Прокуратурата подхваща клипа с мигрантите със "свински опашки"

6 години затвор грози извършителите
Обновена: 11 апр 2016 22:03 | 11 апр 2016 21:56, Анисия Иванова
80
Прокуратурата подхваща клипа с мигрантите със "свински опашки"

Районната прокуратура в Малко Търново се е самосезирала и е образувала досъдебно производство за това, че трима чужди граждани с произход от Афганистан противозаконно са били лишени от свобода, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.

Разследването е във връзка с публикации в медиите и разпространен видеоклип за задържане на трима чужди граждани в района на с.Звездец, Община Малко Търново.

Още по темата

За това престъпление законодателят е предвидил наказание до 6 г. лишаване от свобода.

В хода на делото чуждите граждани са разпитани пред съдия от Районен съд Малко Търново, като предстои извършването и на процесуални действия с цел разпознаване на извършителите.

Главният прокурор на РБ е изискал пълна информация по случая от директора на Главна Дирекция „Гранична полиция“.

В разпространеното видео се вижда как група млади мъже арестуват нелегални мигранти в Странджа.
На него трима млади мъже са проснати на земята, а ръцете им са вързани със "свински опашки" зад гърба.

Глас зад кадър им обяснява на български да се връщат в Турция, прави опит да им го каже и на английски с: "Go to Turkey", на което мигрантите отвръщат с неодобрение.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


80
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
2
 
5
 
! Отговори
Исти преди 8 години
Нека прокуратурата спре да се заяжда с пазителите на границата и народа,а да подхване мутрите,Цв.Василев и червените далавераджии,които обраха България през 1996 година- те са истинските престъпници,а тези хора не са!
51
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До скоро за застрелян нарушител на границата се повишаваше в чин + награда. Сега наказание за свинска опашка. После къде са БЪЛГАРИТЕ ?
50
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Конституцията все още е с нас! Дългите ръце на САЩ, Сорос, БХК и прочие *** все още не са успели да променят всичките ни закони необратимо. "Защитата на Отечеството е дълг и чест за всеки български гражданин. Измяната и предателството към Отечеството са най-тежки престъпления и се наказват с цялата строгост на закона." Време е чл. 59 от Конституцията да стане актуален. Време е да се потърси отговорност на вредителските псевдоправозащитни организации у нас по закон, иначе остава само линч!
49
1
 
19
 
! Отговори
Shark преди 8 години
А тези които са нарушили закона и са минали границата нелегално, тях какво ще ги правите?? Предполагам че ще им давате помощи от НАШИТЕ ПАРИ, ще ги храните ОТ НАШИТЕ ПАРИ и ако някой от тях се окаже терорист, не дай си боже, тогава какво ще правите??? АКО ПОЛИЦИЯ И АРМИЯ СИ ВЪРШЕХА РАБОТАТА, ТАКИВА НЕЩА НЯМАШЕ ДА ИМА. КОГА ЩЕ НАКАРАТЕ ПОЛИЦИЯ И АРМИЯ ДА СИ ВЪРШИ РАБОТАТА, ТЯХ НЯМА ЛИ ДА ПОДВЕДЕТЕ ПОД ОТГОВОРНОСТ ЗА ПРЕСТЪПНО БЕЗДЕЙСТВИЕ!!!!!!!!!!!!!
48
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Крайно е необходима спешна промяна на Наказателния кодекс. Абсурдния чл. 162 трябва да бъде сериозно редактиран, както и всички други толерастки норми. В глава Престъпления срещу републиката във всички раздели, от Измяна, през Предатеслтво и шпионство до Диверсия и вредителство трябва да се криминализира дейността на всички американски антибългарски неправителствени организации! Съответно цялата гравитираща около тях пасмина да гние от 10 до 20 г. в затвора при любимите си малцинства.
47
10
 
