Цацаров скочи срещу бурките на обществени места

"Законът за вероизповеданията се нуждае от сериозен ремонт"
1 апр 2016 19:56, Анисия Иванова
90
Цацаров скочи срещу бурките на обществени места
Архив: Булфото

Жените не трябва да носят бурки на на публични места. Това е личното мнение на главния прокурор Сотир Цацаров.

"Подобно ограничение трябва да съществува за публични места и най-вече за учебните заведения", каза той на пресконференция в Пазарджик.

"Темата трябва да бъде дискутирана много внимателно, при всички случаи трябва да не се посяга на религиозната свобода, но не бива да се позволява религиозният мотив да се използва за непозволена пропаганда, за политически цели и за радикализация", каза още Цацаров.

Според него законът за вероизповеданията се нуждае от доста сериозен ремонт, като трябва да се намери балансът между религиозната свобода и защитата на обществото.

Още по темата

Той коментира също, че делото в Пазарджик срещу 14 подсъдими за пропагандиране на идеите на "Ислямска държава" и за призоваване към война, не е свързано с религиозните свободи.

Според Цацаров в момента НК не дава необходимите "оръжия" в ръцете на прокурорите и е необходима по-адекватна реакция по отношение на текстовете, свързани с подобни престъпления.

Обвинител №1 припомни, че когато разследването по това дело е започнало, в НС е имало дебат, при който  "ДАНС беше наречена спяща клетка, а не ИДИЛ".

"При този дебат бе изтъкнато, че тези действия се извършват от ДАНС и прокуратурата за обосноваване на техните бюджети, а от страна на прокуратурата - действията били ПР", каза още той.

По повод на задържаните служители от ДАИ Сотир Цацаров посочи, че утре прокуратурата ще поиска задържане под стража на седем от тях. Налице са основания за повдигане на обвинения на 9 лица. От тях 7 са задържани за 72 часа. Обвиненията са за организирана престъпна група и подкупи. Откритите и иззети суми са впечатляващи. От един от домовете са иззети 401 900 хил. лв, от друг - 175 000 лева, а от останалите обвиняеми - 220 хил.лева.

По отношение на Изпълнителната агенция "Автомобилна администрация" той каза, че тя концентрира доста интереси - по регистрация, издаване на лицензи, изпити за книжки, разрешителни и други.

"Това е орган, който в крайна сметка генерира корупция, защото не търпи празно място. След като веднъж на много места в страната бяха осъществявани подобни действия, касаещи териториални дирекции, новият изпълнителски състав на агенцията възпроизвежда стария модел. Тук е въпросът пред изпълнителната власт - трябва ли да се съсредоточават толкова много правомощия в един орган, при толкова малка превенция за корупционен риск", коментира Цацаров.

Главният прокурор посочи още, че не са установени данни за "политически чадър" над директора на Агенцията. Предстои през следващата седмица министърът на транспорта също да даде показания и да отговори на въпросите на прокуратурата, допълни Цацаров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


90
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
3
 
14
 
! Отговори
атеист преди 8 години
Какви бурки го гонят Цаци !? В България , дори и когато е била част от Османската империя местното женско мюсюлманско население никога не е носило бурки. Жените са се покривали лицата с фереджета и шамии (по-големи кърпи) и то не целите лица , а само устите... Гурският и балканският ислям няма нищо общо с дивите арабски секти...
31
3
 
18
 
! Отговори
1 преди 8 години
Тези са толкова грозни, че ги е срам да се покажат!*** с дъщери прости..тки се правят на много набожни и морални!
30
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А бе тоя да не се прави на *** ами вместо да гони бурките каквито изобщо няма да си подава оставката че е авер с бандитите.
29
6
 
20
 
! Отговори
Оху преди 8 години
Ислямската жена нека си стои у дома,ако иска да се показва само на мъжа си. Земята ни не е длъжна да търпи капризи като нейните,хората ни: още по-малко! На 7 милиона българи не им е приятно да гледат онова,което вие правите- затова ще се съобразявате с нас,понеже тук е България! Вие нима се съобразявате с християните,които живеят в арабските страни? На тях такива ли отстъпки им правите,каквито искате да правим на вас??? Нищо подобно- вие системно и перманентно ги избивате,понеже сте ксенофоби!
28
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Какви бурки го гонят тоя? В България няма нито една мюсюлманка да носи бурка. Избори ли идват?
27
29
 
