Пуснаха Поничките – по 2 бона и са си вкъщи, на топло

Доказано е, че са разменени удари между братята и Тодор
Обновена: 26 яну 2016 11:10 | 26 яну 2016 11:09, Камелия Цветанова
174
Пуснаха Поничките – по 2 бона и са си вкъщи, на топло
Снимка: Булфото, архив

Софийският апелативен съд наложи парична гаранция от 2 хил. лева за всеки от двамата братя Иван и Десислав Дамянови, известни с прякора Поничките, които са обвинени за смъртта на 18-годишния Тодор от Враца в началото на януари.

Досега те бяха с мярка домашен арест, от която обаче нито защитата, нито обвинението бяха доволни.

Събраните доказателства показват, че са били разменени взаимни удари между Тодор и братята. Не е доказана причинната връзка между ударите и смъртта на 18-годишния младеж, мотивираха се днес от Софийския апелативен съд.

Още по темата

Засега е налице само първата предпоставка за задържане под стража. Другите две по принцип са, че ще извършат друга престъпление или ще се укрият.

Адвокатът на двамата братя Росен Бончев поиска по-лека мярка от наложената, например подписка или парична гаранция. Защитата остана пред съда само 30 секунди с обяснението, че всичко е написано в жалбата.

Братята не се явиха пред съда днес, въпреки че те имат право на това. Обвинението настоя братята Иван и Десислав Дамянови да получат най-тежката мярка за неотклонение, защото съдебно-медицинската експертиза за смъртта на 18-годишния Тодор не е готова и обвинените може да се укрият.

Под натиска на общественото недоволство обвинението срещу Иван и Десислав беше преформулирано в умишлено убийство по хулигански подбуди – престъпление, за което по закон се предвижда лишаване от свобода от 15 до 20 години или доживотен затвор без право на замяна.

Установено е, че двамата са нанесли множество удари по тялото и тила на Тодор. От прокуратурата съобщиха, че Тодор в носел бокс в дясната си ръка. Затова е свидетелствала и приятелката му Грета пред разследващите.

След побоя Тодор изпуснал бокса на земята и друг свидетел го е взел и го е изхвърлил. Боксът не е намерен.

След смъртта на момчето във Враца отидоха експерти от Военномедицинската академия, както и прокурори от Върховната касационна прокуратура, които да помагат на местните обвинители при разследването.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


174
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
87
13
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Явно свидетелите са подложени на силен натиска да казват каквото са решили някои за кой крив кой прав и сега едни мълчат, други лъжат.
86
14
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И кога му чупят огледалото ? След като ги 'пребива' ли ? Колко отмъстително от тяхна страна..Боя е станал след размяната на реплики и счупеното огледало.
85
10
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен109Ако всичко,което изброи е точно така,тогава няма ,какво да се чудим,братята са виновни,само,че това е версията само на роднините на Тодор(лека му пръст),иначе свидетелските показания са доста по-различни.За това да не бързаме да раздаваме присъди,а да оставим съдът да си свърши работата!
84
10
 
39
 
! Отговори
До 109 преди 8 години
Откъде я извади тази последователност на действията? Според мен е била в друга поредност, а колкото до боя - първо Тодор с бокса ги е млатил здраво, а после те са успели да го озаптят, но това е само предположение на базата на това, което съм чел по случая. От какво е починал, не става ясно и не е ясно това дали има връзка с боя между тримата.
83
8
 
41
 
! Отговори
??? преди 8 години
Досега не е доказана връзка между <това, което тук заменят с звездички> на Тодор и действията на двамата братя. Пита се в задачката, защо изобщо им се предявява обвинение, без то да е подкрепено с някакво доказателство, а всичко е в резултат на уличен натиск?!
82
20
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Значи скарват се. Те му чупят с крак огледалото. Той има точно 3 избора:1. Заключва се в колата и си трае. На следващия ден си поправя огледалото със собствени средства.2. Излиза с голи ръце с/у ДВАМА много по-едри от него. С ясната идея, че ще бъде пребит. 3. Взима някакво оръжие - бокс, тръба, камък. Идеята е да изравни силите. Той избира номер 3. Бокса му бива избит. За да го накажат, че е посмял да им се изрепчи, го държат и пребиват. Искам да попитам. Вие какъв избор ще направите?
81
9
 
42
 
! Отговори
Реалист преди 8 години
Странно!Нали днес щяха да излязат резултатите от медицинската експертиза!Защо пак си подхвърляме реплики, без да знаем защо е починал Тодор и има ли връзка с сбиването му с двамата братя....
80
9
 
