Жестоко убийство за няколко кочана царевица

Баща на шест деца бил бит, затворен в клетка и хвърлен в блато
1 ное 2016 21:15,
167
Жестоко убийство за няколко кочана царевица
Васил Спасов и Георги Николов. Снимка: "24 часа"

44-годишен мъж, баща на 6 деца, е бил убит зверски за няколко кочана царевица. Жестоката история се е разиграла миналата година в пазарджишкото село Братаница, а днес убийците получиха присъди от общо 44 години затвор.

Васил Спасов, който е син на кмета на селото и Георги Николов получиха по 16 години затвор. Съучастникът им Илиян Найденов ще лежи година по-малко.

Тримата солидарно трябва да платят и 350 хиляди лв. кръвнина на вдовицата на убития и шесте им малолетни деца на възраст от 3 до 13години, пише "24 часа".

На 6 декември, м.г. жертвата, Йордан Асенов, отишъл с каруца и две от децата си на обрана нива с царевица, за да търси несъбрани кочани. Малко по-късно с кола там пристигат Васил Спасов и Георги Николов. Без много обяснения двамата мъже започват да бият Йордан Асенов пред очите на децата му. Хлапетата бягат с каруцата от страх и изоставят баща си.

Жертвата е натоварен на колата от биячите си и откаран в имот на Илиян Найденов край близкото село Ляхово. Там мъжът бил затворен в нещо като клетка.

Според свидетели Йордан е бил смазан от бой и издавал само гърлени звуци. По-късно е изхвърлен в напоителен канал край Братаница, където тялото му е открито три месеца по-късно - през февруари тази година.

Според съдебно -медицинската експертиза Асенов е бил все още жив, когато е хвърлен във водата.

Веднага след произнасянето на присъдата по нареждане на съдия Ирина Джунева осъдения Илиян Найденов, който до този момент единствен от обвиняемите бе на свобода срещу парична гаранция, бе задържан и отведен с двамата си съучастници в следствения арест на затвора.

Присъдата на пазарджишките магистрати може да се обжалва пред апелативния съд в Пловдив.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


167
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
6
 
28
 
! Отговори
Мелиха преди 7 години
къде са социалните работници и кмета им? Прави секс 6 деца и системно краде от българските селяни... Малолетните ездачи с каруца? къде е кат?
14
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Те се изтрепаха "За няколко долара повече" в дивия запад, какво остава за дивия изток.
13
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ей преди години един *** ме нападна в нивата ми за едвам се спрях да не го застрелям инак джурналята щяха да пишат за сное сено застреляха баща на 15
12
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"ЗА НЯКОЛКО КОЧАНА ЦАРЕВИЦА С КАРУЦА ЛИ СЕ ХОДИ ?!"Може да е минавал с каруцата случайно... на път да краде нещо друго...
11
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Чуждата нива си е чужда нива - друго няма значение, освен че е чужда. Дали са били 3 кочана или 300... кой да ти каже. Дали е било за да си храни децата, или за да я свари на ракия - кой да ти каже... Дали не му е било поредното провинение... кой да ти каже. Едва ли са го пребили брутално за 3 кочана царевица.
10
29
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нивата е била обрана, отишъл е за остатъци, ако нещо намери, това кражба ли е? И кога е грях да искаш да нахраниш децата си? Ако е отишъл да краде необрана нива, а и дори да е отишъл да краде без значение бял, зелен, швед ли е....това цивилизовано поведение ли е за 21 век, в ЕС. И заслужава ли си за 3 кочана царевица да лежиш 16 г. и да прояваваш такава жестокост. Няма как да сме жестоки към едни и мили към други, жестокорстта към хора, животни са признак за много гнило и пъробитно общество.
9
8
 
42
 
! Отговори
Хм преди 7 години
Е заради такива присъди не останаха бели хора в тая държава!Значи ония може да убиват стари хора за 5 лева и после да получават 5-6 годишни присъди,а когато бял човек защити живота и/или имуществото си веднага 20 годишни присъди!Господа съдии,тея дето ги браните ли ще ви плащат заплатите след 10-15 години?????Ами като станат мнозинство,ще си сложат техни съдии и прокурори,а за тлъсти пенсии хич не чакайте-няма да има кой да плаща осигуровки!!!!
8
3
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И в крайна сметка къде е справедливостта? Държавата не прави нищо когато *** крадат, тия са се хванали да го накажат, ама са се оляли. Сега като се разбере, че могат да взимат по 350 бона обезщетение, само ще тръгнат да се врат да ги бият. Както си хвърляха децата пред коли да изнудват шофьорите...Тия че са за затвор, за затвор са. Ама всичките "берячи" на чужда собственост? Ако тоя не беше тръгнал да краде, нямаше да го опухат така...
7
16
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Уж "зверско убийство" а само 16 години!?Законът ли е кьопав, съдиите ли са кьопави?
6
2
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Добре че оня ден забиха един тупаник в суратя на оня от комитета на Хелзинки. Лошото е че бе само един.
5
4
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Само да имаше и такива присъди за хората от етноса, които убиват българи...
4
5
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Значи като имаш 6 деца и вече си цар тъй ли ходиш вземаш си каквото ти падне и си ненаказан, я у лево.
3
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
да те осъдят като за човек...
2
6
 
59
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В чужда нива не се влизар всеки като почне да ви влиза в къщата и да взема по нещо къде ще м.у излезе края. Имал 6 деца и нас какво ни интересува закона си е закон и никъде не пише нищо за брой деца всеки има право на самотбрана, който както може.Значи от малки ги е учил да крадат.
1
43
 
21
 
! Отговори
.... преди 7 години
Прекалено малко им е