2
 
! Отговори
бурка преди 8 години
Християните нямат морал, те спят с когото сварят и се показват на селфита с муцунки .... ние не сме злото, вие сте злото, вие сте разврата !
26
12
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До До слава на алахЯ, *** ви имате държава? Сериозно! Не се притеснявайте, скоро ЕС ще се разпадне и тогава САЩ ще ви присъединят към Турция. А там бърките са забранени, даже доскоро и забрадките бяха забранени на публични мяста и дори депутатки не пускаха със забрадки в парламента, така че ще бъдете доволни.
25
19
 
3
 
! Отговори
волята на АЛАХ преди 8 години
Ние се защитаваме от покварата на мръсниците ! Ако тряба ще палтим с живота си, но няма да ни покварите !!!!
24
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това че сис и метнал един чаршаф на главата, не значи че си много морален...Няма нищо общо. На шефа на ИД, бившата жена има деца от трима мъже...
23
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Точно така, не искам да гледам по улиците жени с изостанало мислене
22
18
 
2
 
! Отговори
Бахиб Дорит преди 8 години
Защо искате да гледате жените ни первезници ! Кажете защо ? Гледайте си вашите жени, те обичат разврата !
21
3
 
20
 
! Отговори
до мюсюлманка преди 8 години
Ми моме, стой си у вас да си те гледа съпруга или там който си решиш. Като не ти харесваме леките западни жени и обществото ни, има си държави за теб. Ама да ни даваш тон не е въпрос на никакво право, а наглост.
20
3
 
13
 
! Отговори
До слава на алах преди 8 години
Твоята жена не е по-важна от нашата държава: ако ти не си съгласен марш към Сахара тогава,омитай се към джендема и повече не се явявай тук,че ще си изядеш кьотека!!! Жена ти ще изглежда така,както се харесва на българите- не както е приятно на теб! Сравнено дори с един-единствен българин,цялото мюсюлманговско племе не струва пет пари,за тебе пък да не говорим!!!
19
21
 
3
 
! Отговори
мюсюлманка преди 8 години
Моето желание е да поквам лицето си само на мъжа ми ! Не желая останалите первезници и сексуални маняци да ме виждат, това ме покварява ! Ако главния прокурор има проблем с това, то това означава, че той е един первезник защитаващ престъпници ! Това няма да бъде допуснато, готова съм да дам живота си, но да запазя честа си ! Това за западните леки жени е не разбираемо, но те за това са леки !
18
6
 
3
 
! Отговори
до Байхуй преди 8 години
2:256 Няма принуда в религията."18:29 Който желае да вярва, а който желае, да остане неверник!""6:108 И не хулете онези, които зоват други освен Аллах, за да не похулят и те Аллах враждебно.""29:46 И спорете с хората на Писанието /Библията/ само по най-хубавия начин, но не и с онези от тях, които угнетяват, и кажете: "Вярваме в низпосланото на нас и в низпосланото на вас. Нашият Бог и вашият Бог е един и същ. Ние сме Нему отдадени."
17
20
 
3
 
! Отговори
слава на Алах преди 8 години
до Байхуйхуе, това може да е твоята държава, но става въпрос за моята жена, така че нещата стават серозни и внимавай много и ти и прокурора !
16
28
 
3
 
! Отговори
слава на Алах преди 8 години
Моята жена няма да я гледат разни первезници, ако на главния прокурор това не му харесва със силата на Алах ще оправим нещата така че галвния прокурор да бъде вкаран в правия път !
15
2
 
28
 
! Отговори
Исти преди 8 години
Това е отличен и мъдър ход- човек никога не може да знае дали под бурката се крие безобидна жена,или тежко въоръжен и накичен с експлозиви психично неуравновесен терорист.
14
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Искам бурките да скочат на Цацаров на обществено място
13
18
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Впрочем в Белгия и Франция атентатите започнаха след като забраниха на мюсюлманките да носят бурки. Но ние българите не се страхуваме от атентати - всеки българин ще се гордее ако детето му загине геройски в борбата срещу бърките разкъсано от бомба в метрото или автобуса на път за училище.