Перата се защити сам в съда, спечели си гаранция

Петър Низамов трябва да плати 3000 лв. в 7-дневен срок
20 юли 2016 17:14,
40
Перата се защити сам в съда, спечели си гаранция
Снимка: Булфото

Изненадващ ход направи Мартин Пеев, адвокат на Петър Низамов - Перата в съдебната зала днес.

Защитникът заяви, че в знак на протест ще мълчи, тъй като смята, че клиентът му е подложен на репресия. Така на практика прехвърли защитата на обвиняемия Низамов, който направи 15-минутна пледоария, поглеждайки към предварително подготвени записки.

Още по темата

Петър Низамов е под домашен арест от април, след като бе обвинен, че незаконно е задържал със свински опашки трима бежанци от Афганистан. Днес прокурор Елгина Чалъмова настоя той да остане под домашен арест.

Низамов подчерта, че има противоречие в позициите на съд и прокуратура. От една страна той е обвинен, че арестувал незаконно хора, които няма защо да бъдат задържани, а от друга афганистанците вече са признати за виновни за незаконно влизане в страната и са получили условни присъди.

Той се оплака в съдебната зала, че на репресия е подложен не само той, а и цялото му семейство, тъй като заради домашния арест не може да работи.

След като изслуша подсъдимия съдът измени мярката му за неотклонение в "парична гаранция" в размер на 3 000 лв., предаде "Фокус".

Низамов трябва да плати гаранцията в рамките 7-дневен срок. Според бургаските магистрати няма опасност той да се укрие, тъй като има трайна връзка с населеното място, в което живее. Според тях няма опасност Низамов да извърши друго престъпление.

Сред мотивите на решението на съда е, че Низамов не е нарушил досегашна си мярка за неотклонение "домашен арест". Решението на Окръжен съд-Бургас е окончателно и не подлежи на обжалване.

Перата се защити сам в съда, спечели си гаранция
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
3
 
! Отговори
Кон преди 7 години
До шопа. Всеки в България има право да се защитава сам. Поради това съдът не може да откаже да го изслуша. А ти си против, така ли? Само адвокати да могат да говорят в съда? Син ти да не е адвокат?
26
0
 
9
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
държавата взема пръстови отпечатъци на всики гражданин потърсил лекарска помощ .що за малоумие е това МЗстана МВР сбъркана държава
25
11
 
4
 
! Отговори
How much? преди 7 години
Пиперата е мутре от класа! Колко ли ланци е свалил и долара обрал с патриотичната цел да ги инвестира в Бул,аристан?
24
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ох, хора, не си губете времето с тази жалка медия. Четете повече чужда преса и при разминаване на информацията (не поради граматически грешки, диалекти и др., които тук са много често срещани), уведомявайте СЕМ или другите органи, следящи свободата на словото.
23
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кой е този Перата? И какви са тези самозащити пред съда? Ало, прокурорче?
22
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Перата се защити сам в съда, спечели си гаранция"Респект!
21
1
 
12
 
! Отговори
БХК преди 7 години
БХк,веднага да протестира за това решение и за компенсация да поиска веднага да се построят 50 джамии в България,дартата бабушкера Меркел и тя да бъде информирана.
20
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
за съжаление в момента наистина влизат в домовете ни, убиват, изнасилват, крадат и после ни осъжда не само държавата, но и престъпниците. и накрая те глобят, защото докато си бил в болници, не си си платил здравните осигуровки и данъците. това е реалността.
19
0
 
19
 
! Отговори
право, ама криво.. преди 7 години
ако един произведе фалшиви банкноти, друг ги пласира, трети ги ползва, а една касиерка ги приема за истински, само касиерката ли трябва да влезе в затвора? ако един пиян наркоман блъсне дете без книжка и минувач го ошамари, само минувача ли съдим? как така никой дума не обелва за въпросните нарушители? кои от тях са в ареста сега, кой им е платил гаранциите, въобще знае ли се дали ги съдят? и къде са? с тази *** държава и сбъркана политика,следващия тип като Назимов ще трябва да носи лопати
18
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Оставете този Назимов! Искам да разбера къде са сега тези ДЕВЕТНАДЕСЕТ престъпници НЕСИРИЙЦИ, влезли НЕЗАКОННО извън маркираното КПП, в кой град се разхождат, какво правят и кой ги контролира? Кой е отговорен за местонахождението им, кой ще бъде виновен, ако извършат още едно престъпление? Взети ли са им отпечатъци, провериха ли ги за принадлежност към терористични групи? ДЕВЕТНАДЕСЕТ МЪЖЕ !!!, без жени, деца, старци и семейства.
17
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
шопе,шопе,защо ни срамиш
16
20
 
2
 
! Отговори
право преди 7 години
Задържал ги е незаконно защото не е негова работа и право да задържа когото и да било. Така, че никакво противоречие между съд и прокуратура няма в неговия случай.Противоречието е между действителните заплахи за България и вялите действия на властите.
15
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
психопати са тези които пускат свободно да преминава всякаква *** през границите
14
1
 
16
 
! Отговори
Бургас до Шопа преди 7 години
Шопски, като си толкова вещ какво предлагаш?Хората като него да не реагират когато имат тази възможност и да оставят тези "не-престъпници" (доказано от съда с присъда че са такива) да направят някое по сериозно престъпление - изнасилване, грабеж, побой, убийство, че тогава с чисто сърце да му се радваш като ги лови???
13
31
 
4
 
! Отговори
Шоп преди 7 години
Този психопат не е задържал никакви престъпници. Не може да задържиш нарушител на границата, защото за да разбереш, че е нарушител, трябва да му провериш документите. Задържане и проверка на документи може да правят само държавните органи. Да спреш човек в гората и да му искаш документи е престъпление, камо ли да го вържеш и малтретираш. Това е положението. Ако Българският съд не го съди за мародерство и тероризъм, Международният съд ще осъди България. Толкоз по въпроса.
12
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
АЧешкият Прламент прие петиция ,,за незабавно освобождаване на поставеният под домашен арест Петър Низамов и предлагане за награда за защита на външните границите на ЕС,,
11
16
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Българинът мнооого добре знае кого да подкрепи и кого не. Перата не е от тези заслужил подкрепата на съгражданите си.
10
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
самото заглавие на статията '...се защитава сам..'' очевидно показва манталитета на робското стадо. роби са българите и такива ще си останат! като ботев е бил гледан с насмешка, както левски е оставен ЕДНА седмица с трима души конвой без помощ, както са живели скотски в мизерните си колибки, докато са убивали съседите им, така си е останало и сега. далеч съм от това да сравнявам този човек с някой цар или владетел, но НЕПРОМЕМЕНО остава овчата българска еснафска душица.
9
1
 
3
 
! Отговори
??? преди 7 години
Още ли ни занимавате с тоя... да го назначават в гранична полиция и да се радва!!!
8
5
 
6
 
! Отговори
спомени преди 7 години
Не познавам това момче лично, но познавам Пенка Низамова -детска учителка от Бургас( приятелка на майка ми).Това става около 1968-1970г( мир и светлина на душата й, ако е починала+( майка ми-също+).Синът на Низамова беше студент в ИУВарна( тогава ВИНС).Това момче ( Перата) ми прилича на КОсьо.Сестрата на Косьо също бе интелигентно момиче.Струва ми се,че е ВНУК на красивата учителка по музика Пенка Низамова.Имам АПРИОРИ добро мнение за това момче, защотот всички от рода бяха УЧЕНОЛЮБИВИ,отговорн