От Дупница, от Милано: Жена мами данъчните

Купила автомобил от България, излъгала, че е от Италия
14 ное 2016 20:45,
5
От Дупница, от Милано: Жена мами данъчните
Снимка: flickr

32-годишна русенка се опитала да си спести данъци, като си купила лека кола от Дупница, но представила договор, че е автомобилът е взет от Милано.

Дамата застава пред Темида и заради факта, че съзнателно използвала фалшив частен документ – договор за покупко-продажба на лек автомобил "БМВ- 530Д", на който бил придаден вид, че е сключен в Италия.

Прокуратурата установила, че жената купила колата от автокъща за сумата от 12 660 лв. След като автомобилът бил регистриран в КАТ, тя обаче не подала данъчна декларация.

Решила да избегне заплащането на данъци, като за целта пререгистрира колата под претекст, че не харесва регистрационния й номер.

След това подала въпросната декларация пред данъчните в Русе, като приложила друг фалшив договор за покупко-продажба на автомобила.

По този начин тя целила да избегне заплащането на дължимия за превозното средство данък за 2012 г. и 2013 г. Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още по темата: данъчна измама
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
10
 
! Отговори
Глиган 1 преди 7 години
Тази работи за Бойко
4
2
 
26
 
! Отговори
Дедо преди 7 години
Големи са гъ3ари с тия дъpти котурници, пък годишния им данък е 500 кинти, да им смениш маслото пак 500 кинти ... абе под 500 са му само азроматизаторите, затуй кокошката спестява от налози.
3
0
 
30
 
! Отговори
Шефа на ДАНС преди 7 години
Фанахме ги,разбихме организирана група,децата и мъжа и няма начин да не са замесени.Еваларката на нас.. КОкаин ще ми внасят от америка,ама ха
2
3
 
22
 
! Отговори
Студент преди 7 години
Сигурен съм, че е дала повече пари за превод на документи, транспорт до Русе, регистрация и пререгистрация, отколкото стойността на данъка, който е трябвало да плати. А сега ще плати и солена глоба след като я осъдят. *** и мошеници на дребно...
1
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За 250 лева данък се скъпи! Сигурно и налива за десет лева бензин, ама караме "баварец" на 500000 км.