След рамото от властта: Желяз благодари и събира пари за US-адвокат

Въпреки добрите новини близките на младия мъж се готвят за най-лошото
Обновена: 26 апр 2018 13:31 | 26 апр 2018 11:00,
66

Желяз Андреев, един от българите, заплашени от екстрадиция в САЩ, благодари на българските институции за подкрепата. Въпреки позитивните новини обаче той и близките му се готвят за най-лошото и търсят пари за американски адвокат. А нужният на първо време минимум е 50 000 долара.

След совалки между българските и американски институции главният прокурор Сотир Цацаров съобщи вчера, че Желяз и останалите българи няма да бъдат задържани или екстрадирани.

Те са обвинени от САЩ, че работейки в клон на американска компания в София са нарушили ембаргото със Сирия като са продавали авиочасти на сирийските военни.

Още по темата

"Определено новината от вчера бе позитивна, но все още това не е окончателният резултат и нищо не е приключило. Беше завършена първата фаза от тези преговори, в която българските институции са се договорили с американските останалите обвиняеми да не бъдат задържани. Българската държава и институциите застанаха зад мен и аз благодаря", каза Желяз Андреев пред Bulgaria ON AIR.

Той обясни, че в момента се търсят средства, с които да бъде заплатено на адвокат в Съединените щати, който да го представлява там, но затова се изискват минимум 50 хил. долара.

"Надяваме се на дипломатическо ниво да отпаднат всички обвинения. Дори случаят да завърши благополучно, животът ни няма да се върне към нормалното дълго време. В момента се занимаваме изцяло с процеса. Искам да се върна на работа, но все още съм възпрепятстван", сподели Желяз.

Той посъветва всички хора, работещи в международни компании, да изискват от своите работодатели детайлна информация с какво се занимават точно и дали това погазва някакви закони.

Приятелката на Желяз - Милена Здравкова, отбеляза, че всички близки на обвиняемия са готови за най-лошото, а именно екстрадицията му в Щатите.

"Нямаме информация какъв е статутът на Желяз в САЩ. Следим дипломатическите разговори и се надяваме. Ако решим да пледираме "невинен", разноските по делото ще скочат много", добави Здравкова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 18Ние в България издирваме престъпниците само на адреса им по лична карта. Ако ги няма там означава, че са се изпарили в друго измерение и когато се появят ще се разбере. Не съм чувал да търсим избягали българи в Америка.
18
4
 
2
 
! Отговори
scott преди 6 години
моахахахахахахахахахаха!че те, сащ, биха могли да го накажат както си решът и тук.Даже мож направо да си го ликвидират без усложнениа, се едно е у гуантанамо.В САЩ им е по-труден. Ква екстрадациа, кви 5 лева. Момчето требва да трепери, че е в България. И да, още, че си прават пр на негов гръб - властимащите.
17
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Спогодбата ни с Америка е от 1928 г. Значи, вече 90 години, от които 45 г. при ***. Ще ми е интересно колко екстрадиции сме поискали и колко са били удовлетворени / отказани. Останалото е догадки.
16
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Картинката взе да се избистря. "Невинен съм, всичко е точно, ама все пак да съберем едни $50,000". Да беше само цацаратурата, отдавна да са се споразумели и да е волна птичка, ама не е.Не бъдете алчни, пичове, защото един ден задължително ви искат сметка. Бачкайте си и гледайте делата ви да са чисти.
15
5
 
6
 
! Отговори
Military преди 6 години
Хахаха според този Желяз най-вероятно е продавал домати в Сирия.Наистина много наивен народ сме българите.
14
7
 
7
 
! Отговори
невинен? преди 6 години
Той работнил в кол ценътр и не знаел изобщо че има война в Сиря и че авиочастите били забранени за продажба в Сирия. Така навремето продаваха бензин с влакови композициии в Сърбия и също не знаеха! Само че защо цената бе 3-10 пъти по-висока от нормалната продажна цена....никой не се замислил---да, бе да!
13
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До OMG_LuckerСпоред мен ако станем щат на Сащ няма да са ни нужни визи за да ходим в другите щати. Така ще е най-добре за България.
12
5
 
4
 
! Отговори
OMG_Lucker преди 6 години
Близките му се готвили за най- лошото? Откъде на къде? Той няма да ходи НИКЪДЕ! Няма да бъде екстрадирван!Как може държава, която ни е сложила визов режим да иска екстрадация на НАШ гражданин? Това ми се струва нелогично, нередно и меко казано глупаво. Да не говорим, че причината е повече от абсурдна.Онзи д3б3л мен- Цацаров- да вземе да разпореди там на който трябва това в никой случай да не се случва.И един риторичен въпрос: ако поискаме екстрадация на янки за нещо подобно- дали ще се случи?
11
5
 
3
 
! Отговори
Ангел преди 6 години
Цацаров каза че Прокуратурата няма да иска екстрадиране на процеса след месец.Това дори обезсмисля и самия процес.За всички е ясно че няма да бъде екстрадиран.Тук обаче се гонят други цели.Обвинението да отпадне и Желяз спокойно да замине за Щатите и да работи.За целта им са нужни поне 50 хил $ за адвокат.Които съвсем скоро ще бъдат поискани от народа чрез дарителска кампания.Целта на Желяз е да му съберем пари за да може спокойно да се махне от България!
10
1
 
4
 
! Отговори
Max преди 6 години
Драги съфорумци.Колко събрахме за адвокат на момчето, че Мая Манолова още миналата седмица ни помоли да почваме да събираме???
9
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз не разбирам защо има обвинение въобще? На чужда територия, ало ало едно техническо лице.
8
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Направо Тръмп да праща американските служби да ловят български мутри.
7
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всеки американски затворник би предпочел да лежи в бургаския затвор вместо да лежи в американския.
6
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 4Един истински русофил би го подкрепил дори и обвинителния акт да беше 1000 страници.
5
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Рамото от властта?!!?!?Ако не беше общественото мнение, държавата нямаше да си мръдне пръста.Айде стига сте *** г.за на Борисов!!!!!!!
4
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Само на мен ли ми се струва, че наглецът от добричките села взе да омеква и запя друга песен. Той си мисли че и в САЩ прокуратурата пасе трева като в БГ.Обвинителният акт срещу него е 45 страници, като обвиненията са общо 6, две от които углавни, тоест Федерални. Там прошка няма.
3
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тези са му плащали като на американец а после иска от хората да му дават пари за адвокатПо-добре е да дадем за болни деца или други подобни каузи.
2
12
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Докога ще ни занимавата с тоя алчен провинциалист.Да хваща самолета и да не се връща.
1
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Герберасткото бок-луче няма да му се размине.В САЩ никой не чувал за Вожда му Суджука.То не е като да врътне един телефон като за Мишо Бирата.