5 г. затвор за кражба на смартфон с пистолет

Наказанието ще бъде изтърпяно при "строг" режим
17 мар 2016 12:22,
9
5 г. затвор за кражба на смартфон с пистолет
Снимка: Булфото, архив

Върховният касационен съд потвърди Решение на Апелативен съд - Бургас, с което е потвърдена осъдителна присъда и окончателно наказание от 5 години и 4 месеца лишаване от свобода за Димитър Добрев,  съобщиха от  Апелативната прокуратура в Бургас.

Той е осъден за това, че на 30 май 2015 г. около 23:00 часа в Ямболския градски парк е отнел мобилен телефон на стойност 840 лв. от мъж от Ямбол.

Осъденият е имал за цел да присвои противозаконно чуждата вещ, като за целта е употребил заплаха - опрял е газов пистолет в челото на пострадалия, а малко след това е стрелял покрай неговата глава.

Престъплението е извършено в условието на "опасен рецидив".

Наказанието, което съдът е наложил на Димитър Добрев ще бъде изтърпяно при първоначален "строг" режим в затвор.

Решението на Върховния касационен съд е окончателно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До като четях тази статия, пред погледа ми попадна снимката на двамата , които пребиха 93 годишната старицата за да я ограбят. И двамата изверги са криминално проявени, при което единият е извършил убийстов, та в този ред на мисли се чудя, какво ли наказание трябва да изтърпят. В най-вероятния от възможните случаи, ще бъдат осъдени на по 5,6 години лишаване от свобода (което на практика значи: по три пъти на ден топла храна, вода, ток, вероятно достъп до интернет и т.н.) за чия ли сметка
8
0
 
3
 
! Отговори
Аман от драскачи преди 8 години
Ще извинявате, ама някои от нас биха искали да четат смислени статии от компетентни журналисти, а не подобни недоразумения. Тук журналистите и редакторите грубо се излагат в професионален аспект... "Кражба с пистолет" няма, има квалифициран грабеж. Добре поне, че не е написано обичайното "обир", което така и не успявам да намеря като термин в НК.
7
1
 
7
 
! Отговори
123 преди 8 години
СУПЕР НОВИНА!.... За убийство на човек - под гаранция, а за грабеж - 5 години затвор...АБС*РДИСТ*Н.........
6
0
 
6
 
! Отговори
www преди 8 години
Първо, ако имаме заплаха за живота и здравето на жертвата, т.е. грабеж, и този грабеж да е извършен от осъждан и преди престъпник, вероятно поне веднъж за същото, за да бъде опасен рецидивът, присъдата си е съвсем адекватна.Второ, много важно (!), ако можем да достигнем до ВКС за половин-една година, то явно правосъдието за това конкретно лице и неговата конкретна жертва си работи съвсем нормално. Делото не е влачено пет-десет години.Дано този положителен прецедент не остане изолиран случай!
5
2
 
5
 
! Отговори
долню преди 8 години
а зурлю бидоня колко рецидива трябва да направи за да осъдят...не коментирам другите разни интересни примадони на демокрацията....и не затвор каторга...да чукат камъни..да чистят улиците...има и уранови и живачни мини в бг ...може да поработят тези герий там....работата е луксозна и условията идеални...може и семействата си до 9 то коляно да вземат...работа там има за всички....
4
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Щом се касае за въоражен грабеж, пък било то и с газов пистолет и в условията на рецидив, то присъдата е адекватна
3
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А ТЕЗИ КОИТО ОКРАДОХА БЪЛГАРИЯ КОЛКО ИМ СЕ ПОЛАГА??
2
2
 
12
 
! Отговори
Змей горянин преди 8 години
Кой разправя, че българската съдебна система не е строга, но справедлива, а?
1
1
 
14
 
! Отговори
опетков преди 8 години
За малко помислих, че продават смартфона в комплект с пистолет.