Вдовицата Корнелия прости на убиеца на мъжа си: Мъртвите са си мъртви!

В същото време 5 000 разписаха онлайн петиция, искат присъда за Любомир
Обновена: 24 ное 2016 10:31 | 24 ное 2016 07:00,
204
Вдовицата Корнелия прости на убиеца на мъжа си: Мъртвите са си мъртви!
Снимка: Монитор

Вдовицата на загиналия при зверското меле на бул. "Руски" в Пловдив Атанас Ламджиев – Корнелия Петкова, се срещна в присъствието на адвокат с обвинения от прокуратурата 26-годишен шофьор Любомир Трайков и семейството му.

"Упълномощих официално Асоциацията за пострадали при ПТП-та и те ще ме представляват. Ние пледираме за максимално кратък процес и нямаме никакви претенции към Любомир", каза за "Монитор" Корнелия Петкова. Първоначално на срещата е отишъл само бащата, но вдовицата е пожелала към тях да се присъедини и синът му. 

"Пожелах да дойде и Любомир, за да го уверя, че аз няма да имам никакви претенции към него, не храня никаква злоба. Това просто е съдба, предопределеност и ние в Божиите работи не можем да се месим. Мъртвите са си мъртви, но оттук нататък да се грижим за живите", обясни Корнелия.

По време на срещата бизнесменът й е помогнал с начална сума, така че вдовицата да си покрие най-належащите насъщни нужди към този момент. Сумата по искане на Трайкови е било решено да не се коментира. "Даде ми още уверение и гаранции да ми намери работа, която да ме удовлетворява и да е добре платена. Обеща ми да поеме отговорност за децата, докато учат", каза Корнелия.

Любомир й е разказал, че във фаталната нощ се е връщал с приятели от заведение, където пил само две чаши вино. По зла случайност решил в последния момент да мине през бул. "Руски", за да си купи оттам бургери. По време на емоционалната среща е признал, че понякога е пушил марихуана, но е бил категоричен, че във фаталната вечер на катастрофата е бил чист. Корнелия плакала по време на срещата и е обещала да срещне Любомир с трите й деца, като в началото да не им казва кой точно е той.

"Емоционално беше – той мен успокоява, аз него на свой ред. Изключително добри и съвестни хора. Всеки може да сгреши. Наско бе много добър човек и съм сигурна, че в никакъв случай не би искал да почерни живота на едно толкова младо момче. Животът е пред него. Пак казвам – мъртвите са си мъртви, има кой да се грижи за душите им", казва още вдовицата на Атанас.

"Аз като майка не мога да остана безучастна към мъката и на това дете (б.р. Любомир), защото утре-вдругиден и моите деца, не дай си Боже, не са застраховани да изпаднат в такава ситуация. Малшанс, че моят съпруг е бил там. Това е съдба. Това е предопределеност и никой не е могъл да го предотврати", изплака Корнелия.

Близо 5 000 души са се разписали в онлайн петиция до властите, с която искат да бъде наложена максимална присъда на 26-годишния бизнесменски син Любомир Трайков. Нова Facebook група с името "Затвор за убиеца Любомир Трайков" набира все повече членове.

Вчера вечерта бдението със свещи и цветя на лобните места на Атанас Ламджиев и Виолета Стоянова, премина мирно и тихо. Мнозина от присъстващите признаха, че изобщо не познават жертвите, но са съпричастни на трагедията. На мястото бе и близка приятелка на Виолета Стоянова, която има 5-годишна дъщеричка.

"Аз се грижех за детето на Виолета и продължавам да се грижа за малката. На 5 декември детето става на 5 годинки. Казва се Дария. Още не сме й казали, но тя се усеща, защото пита за майка си и сънува нощем кошмари", разказа Лили Конакчиева. По думите й Виолета кръстила дъщеричката си Дария, тъй като бебето било дълго чакано. "Вилито казваше, че единственото, което й дава сили в този живот, е детето", каза с насълзени очи Лили.

Бдението бе организирано във мрежата от млади пловдивчани.

"Аз направих призива да се съберем тази вечер и да почетем паметта на жертвите. Никой не е застрахован, това кръстовище е опасно. Нека, който има възможност, да отдаде своята съпричастност към станалата трагедия", призова спортистът Николай Николов.

Още по темата

На мястото точно в 20 часа тази вечер дойде и вдовицата на загиналия Атанас Ламджиев – Корнелия Петкова с трите си осиротели деца.

Тя също запали свещичка в памет на жертвите и призова за повече разум на пътя. Корнелия не скри, че е простила на шофьора на аудито – 26-годишния Любомир Трайков, с когото днес по-рано през деня се е срещнала.

