Ромите, които "взривиха" Раднево, остават в ареста

Те били младежите с брадви, бухалки и метални тръби
Обновена: 5 май 2016 18:12 | 5 май 2016 18:00,
102
Ромите, които "взривиха" Раднево, остават в ареста
Снимка: Dnes.bg

Окръжният съд в Стара Загора остави за постоянно в ареста ромите от Раднево, чиито действия доведоха до размирици снощи. Обвиняемите за опит за убийство на трима българи след скандал на пътя са 39-годишният Калчо, 22-годишният Антон, 23-годишният Динко и 20-годишният Стефан от Раднево.

Според прокуратурата те са нападнали младежите с брадви, бухалки и метални тръби, в резултат на което пострадалите са с различни наранявания – единият е с травма на черепа, другият е със счупена челюст, а третият с пробит бял дроб. Пред съда ромите запазиха мълчание.

Още по темата
"Установено е, че на 2 май 2016 година заради отнето предимство е възникнал конфликт между Стефан и 28-годишен мъж от Раднево, при който двамата си разменили остри реплики. Малко по-късно пред фитнес зала в града били трима приятели на 28-годишния младеж. Последните били нападнати от четиримата обвиняеми, които започнали да им нанасят удари с бухалки.", поясниха от прокуратурата.

На едно от момчетата бил нанесен и удар с нож в горна лява част на гърба, като удара е проникнал в гръдната кухина и е засегнал белият му дроб. Той има и други наранявания в резултат на ударите с бухалки. Другият пострадал е на 28 години и е с множество наранявания в главата и тялото и с линейно счупване на черепа. Третото момче е с множество наранявания в главата и тялото и мозъчно сътресение.

По делото е установено, че Калчо е многократно осъждан, а последната му присъда е за причиняване на средна телесна повреда по хулигански подбуди на повече от едно лице и настоящето деяние, е извършено в изпитателния срок на предходното му осъждане. Обвиняемият Динко А. е осъждан за грабеж и реабилитиран към настоящия момент. Останалите обвиняеми са неосъждани.

Калчо е познатият в града под името Сурай, за когото се твърди, че е подбудител на побоя. Сочен е и за извършител на незаконна лихварска дейност и други престъпления. Трите пострадали момчета са Цецо, Георги и Живко, като най-тежко е състоянието на 29-годишния Живко, който беше наръган с нож в гърба.

В същото време от Община Раднево започнаха да описват незаконните ромски къщи и павилиони и предприеха действия за тяхното събаряне.

"Ще бъдем безкомпромисни, като вече сме издали предписания за три търговски обекта, за които имаме информация, че в тях се е извършвала и незаконна дейност”, съобщи пред Dnes.bg кметът на Раднево Теньо Тенев.

В ромската махала се страхуват заради размириците в града и поискаха мир.

В момента градът се охранява от жандармерия, а инспекторите от общината продължават с описа на незаконните имоти. После са на ход багерите.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


102
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
2
 
28
 
! Отговори
ПП преди 7 години
Скоро имаше информация, че Хитлер е жив и е някъде в Южна Америка!!!
31
0
 
66
 
! Отговори
фгх преди 7 години
Къде са мишките от БХК
30
0
 
40
 
! Отговори
акуд преди 7 години
този десния е много изискан , дори е с оскубани вежди.....
29
0
 
46
 
! Отговори
БХК преди 7 години
Предлагам тия четиримата да ги номинираме за мъже на годината.
28
0
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тия хрантутници мога да ги определя с една дума: башибозук. Ало Бхк, защо не се самосезирате по случая, има пострадали български граждани!
27
1
 
38
 
! Отговори
БХК преди 7 години
БХК какво спи,да обвини полицаите в нехуманно отношиние спрямо невинните роми.Баба Меркел и тя да се намеси.
26
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не сме виновни бате, чиче. Защитавахме се от расис.тите и фашис.тите и малко ги посчупихме и набучихме тук там. Което ни прави борци срещу фашизма, антифаш.исти. А може да дадат някоя пара за това че претрапахме хитле.ристите, а?
25
1
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ТОВА СА ХРАНЕНИЦИТЕ НА ДЪРЖАВАТА, КОЯТО СЕ ГРИЖИ СТАРАТЕЛНО ЗА ТЯХ.
24
0
 
57
 
! Отговори
някой преди 7 години
Ама много са изпосталели бе!Всички от гетата имат един закръглен и охранен вид - да се чуди човек как оцеляват, без да работят.Еееех, докъде ни докараха - да завиждаме на ***, които са привилегировани във всяко отношение. Дори полицията ги пази, докато същата нехае за ограбваните, опозорени и убити самотни възрастни хора, най-вече по селата.Явно интеграцията е успешна, само че в обратна посока - не те към нас, а ние към техния бит.
23
0
 
41
 
! Отговори
az преди 7 години
Да бутат всичко с багерите и точка.
22
0
 
57
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 7 години
Току що по Нова дадоха един незаконен "Магазин" на тоя Сурай, и жена му показа някаква хвърчаща бележка, написана на ръка.Някакъв кмет и я дал, и казал, -"Работи, няма кой да те закача с такава бележка!" ...Щведката така без да иска, каза, кой толерира и незаконните постройки, и незаконните магазини, а и арогантното поведение на тия, от къде идва. Едва ли са чували за касов апарат, а аз за 20 години съм сменил 4, защото все "не отговарят на новите изисквания", и само от Светия синод не ме провер
21
0
 
49
 
! Отговори
Даааа преди 7 години
Тези са оформени джихадисти и отговорът може да бъде само един.....смърт или доживотен без замяна,както и бачкане по 16ч. на ден в някоя каменоломна с пранги на ръцете и краката
20
1
 
24
 
! Отговори
БРЕМЕНЕН преди 7 години
ЕДИНИЯ МИ СЕ СТРУВА ЧЕ Е БРЕМЕНЕН
19
0
 
39
 
! Отговори
... преди 7 години
Ако държавата иска,точно за 1 седмица ще оправи проблема с малцинствата. Даже си мисля,че е много. Дори може да го направи по демократичен начин, но без компромиси ;)
18
1
 
45
 
! Отговори
хммм преди 7 години
Мисля че подобно нещо може да се получи само при управление и политика на общество което е пред разруха, мисля Европейски съюз и демокрацията.Те почти убили три момчета, но полицията стояла да ги пази цяла вечер пред незаконните им постройки. Недоволни сме от управлението и се събираме на протести да свалим власта, но полицията е заобградила целия парламент. Не ние притежаваме законите и управлението, а те нас! Еврейски ценности създадени за контрол на масите пред които започваме да сме безсилни
17
0
 
3
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 7 години
До Анонимен11Именно, колега, и аз това казвам!
16
0
 
52
 
! Отговори
Така ли е преди 7 години
Тези на снимката горе без да се обясняват трябва да им забиеш по един куршум в главата щото винаги има за какво!!!!!!!
15
1
 
34
 
! Отговори
До 15 преди 7 години
Защото всички знаем как се избират кметовете на ГЕРБ.
14
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На миещо средство!
13
0
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Къде бяха досега кметът, полицията, жандармерията, държавата?! Защо трябва да се чака да се стигне до убийство или опит за такова и тогава да се проверява кои постройки били незакони?! Защо за едни има закони, а за други не, защо едните имат само права, а другите само задължения?!