Цацаров скочи срещу бурките на обществени места

"Законът за вероизповеданията се нуждае от сериозен ремонт"
1 апр 2016 19:56, Анисия Иванова
90
Цацаров скочи срещу бурките на обществени места
Архив: Булфото

Жените не трябва да носят бурки на на публични места. Това е личното мнение на главния прокурор Сотир Цацаров.

"Подобно ограничение трябва да съществува за публични места и най-вече за учебните заведения", каза той на пресконференция в Пазарджик.

"Темата трябва да бъде дискутирана много внимателно, при всички случаи трябва да не се посяга на религиозната свобода, но не бива да се позволява религиозният мотив да се използва за непозволена пропаганда, за политически цели и за радикализация", каза още Цацаров.

Според него законът за вероизповеданията се нуждае от доста сериозен ремонт, като трябва да се намери балансът между религиозната свобода и защитата на обществото.

Още по темата

Той коментира също, че делото в Пазарджик срещу 14 подсъдими за пропагандиране на идеите на "Ислямска държава" и за призоваване към война, не е свързано с религиозните свободи.

Според Цацаров в момента НК не дава необходимите "оръжия" в ръцете на прокурорите и е необходима по-адекватна реакция по отношение на текстовете, свързани с подобни престъпления.

Обвинител №1 припомни, че когато разследването по това дело е започнало, в НС е имало дебат, при който  "ДАНС беше наречена спяща клетка, а не ИДИЛ".

"При този дебат бе изтъкнато, че тези действия се извършват от ДАНС и прокуратурата за обосноваване на техните бюджети, а от страна на прокуратурата - действията били ПР", каза още той.

По повод на задържаните служители от ДАИ Сотир Цацаров посочи, че утре прокуратурата ще поиска задържане под стража на седем от тях. Налице са основания за повдигане на обвинения на 9 лица. От тях 7 са задържани за 72 часа. Обвиненията са за организирана престъпна група и подкупи. Откритите и иззети суми са впечатляващи. От един от домовете са иззети 401 900 хил. лв, от друг - 175 000 лева, а от останалите обвиняеми - 220 хил.лева.

По отношение на Изпълнителната агенция "Автомобилна администрация" той каза, че тя концентрира доста интереси - по регистрация, издаване на лицензи, изпити за книжки, разрешителни и други.

"Това е орган, който в крайна сметка генерира корупция, защото не търпи празно място. След като веднъж на много места в страната бяха осъществявани подобни действия, касаещи териториални дирекции, новият изпълнителски състав на агенцията възпроизвежда стария модел. Тук е въпросът пред изпълнителната власт - трябва ли да се съсредоточават толкова много правомощия в един орган, при толкова малка превенция за корупционен риск", коментира Цацаров.

Главният прокурор посочи още, че не са установени данни за "политически чадър" над директора на Агенцията. Предстои през следващата седмица министърът на транспорта също да даде показания и да отговори на въпросите на прокуратурата, допълни Цацаров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


90
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Никакво дискутиране! Забрана чрез закон от една точка, приет спешно от Парламента! При неизпълнение - затвор строг режим! Бурки не е имало през Третото Българско царство и по време на Народна Република България! Съвършено ясно е, че ислямистите ни пробват на опън, на огъване! Подадем ли се, с България е свършено! Затова бой и малко со кротце, со благо! Нека веднаж поне бъдем единни!
51
1
 
0
 
! Отговори
M orali преди 8 години
Toia kvo sa pravi na bg govoritelka ot bg tv canal - barem da sa "obleche" kato bg tv govoritelka...:-):-):-)
50
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Опитвам се да си представя как това дебело прасе скача...
49
8
 
3
 
! Отговори
един преди 8 години
Защо не скачате срещу *** от манастирите,нали всички сме свидетели,какво става там...
48
18
 
3
 
! Отговори
помак преди 8 години
Ислям е имало мнооого преди "християните" да се пръкнат в "тяхната" държава!Уважаеми християни,ние муслиманите сме повече граждани на тази страна и няма защо да ни пращате другаде !
47
1
 
