидеров и Чуколов бяха докаран в съда с белезници, охранявани от 30 полицаи.

Пред съда Сидеров отново настоя, че обвинението срещу него е в отговор на внесени от него промени в Конституцията за ограничаване на правомощията на главния прокурор.

Още по темата

Той, както и Чуколов отказаха да съобщят домашните си адреси заради заканите, които получават и дадоха адреса на телевизия "Алфа" на площад "Славейков".

Според съдия Ставрева задържането на Сидеров и Чуколов е било незаконосъобразно, тъй като е нямало никаква опасност те да се укрият или да извършат друго престъпление.

Съдийката посочи, че самият факт, че е повдигнато обвинение не означава, че обвиняемият може да извърши престъпление. Решението бе прочетено в присъствието на съпругите на Сидеров и Чуколов.

Секунди, след като бяха освободени, Сидеров обяви пред медиите, че прокуратурата е направила един огромен гаф със задържането им.

"Това беше един тормоз, едно мачкане. В този абсурден час посреднощ имаше съдебно заседание. Съдът реши, че прокурорската мярка за 72 часа е незаконна. Т.е. прокуратурата получи шамар. Според мен главният прокурор трябва да подаде оставка. Едва ли ще го направи, но определено това беше огромен гаф, провал за прокуратурата, която искаше да разиграе репресията. Чак след  като обжалвахме, те се размърдаха", посоли националистът.

Той определи удрянето, блъскането и влаченето на народните представители от "Атака" пред Столичното следствие като прокурорско-полицейски произвол.

"Мисля, че след този случай ще тръгнат събития, които ще покажат, че тази власт трябва да си ходи. Тя е изчерпана, антидемократична, антибългарска. "Атака" влиза в нова фаза. Благодаря от сърце на всички, които ни подкрепят", допълни Сидеров.

Заместникът му Десислав Чуколов, който също беше освободен от ареста, благодари на всички присъстващи на протестите в тяхна подкрепа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


127
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Е няма да се оправи тази държава, срам и позор за съдилищата и държавата като цяло
62
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 94Ама ти за нормален ли се смяташ?
61
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 95Те, гл.упаците, на всичко се радват.
60
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До bobiАбе боби, *** на тебе, ако поливаш всеки гнусен политик, ще ти трябва цял танкер ракия бе, а ти ще заприличаш на препарат в коридора на Медицинска академия - като биологичен уникат, да се учат студентите.
59
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 98То крадени/ партийни пари ледно дсе даряат!Ей точно срещу такива напънати мошеници скача Сидеров. Ама като нямаме икономическа полиция, плъховете ръфат от бюджета, ръфат, пък са и толкова прости, че се и перчат "остроумно". Нищо де, всичко ще си дойде на място, макар и полека. Ще дойде и твоят ред.
58
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ZAzarov da se Maha resila e golam sa bG Demokrazia i pravosadieto
57
1
 
11
 
! Отговори
1 преди 8 години
На базата на фалшивите документи от лишения от права патолог или на кошаревските показания на протестна да го оставят в ареста.Пълен цир тиражиран от платени журналисти и протестърчета.
56
8
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
едва ли ще се намери съдия който да го осъди,понеже е нагъл и брутален и демонстративно извършва просташки деяния.
55
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Май доста сополи са изтекли в ареста?! :)Болен и Чуколина - истински мъже! :))))
54
11
 
4
 
! Отговори
Гражданин преди 8 години
Е това вече е най-голямата гавра на българското правосъдие ! Абе,съдиите,неправилно сте присъдили да е под гаранция - вие е трябвало да му платите за щуротиите и даже да го наградите -срам, срам, срам! Това значи,че тоя синковец отново може да си развява байрака както си иска!Ами той това и искаше - значи отново се играе по свирката му! *** после си мисли,че у нас им правосъдие - друг път!
53
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
к'во става у на ве, съвсем се размириса на вкиснало.
52
8
 
8
 
! Отговори
жалко преди 8 години
Да бе няма опасност да извършат престъпление, че те само като дишат са си ходещо престъпление срещу човечеството. До два дни пак ще се сбият и/или ще почнат да тероризират някого, само и само да ги дават по телевизията. ***...
51
8
 
8
 
! Отговори
bobi преди 8 години
Язък че са ги пуснали, бях си извадил ракийката да поля първия случай, някой гнусен политик да си намери заслуженото :)
50
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Искам да видя среднощно заседание за нормален гражданин. Ама "човека от народа Болен" е специален както винаги.
49
1
 
3
 
! Отговори
Законност преди 8 години
В противен случай - когато възмутен гражданин, примерно симпатизант на Атака, реши да се саморазправи с друг депутат, полицията трябва незабавно на извие ръцете на депутата и да даде възможност на възмутения граждани да изрази свободната си воля.
48
7
 
12
 
! Отговори
Законност преди 8 години
Човекът, ударил с юмрук депутат с имунитет да бъде задържан за 72 часа за хулиганство от особено тежък характер. Полицаи, оказали насилие над депутат с имунитет- съучастие в побоя над него - 72 часа и дисциплинарно уволнение. Двамата 'артисти', удряли депутати с имунитет - арест. Клек шоп, продаващ акцизни стоки без бандерол и други вещества - затваряне и следствие.
47
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не ззнам колко трябва да си облъчен или изкрейзил за да напишете тая помия по адрес на Сидеров и Чуколов. Имах удоволствието да гледам по тв"АЛФА " до 3 часа посред нощ решението на съда и видях , че в съда има и нормално доблестни съдии. Да те притискат главен прокурор и политици и ти да вземеш правилното и честно решение се изисква професионализъм и достойнство което съдиите в случая го показаха. БЛАГОДАРЯ НА СИДЕРОВ ,КОЛЕГИТЕ МУ И ЕДИНСТВЕНАТА БЪЛГАРСКА БЕЗПРИСТРАСТНА МЕДИЯ АЛФА ЧЕ ВИ ИМА.
46
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Цирк Буш .
45
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Борисов разиграва цялата простотия в България.Мачкате и после ти помага страх гое,руски и Живкови номера.
44
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ВОИН АТАКИСТ 84Да получиш милостиня, не означава, че си победил. Великодушието на Бойко Борисов промени мярката за неотклонение, твоите русийски братя са безгласни букви в България.