4
 
! Отговори
Ofor преди 8 години
До 72. Какво правят нашите в Афганистан, Ирак ??Защо в Европа се включи в Бомбардировките, а сега нещем бежанци? Новото име на българското Гестапо е Доброволци за лов /обир/ на бежанци. Излагация..
46
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 63Значи възпитание само чрез бой едно време бяха го измислили и не се отнася само за братята бразилци, а за всички. Като те хванат в нарушение те развяват като прани *** да ти видят резила всички и после в затвора да си починеш. Резултата беше има ред има сравнителна справедливост.
45
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Въобще тази тема за задържането не трябва да се коментира какво правят разни нелегални в територията на РБ. Тоя младеж колкото и брутално да се е отнесъл с нерушителите е свършил работата на държавата и заслужава похвала. МС мишоците какво ми мънкат, Буда каза едно после друго, държавата бездейства и не поддържа сигурността на границата и най - дразнещо БХК и всякакви подривни НПО заклеймяват постоянно защитата на държавността. Хората по граничните райони кучета ги яли с две ръце подкрепям.
44
16
 
0
 
! Отговори
номер2 преди 8 години
Направо в затвора "динковците", пък после ги съдете!
43
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Незаконно е задържането , а нарушението на границата сигурно е законно?Защо никои не пише за партията на Местан? Кой ни управлява-Ердоган?
42
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До UnifriСъгласен съм но до първата им граница, след нея вече не бягат от войната а са най-обикновени скакалци
41
19
 
3
 
! Отговори
Неа до 60,61 преди 8 години
Точно така . Много добро обосновка . Ето защо "гражданския арест " е наказуем . Още първия път казах , че това са своеволия и не е законно , така че не им се радвайте на псевдо патриотчетата .
40
12
 
2
 
! Отговори
Unifri преди 8 години
И трето, преминаването на държавна граница от лица, които търсят закрила от война или други посегателства върху тяхната сигурност не е престъпление според международните правни норми.Така че, докато не се установи причината, поради която тези хора преминават границата, те не са нарушили нищо. Друг е въпросът дали аз, ти или друг форумен смелчага определя тези хора като опасни престъпници!
39
2
 
3
 
! Отговори
Unufri преди 8 години
До 55: Г-н Коцев, първо е важно да разберете, че правителството и съдебните органи нямат нищо общо помежду си. Не може за решение на прокуратура да се търси отговорност от правителство, както и обратно. Разделение на властите се нарича и ако правителството се опитва да влияе на прокуратура или съд, по-добре да закрием държавата.Второ, прокуратурата не може да проявава субективизъм. Когато има нарушение на закони, тя действа, ако ще и майката на прокурора да е нарушителя.
38
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ПУТИН ТРЯБВА ДА ВЪРЖАТ
37
5
 
36
 
! Отговори
K.Коцев преди 8 години
Много жалко,че в България има такива прокурори вместо да наградят момчетата,те ще ги съдят?! Пфу! Долна работа! Ами да навлизат тогава вспкакви хайдуци у нас,че да са доволни и прокурории хрантутниците ни от БХК! Аман от правителствени недоразумения! Браво момчета - ние сме с вас!
36
3
 
11
 
! Отговори
До Пешо Бангията преди 8 години
Тия, истинските джихаджисти, ако влязат, може първп твоя за*ник да взривят. Така че моли да не срещаш никога такива!
35
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
предвид фактът, че след затварянето на балканският маршрут сме най-добрият вариант за достигане до европа на няколко десетки милиона души, мисля, че моментът е много подходящ за това да се направи референдум. с десетина въпроса, касаещи това какво мисли българинът за приемът на бежанци, както и за това докъде да се простират правомощията на доброволческите отряди, за да няма никакви противоречия после.
34
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Едва ли има някой на който не му е ясно какво става. Веднъж каналджиите вземат парите на бежанците след което ги поемат ловните дружинки и им обират останалото. Баламypниците им ръкопляскат като бъркат меркантилизъма им с патриотизъм. Тези дружинки са за затвора директно. Държавата и законите и трябва да са най-строги за тези които се опитват да изземват функциите и. Държавността страда много повече от тези своеволия отколкото нарушаването на държавните граници.
33
1
 
14
 
! Отговори
Бачо Киро преди 8 години
Е така е нашия скъп премиер има нареждане да ги пуска и да не пречим на плана за ислямизацията на Европа