Жестоко убийство за няколко кочана царевица

Баща на шест деца бил бит, затворен в клетка и хвърлен в блато
1 ное 2016 21:15,
167
Жестоко убийство за няколко кочана царевица
Васил Спасов и Георги Николов. Снимка: "24 часа"

44-годишен мъж, баща на 6 деца, е бил убит зверски за няколко кочана царевица. Жестоката история се е разиграла миналата година в пазарджишкото село Братаница, а днес убийците получиха присъди от общо 44 години затвор.

Васил Спасов, който е син на кмета на селото и Георги Николов получиха по 16 години затвор. Съучастникът им Илиян Найденов ще лежи година по-малко.

Тримата солидарно трябва да платят и 350 хиляди лв. кръвнина на вдовицата на убития и шесте им малолетни деца на възраст от 3 до 13години, пише "24 часа".

На 6 декември, м.г. жертвата, Йордан Асенов, отишъл с каруца и две от децата си на обрана нива с царевица, за да търси несъбрани кочани. Малко по-късно с кола там пристигат Васил Спасов и Георги Николов. Без много обяснения двамата мъже започват да бият Йордан Асенов пред очите на децата му. Хлапетата бягат с каруцата от страх и изоставят баща си.

Жертвата е натоварен на колата от биячите си и откаран в имот на Илиян Найденов край близкото село Ляхово. Там мъжът бил затворен в нещо като клетка.

Според свидетели Йордан е бил смазан от бой и издавал само гърлени звуци. По-късно е изхвърлен в напоителен канал край Братаница, където тялото му е открито три месеца по-късно - през февруари тази година.

Според съдебно -медицинската експертиза Асенов е бил все още жив, когато е хвърлен във водата.

Веднага след произнасянето на присъдата по нареждане на съдия Ирина Джунева осъдения Илиян Найденов, който до този момент единствен от обвиняемите бе на свобода срещу парична гаранция, бе задържан и отведен с двамата си съучастници в следствения арест на затвора.

Присъдата на пазарджишките магистрати може да се обжалва пред апелативния съд в Пловдив.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


167
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
1
 
32
 
! Отговори
Продължение на 130 преди 7 години
Шефът на РПУ заявява, че полицията "не е длъжна да ви пази"!Казва това,когато става дума за провокативно поведение на цяла тумба,предварително въоръжена за предмети с цел нанасяне на побой!А побоят е "наказание" за българи, които не са угодили на каприза на ромски лу+м+***+ни!Защо ги наричам лу+м+***+ни? Защо за тях беше съобщено: Нямат документи за самоличност, нямат адреси, нямат образование, не работят.Живеят в един район на местното гето и редовно създават проблеми, но никой не ги санкционира
54
0
 
35
 
! Отговори
Продължение на 128 преди 7 години
Ромите скандалджии никой не ги притеснява!Впоследствие те пристигат на голяма група с тояги, железа и ножове. Започва свирепа разправа с българите, включително и със случаен посетител. Опитват се ДА ЗАБИЯТ КОЛ В ГЛАВАТА на собственика!И за какво е тази свирепост?По две причини: 1/ Не им сервирали алкохол след работно време;2/ Българин ПОСМЯЛ да защити жена си, когато ром без повод я нарекъл "к/ва"!Какви са последиците? Шефът на РПУ ругае българите и им нарежда да си назначат охрана! продълж
53
0
 
27
 
! Отговори
Калоян /104/ пише: преди 7 години
"Само тук пишете такива неща, на живо не смеете да кажете и да направите нищо."Не е вярно. В пицарията в Сунгурларе отказват на шведите да им сервират алкохол след затварянето на заведението. Оттогава онези се събират там на тълпа и търсят повод за скандал - "Кво ме гледаш ***, к/во" казва един швед на една от близките на собственика и получава шамар от мъжа й.Това е нормална постъпка в подобна ситуация, но резултатът е, че българинът е извикан в полицията и му съставят предупредителен протокол
52
5
 
29
 
! Отговори
До А1 преди 7 години
Ало, етнографа ... едно е "баберка", а друго - няколко пъти "ром с кола" /или каруца/ на чужда нива.Не се прай на неразбрал.
51
3
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Скоро безконтролното "бране" ще се наказва така повсеместно, на народа отдавна му писна. А разните кадии да си опичат акъла, да не ги вадят и тях от канавките.
50
1
 
45
 
! Отговори
Бахмааму! преди 7 години
Жестока постъпка, но вероятно с дълга предистория.А тук БХК активисти здраво са напъплили форума.На когото не му харесва България, да напусне! Да не ми морализаторства!Селата са пропищели от ц-ски издевателства и полицейско безделие. Хората търпят до едно време, после кипват. На тези убийци им е прекипяло твърде много и са прекалили, но аз не ги съдя твърде строго, защото макар да не я оправдавам, разбирам постъпката им.Аз също си искарвам парите на Запад. И там не са цветенца за мирисане. Преди месец група младежи пребиха един поляк до смърт в Англия, само защото го чули да го
49
22
 