4
 
! Отговори
pfffff преди 8 години
Ко скочил ве.Човека само подхвърли идеята с половин уста.Май и аз ще се местя в новини бг
46
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен59Какви сирийци - пак ще наредят някакви *** африканци и всякакви други подобни. Само сирийци няма да има
45
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не, че се е активизирал, ама нали ще вземем мигранти-сирийци от бартера с Турция, та трябва да се имитира патриотизъм за пред широките маси.
44
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 11Да НЕ ЗАБРАВИШ ДА СИ ОБУЕШ ГАЩИТЕ :))))))))))))))))))))))))))))))))))))
43
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Браво! Цацаратурата се е активизирала. Явно или са ги задължили, или имат някаква полза...
42
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
БУРКА,ТАКОВА НЕЩО НЯМА МЯСТО В БЪЛГАРИЯ.
41
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Няма как некой да ме накара да го взема в дома си, ако не признава моя домашен ред. И ще стои колкото му позволя. Гостоприемство се нарича това. Не заселване!Та да са така добри да се съобразяват, защото ще трябва и да плащат после!Аз не съм им отишъл на гости!Ако бях отишъл - как щяха да ме приемат? Запитвали ли сте се? Мисля - с ножа - както колят журналисти и своите...Та да са така добри да идат да си решат проблемите вкъщи.И тук да идват жените и децата, а не яки мъже межди 20 - 30 год.
40
1
 
23
 
! Отговори
Жибор преди 8 години
Охо-оо,мюсюлманите искат насила да налагат на народа ни своите правила??? Това е като ние да ги принудим да се покръстят: най-голямото,което ще постигнат е тотална деислямизация на Европа!!!
39
4
 
25
 
! Отговори
Млада майка преди 8 години
Ако моите деца видят онези таласъми с бурки на улицата ще добият уплах и така ще се стресират,че после цяла седмица ще трябва да ги водя по лекари и да им давам успокоителни! И не съм съгласна някакви ненормални ислямисти да се домъкват на гости на моята държава,а после наместо благодарност да ми лепват обидни епитети- аз съм почтена жена и не желая такива нечисти грубияни да гостуват на страната ми!
38
2
 
14
 
! Отговори
1 преди 8 години
Тези полицаите, как ще ги разпознават?Може би, като не искат да си показват лицето ще вдигат бурката и на *** им ще пише "Това е гьота на Мюмюн едикойси"?
37
3
 
22
 
! Отговори
Рали1 преди 8 години
До 35 бурка,Произход на бурките:"Бурката произхожда от култа къмфиникийска богиня на плодородието, войната и чувствената любов Астарта в древна Месопотамия. В чест на богинята на плътската любов, веднъж в годината в свещените гори около храмовете на богинята, жените без изключения били задължени да протитират.За да не бъдат разпознати, жените от висшето общество се увивали целите във воал."Морал,бурка,морал....Чудомир:"Който гледа надолу-мисли за голо!"
36
6
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Къф алах бе, к'фи 5 лева.Що нее ходите да си го чешете алаха във вашите страни, ами сте се довлякли тук и искате джамии и бурки и фереджета и всякакви други тъпотии от 3-ти век!Ха научете се, че ако искате тук да чистите улиците, поне малко трябва да се цивилизовате.На първо време станете християни.
35
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Браво Цацаров!Тъкми си бях помислил, че Прокуратурата е станала Цацаратура... Но вече почна да ми харесваш с решенията си!Ха сега да видим дали това не е кьор-фишек!
34
4
 
8
 
! Отговори
До слава на алах преди 8 години
Вие не се защитавате от покварата на мръсниците,а от своето тесногръдие и параноични комплекси. Покварата е разтегливо понятие и всеки я разбира по свой начин. Онова,което вие наричате "поквара" е нормален начин на живот в нормалните общества а това,което искате да правите вие се нуждае от психиатрично лечение във възгледите на някои от нас. Ние не сме ***- ако за вас всички християни са ***,значи вие сте луди за връзване,плачещи за усмирителна риза и психиатрия за безнадеждно болни!
33
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Риба, ама цаца ...