В 1,20 часа през нощта на 18 ноември с много висока скорост той се заби с луксозното си "Ауди А7" в старото "Пежо 405" на Атанас Ламджиев. При мелето на място загинаха шофьорът на френската кола и спътничката му Виолета Стоянова, а общо 4 деца останаха сираци.

В много критично състояние в болница, с мозъчна смърт, е третата жертва на произшествието – 23-годишната Полина Караиванова. Единственият оцелял от пежото, който е бил без опасност за живота, е приятелят на Полина – Димитър Танов.

Само преди дни пловдивският окръжен съд пусна от ареста на свобода срещу 15 бона парична гаранция шофьорът Любомир Трайков. От прокуратурата протестираха това определение на съда, а заседанието на апелативния съд е следващата седмица.

В училището на трите деца на Корнелия и Атанас фирма е поела купоните за стола на сираците, като от дружеството са гарантирали, че имат готовност да поемат изхранването им и през следващата учебна година. Наред с това общинският съвет в Пловдив ще гласува на предстоящата сесия 1000 лева помощ за Корнелия и децата й.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


204
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Айде стига морални четения. Откога близките на убитите, независимо дали са умишлено или неумишлено убити, както е в случая не искат заплащането на кръвнина с граждански иск в съда в едно с наказателното дело, което е завела държавата ?!
32
1
 
16
 
! Отговори
подмяна преди 7 години
До |V|art!nЦенностната система се изгражда първо в семейството, след това от обществото!
31
3
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мъртвите си били мъртви.Колко е тъпa.Утре тоя пак ще пафне една трева ще опъне няколко магистрали и ще седне в бронираната г класа да мачка хора.Щото аудитата са слаби и недозавиват.После татенцето ще хвърли някоя пачка тоя ще поциври пред камерите-всичко е простено. И така до следващият път докато не сгази синчето или жената на някоя кисела мутра и оня не го гръмне.А в една нормална държава би изгнил по затворите.
30
1
 
16
 
! Отговори
странни времена преди 7 години
Госпожата каза правилно, че ще има 2 групи хора, едните да я презират за прошката, другите да я подкрепят за стореното. Аз смятам, че решението си е нейно, но не разбирам защо се афишира, все едно е дарителска кампания. В днешните несигурни години всеки лев е добре дошъл, тя си знае как ще се справя с 3 деца без съпруг, и ако не нуждата, то може би някакви други сектантски дободетели управдават избора й. Обаче за мен само като го гледам разкаяният как се явил с марковата блузка - явно няма друга
29
0
 
14
 
! Отговори
|V|art!n преди 7 години
Подмяно, стига глупости с ценностната ти система. Та нали ако имаме истинска ценностна система, досега половината депутати участвали в управлението по време на прехода да са зад решетките. Че този малак *** е убил двама, понеже е *** е едно, ама че целенасочено ощетяваш цял народ за собствено благо и го обричаш на глад и мизерия е нещо много по-лошо. Ако искате справедливост, първо *** депутати зад решетките, после и пияниците убийци няма да се измъкват, защото имат кеш.
28
1
 
20
 
! Отговори
подмяна преди 7 години
общинския съвет в Пловдив, гласувахте ли й на семействата на другите жертви парична помощ? Защо Милен Цветков, БТВ, Нова и т.н. не вземете интервюта и от тях, защо мълчите? Защото те са непримирими и искат да съдят богаташкото синче, искат справедливост или и те са се спазарили? Хайде моля, осветлете ни, нали това ВИ е работата все пак!
27
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 28Духовност и гордост деца не хранят, ценностна система и морал също...c est la vie...
26
3
 
23
 
! Отговори
хахахахаха преди 7 години
гейберски ценности....нарушаваш закона,убиваш хора-но си наше момче и имаш пари...бог да го прости човечеца....а на тая дано и една стотинка не и дадат...а парите ще си ги избият от неплащане на заплати и осигуровки на такива като нея маймуни -татето бизнесмен и синчето ***
25
4
 
35
 
! Отговори
подмяна преди 7 години
...когато знаят, че ядат хляб, платен с кръвта на баща им! Госпожо Петкова, нямаше ли по-достоен начин да изхраните децата си, от това да изтъргувате смъртта на мъжа си?Към медиите, искаме да знаем, какво се случва със семействата на другите две жертви, децата им има ли какво да ядат, облечени ли са? Кой прегръща и утешава детето на другата желтва, мъжът й има ли нужда от помощ, той как е платил погребението, защо не сте разкрили банкова сметка да бъдат и те подпомогнати!?
24
1
 