34
 
! Отговори
111 преди 8 години
До Анонимен103Само не заплашвай!Не си страшен!***!
79
8
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 221До тук поне, нищо от експертизата не доказва,че е бит докато мърда,напротив има повърхностни охлузвания и поне засега,като причина за смърта се сочи инфаркт,ако се докаже ,че той е нанесъл първите удари не виждам,какво могат да направят на двамата братя,ако ли пък са почнали те да си носят последствията.Съдът трябва да се произнесе,а не ние тук да си ,,чешем езиците"
78
9
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 111Не се притеснявай, че да не получиш и ти някой инфаркт.
77
9
 
39
 
! Отговори
111 преди 8 години
До ТеорияТеорията ти е неоснователна,защото ако беше инфаркт до сега щеше да се знае!При аутопсия инфаркт най-лесно се доказва!Мен това ме притеснява,че още гадаят като не е инфаркт от какво е починал?
76
15
 
38
 
! Отговори
221 преди 8 години
Е нали са невинни ,защо единят от двамата беше избягал и се появи на следващия ден с адвокат?И това,че те нападне с бокс не ти дава право да го биеш докато мърда!
75
8
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен92В няколкото поста,защитавам тезата,че съдът трябва да се произнесе кой крив,кой прав ,и колко точно,ще лежат двамата братя(най-вероятно,ще лежат),защото всеки има право на неизбежна отбрана,и ако се докаже,че те са действали така трябва да се види само дали са я превишили.
74
9
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
На всички пиш.легари, които си носят бокс и палки, ще кажа, че е по-добре да те шамаросат отколкото да те претрепят, само защото сте се направили на мъжкари и сте извадили оръжие.
73
13
 
43
 
! Отговори
Иво преди 8 години
До 89 някой. Никой не го е карал да налита на бой на двама и то с бокс. Кое да е честно? А за каква криминална регистрация говориш? В съда, при гледане за мярката за неотклонение стана ясно, че не са осъждани. МВР си драска глупости в архивите, всеки заподозрян за нещо си го водят в архивите, независимо дали го е извършил или не. Защо се изпуска, че когато Тодор е ПОЧИНАЛ (още не е доказано, че е убит) са чакали всички полиция? Това хич не ми се връзва с нечии твърдения, че някой е мутра.
72
14
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 92айде стига глупости!!тия бабаити дали според тебе са"прибягвали"????айде СТИГА,НАИСТИНА СТИГА С ТАЯ ЗАЩИТА НА ТАКЪВ ТИП ПОВЕДЕНИЕ,И НА ТАКЪВ ТИП ХОРА,ОСТАНАЛИ ОТ МУТРЕНСКА ВРАЦА!!КАТО ИСКАТЕ ТАКАВА ДА ВИ Е ДЪРЖАВАТА-ОБАДЕТЕ СЕ НА БРАТЯ ГАЛЕВИ ДА СИ ВИ ПРИБИРАТ!АЗ ИСКАМ ЕДНА ЦИВИЛИЗОВАНА,С ПРАВИЛА И ПОВЕДЕНИЕ ДЪРЖАВА!!!ИСКАМ НЕ 10 ГОДИНИ ДА ЖИВЕЯ ПО ИТАЛИЯ И ИСПАНИЯ,ИСКАМ В МОЯТА СТРАНА ДА ИМА РЕД. ТИЯ ДВАМАТА В ИСПАНИЯ НАПРИМЕР-ЕДВА ЛИ ЩЯХА ДА СИ СТОЯТ НА ПЪТЕКАТА,АМА ТУК СМЕ ЛАРШ
71
11
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До някойИмало ли е бокс,или не,ще се произнесе съдът!
70
13
 
39
 
! Отговори
Теория преди 8 години
Светла му памет на Тодор, но момчето е имало сърдечни проблеми и при вида на счупеното огледало на колата му е получило инфаркт.
69
13
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен88Нещо много нервни сме станали,ако се възмущаваме на момента,че някой,не прибягва достатъчно бързо на пешеходна пътека.Много бързо решаваме да разрешим проблема,,мъШката",с бокс в ръка ,и когато ни направят главата мека казваме,,егати държавата"(не,че няма кусури)
68
10
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 83Прав си, не бива правосъдието да се влияе от емоции.Но съм и малко любознателен, какво ще правим ако се повтори сценарият на убийството пред Соло - виновникът забягна в чужбина, роднините са мълчаливи като риби, адвокатът му си депутатства, редица МВР шефове и прокурори с досада констатират пропуска, съдът спи спокойно със съня на праведния, а навсякъде из БГ-то цари мир, цъфти любов и страната е потънала в спокойствие и стабилност...