22
 
! Отговори
До 99 преди 7 години
За мен това не може да е европейска страна с нормално цивилизовано население.-------------------Не, не е европейска страна . Тук живее едно диво племе, чието поведение основно се определя от варварски първосигнални инстинкти. Някои добре ги прикриват до момента, в който не излязат наяве и тогава резултатите са плачевни! По -зле сме от онези уж варвари в Анадола. Трябва да се спасяваме по най-бързия начин .
48
30
 
3
 
! Отговори
Кънеца преди 7 години
Само ЦСКА! Проклинам Ви българи, България да се оправи, когато се оправи ЦСКА! Ако не се оправи Ви проклинам по улиците да настане черно царство и да се самоизяждате!
47
26
 
20
 
! Отговори
българин преди 7 години
Дори да е била необрана царевицата, и да са били , пак е прекалено свирепо и нечовешко това, което са сторили с него ! Напълно заслужени присъди, дори им е малко според мен !
46
18
 
26
 
! Отговори
Калоян преди 7 години
Недейте мешайте случаите и бъдете обективни. Този човек е отишъл с децата си. Не се е криел и тн. Това е обикновена практика да ходят да събират след като е минала жънитбата, същото е за слънчогледа и това не го правят само *. Тъжно е и е жалко за коментарите които пишат много от хората. Интернет няма да ви скрие, лошото е че само тук пишете такива неща а на живо не смеете да кажете и направите нищо.
45
25
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Какви закони бе....човека с 6деца не е отишъл от хубаво да събира от земята?Какво щеке да стане ако му дадат 1 торба? Или 10лв? Това какво общо има с законите?Няма човещина вече ... особено по селата...там са полудели...тънат в мамули и се избиват.... срамно е да го коментирам даже.
44
6
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Настава време в което само така ще можем да си опазим имуществото.Наистина настроението е предреволюционно и хората стават все по големи непокисти съвсем скоро ще стане зъб за чийне.Политиците са виновни слаба държава и слаби закони.
43
2
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Защо не пишете такива сълзливи статии за ИЗНАСИЛЕНИТЕ ПРЕБИТИ БАБИЧКИ по селата? Защо не пишете имената на извършителите и не ни давате снимките им.Такъв беден берач на чужди ниви с 15 присъди затри Вероника и изхвърли тялото и в реката ама може би отново е свободен човек а?
42
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Колкото филма без убийства сте гледали през последната година. Това е нещо нормално, особено, когато става въпрос за царевица.
41
17
 
4
 
! Отговори
Vulpes преди 7 години
След като подкрепяте убийството,сега се замислете,че тези непълнолетни деца остават сираци и познайте от кои пари ще бъдат издържани! Айде сега се радвай те още повече!!! И псувай те защо баба ви няма да вземе увеличение на пенсията,заради ей такива.......дето ги поддържате.
40
7
 
12
 
! Отговори
Vulpes преди 7 години
До АнонименЕдно е да му вкараш два шамара и да го натириш да си ходи,но това е умишлено! Като си го хванал има полиция,заведи го или го повикай. Хванал си го,къде ще бяга вече. И тук ще ме оборите,че нямаме закони,да съгласен съм,но и в Крумовите закони е нямало убийства!
39
10
 
10
 
! Отговори
Vulpes преди 7 години
Щракай те колкото си искате минуси на коментарите ми,но децата-това сте вие след 20,30,40г защото децата копират поведението на родителите си! Ако баща ви бие майка ви,то и вие ще биете жените си защото това се наслагва във вашия мозък като нещо нормално. И колкото и да го отричате,след години си го спомнете какво съм казал. ДЕЦАТА,ТОВА СТЕ ВИЕ!!
38
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До VulpesТези хора едва ли биха го наказали толкова жестоко, ако за първи път посягаше на тяхна собственост.Да, жестоко е, че е платил с живота си и не е трябвало да се стига чак до там, но е твърде вероятно да не са смятали да го убиват, а да го набият и после да го наплашат така, че друг път да не посяга. но нещо се е объркало, не са успели да го извадят навреме. Най-вероятно така е станало.Но вие само си помислете, какво ли са изтърпели, та да им падне такава пелена пред очите.
37
18
 
9
 
! Отговори
Vulpes преди 7 години
Човекът е оставил 6 деца сираци,а вие се радвате! Задай те си въпроса: -Ами ако бях аз!-Беше баща ми!-Или както "вие" твърдите,че е от етноса,а в същност е българин!!И да не е българин,по името му личи,че е най малкото е български гражданин. АЗ СЪМ ШОКИРАН ОТ ХОРАТА КОИТО ПОДКРЕПЯТ ИЗВЪРШЕНОТО НАРУШЕНИЕ!
36
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Нивата е била обрана, отишъл е за остатъци, ако нещо намери, това кражба ли е?"Нивата е била обрана, викаш? А като е обрана - пак е чужда нива. Тоест, всичко, което се намира на нея - обрано или не, е чужда осбственост. Така че - ДА, КРАЖБА Е!Мен може да ме кефи да не си прибирам реколтата и да я оставям да гние - значи ли това, че който си иска може да ми я бере? А?