43
 
! Отговори
подмяна преди 7 години
Жертвите на катастрофата са три. От всичко побликувано до тук, интервюта и прочие, се насажда впечатлението, че жертвата е само и единствено вдовицата Корнелия и трите й деца. Това е фалшификация. Другите две жертви, семейства не са ли има ли? Деца? Дали защото там децата не са по-три, вероятно болката е по-малка. Не ми е жал за вдовицата, жал ми е за децата, че ще бъдат отглеждани от такава майка. Да храната е важна, но къде остава духовността, какво се случва с ценностната им система....
23
0
 
10
 
! Отговори
Кучанов преди 7 години
НЕ ПРОЩАВАМЕ ИЗВИНЕТЕ ТАБЛЕТ ГРШКИ
22
1
 
29
 
! Отговори
Кучанов преди 7 години
НИЕ ПОТЕНЦИЯЛНИТЕ УТРЕШНИ ЖЕРТВИ НЕ МУ ПРОЩАЕАМЕ
21
0
 
30
 
! Отговори
Кучанов преди 7 години
НОВ КАЗУС ПИЕШ ШМЪРКАШ УБИВАШ ПЛАЩАШ И ПРОДАЛЖАВАШ НАПРЕД .... ДА СИ СТЯГАТ КОЛАНИТЕ РОБИТЕ ОПС ГРЕШКА РАБОТНИЦИТЕ НА ТАТЕ ЩЕ ИМА ЗАКАСНЕНИЕ НА ДАЖБАТА ИЛИ БЕЗ ДАЖБА ...КАТО КАЗА ЕДНО ДРУГО ЗЛАТНО ДЕТЕ ТОЗ МЕСЕЦ БЕЗ ЗАПЛАТИ ЩЕ СИ КУПУВАМ БУГАТИ (КОЛА)...СЕЩАМ СЕ И ЗА ПЕСНИЧКАТА ЗА МИЛИОНИ НЯМА ЗАКОНИ ЗА КОКОШКА НЯМА ПРОШКА НЯМА ТАКАВА ДЪРЖАВА ...ГОСПОЖО АДМИРИРАМ ТОВА ЧЕ СТЕ НАМЕРИЛА СИЛИ ДА ПРОСТИТЕ ...НО СЪЗДАВАТ УСЕЩАНЕТО В ТАКИВА ХОРА ЗА ВЪЗМОЖНОСТ ДА СЕ ИЗМЪКВАТ ....СЛЕД КАТО УТРЕПЯТ ..
20
14
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Убиецът се е връщал от заведение, това ясно, а жертвите откъде са се връщали в 1,20 през нощта? Ако нещо от работа нощна смяна, добре... Ама ако не, това обяснява защо жената толкова бързо е прежалила съпруга си. Като в никакъв случай не оневинявам убиецът, естествено, но жената най-добре знае какво й е и защо така е решила. Нека да не я съдим.
19
0
 
35
 
! Отговори
стига вече преди 7 години
надявам се близките на другите жертви да съдят до дупка това келешче.
18
5
 
24
 
! Отговори
Г.Сомов преди 7 години
До Членска Карта #7 , Да прав сте господине ,справедливоста е важа , но по важно е да има хляб на софрата тази вечер. Жената борави по натурален инстинкт . Когато в България се създаде средна класа с нормално заплащате , тогава може да се мисли за "Справедливост".
17
6
 
26
 
! Отговори
търгашка преди 7 години
такива заслужават да си останат накрая с пръст в ...... Тоя хубаво и обещава да и сваля звезди, но измъкне ли се синчето за тая ще остане един голям...... И тогава колкото и да реве няма да има кой да я съжали. То бива търговия, бива ама тая просто се уля
16
8
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Еми малко е гадно но жената е права! Ако е добре с тия богаташи ще има хляб за децата и и работа за нея, ако се джафка ще водят дела 3-4-5 години и я вземе нещо я не! Пък малкия ***, така или иначе няма да го осъдят - тате ще се погрижи за това. Все пак българската съдебна система си е от най-корумпираните и неработещите! Мъртвите са си мъртви обаче тя има три деца за хранене - поставете се вие в нейната ситуация!Гордост не се яде...
15
0
 
60
 
! Отговори
Не че нещо преди 7 години
Жертвите на катастрофата са три, защо четем само за Корнелия.
14
3
 
40
 
! Отговори
жалко за човечеца преди 7 години
А жена му не го е заслужавала. Може наистина господ да си го е прибрал да не се мъчи. Тая осъзнава ли че същият този пикльо утре може да смачка някое от децата и ? Ако не е той ще е някой подобен, който си мисли че имаш ли пари наказание няма. Тогава пак ли ще прости и ще изтъргува смъртта за пари ? Доста хора и помогнаха и и преведоха пари по дадената сметка, ще вземе не малка сума и от застраховката, може да вземе допълнително като осъди водача, не и ли стига това ?