Шофьорът на автобуса ковчег с 6 глоби – за скорост, фарове, колан...

Веселин Георгиев ги е натрупал от 2015 г. и ги е платил всичките
30 апр 2018 11:45,
117
Шофьорът на автобуса ковчег с 6 глоби – за скорост, фарове, колан...
Снимка: архив "Булфото"

Шофьорът на автобуса, който на 13 април се обърна в тежка катастрофа на магистрала "Тракия", има 6 глоби на пътя. При  жестокия инцидент тогава загинаха 6 пътници, а над 20 бяха ранени.

За трагедията бе обвинена 29-годишната шофьорка на лек автомобил "Рено Меган", която според обвинението е блъснала автобуса.

Шофьорът на рейса, Веселин Георгиев, не успял да го овладее, той се обърна в канавката на магистралата, затискайки част от пътниците.

Още по темата

Водачката на колата Цвета Таскова бе задържана, а после пусната под гаранция от 5000 лева. Тя призна вината си и обяви, че съжалява за жертвите. Цвета има едно нарушение като шофьор за 10 години – засечена е да шофира с 0,9 промила алкохол в кръвта през 2016 година.

Веселин пък е натрупал общо 6 глоби от пътни полицаи. Всичките нарушения е извършил с личния си автомобил, пише "Телеграф".

"Има книжка от много години, но е започнал да гази правилата през 2015 г.", уточняват от полицията.

През 2015 година е първият гаф на Георгиев. Тогава камера на КАТ го е засякла с превишена скорост между 20 и 30 км/ч над ограничението. Затова му е бил съставен електронен фиш за 100 лева.

През 2016 година професионалният шофьор има две нарушения – шофиране без задължителния обезопасителен колан и акт за това, че е забравил да включи фаровете си.

Три от глобите на Веселин са от миналата година. Тогава той е засичан за втори път с превишена скорост – отново с малко повече от 20 км/в над ограничението. Отделно го спипали пак без колан.

Сдобил се е с фиш и за това, че е забравил да залепи стикера за сключена задължителна застраховка "Гражданска отговорност" на предния прозорец на колата си.

Шофьорът от "Юнион Ивкони" е платил всичките си санкции. Той вече е бил разпитан два пъти от полиция и прокуратура за катастрофата и разследващите са убедени, че няма вина за трагедията на "Тракия".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


117
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
100
4
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
само неграмотен може да повярва,че лек автомобил от 1тон може да обърне автобус с 12тона,при положение,че удара е отстрани а не челно или фронтално.
99
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Жената удря автобуса, този цъка телефона подпрян на волана. Какво да кажем повече. Едно е да държиш стабилно волана, да си съсредоточен.
98
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Цвета Таскова не го е направила умишлено ясно е, но адвоката и казва гумите на автобуса бяха насочени на дясно, но не казва че по предна дясна гума има след от боята на колата по цялата окръжност и че калника на автобуса е изкривен. Тя след като го удря по средата шофьора на рейса тръгва в дясно и от това което аз видях на място лекия автомобил се заклинва между гумата и калника ВАЖНА ПОДРОБНОСТ, но адвоката я спестява. Пак казвам дяволска работа е това. Медиите да ги оставят на мира двамата.
97
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо търсите под Вола Теле ?Бил имал 6 акта, и какво от това. Бях един от първите, които пристигнаха на местопроизшествието картинката беше потресаваща, но този човек за мен не е виновен. Не казвам, че и Цвета Таскова го е направила нарочно, почти всеки ден минавам през това място и се чудя какво ли и се е случило за да се удари в автобуса. Това е дяволска работа. Там на този участък стават редовно някакви необясними ПТП-та и паметници на починали доста и в двете посоки на магистралата.
96
1
 
11
 
! Отговори
Щирлиц преди 6 години
Да направят следствен експеримент,какво би станало при подобен удар между лек автомобил и автобус.Пък тогава да коментираме кой крив,кой прав!
95
7
 
22
 
! Отговори
Аз съм си аз преди 6 години
Голяма работа, че са го хванали без колан. Кифлата е хващана с алкохол.Кое е по-голямо нарушение, да шофираш без колан или с алкохол?
94
17
 
18
 
! Отговори
Центурион преди 6 години
Момичето се е ударило в автобуса ,но тази малка кола не е в състояние да изблъска и предизвика влизането в канавката и обръщането на автобуса.Това е в следствие на неправилна и неадекватна реакция на автобусният шофьор!!!Не го виня,може да се е стреснал или уплашил.
93
8
 
2
 
! Отговори
Chokicha преди 6 години
Според мене боко ги е блъснал щот им е дал да карат на невежите.
92
1
 
8
 
! Отговори
Chicharito преди 6 години
A dali e prudnal ima li akt bahti glupostite se pishat i govorat koi ne e narushaval pravilata samo nqkoi deto nikoga ne e karal.Ne zashtitavam nikoi ot dvamata shtoto ne mi puka ama me draznat glupostite s koito promivat mozucite na taka tupoto obshtestvo.
91
16
 
5
 
! Отговори
Радул Мисорков преди 6 години
За без колан,без фарове и без залепен стикер. Това само по себе си покава,че е безотговорен и недисциплиниран. За превишената скорост не го виня. Там може някой да е карал неговата кола.А Вие където казвате,че на 40 ограничение е минал с 60, сте също толкова безотговорни,колкото него. Аз не желая да пътувам в автобус с такъв недисциплиниран шофьор,но нали е Ивкони! Там всичко се покрива. Браво поне,че не оставиха шофьора си на вълците.
90
5
 
15
 
! Отговори
19ската преди 6 години
Да сте чували за лафа и малко камъче може да обърне каруца, към тези които не са учили физика да седнат и да прочетат малко.Относно реакцията на шофьора да даде надясно, всеки по опитен шофьор знае че това е нормална реакция относно заплаха от ляво.За тези които обвиняват човека карал автобуса поставете се на негово място дали и той психически е добре.Жената сама са е признала за виновна, а кои провинения са по ужасни, че нея са е хванали с алкохол или за това че той е бил без колан и т.н.
89
11
 
13
 
! Отговори
Евлоги преди 6 години
Според мен неадекватна реакция на автобусния шофьор е причината.С леката кола да обърнеш автобус!!Стреснал се е и е навъртял волана....
88
7
 
6
 
! Отговори
Тиквоукротител преди 6 години
Нали затова обвиниха жената-виновниците у нас никой не ги разследва.
87
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Обаче по реното няма следи от гумите на автобуса
86
5
 
8
 
! Отговори
Мислещия преди 6 години
До Фактите ,ако си размърдате малко мозъчетата може и да ви стане ясно,ча височината на автобуса е фактор в катастрофата,когато не пежото а реното попадне под задните гуми обръщането на автобуса е неизбежно,не е задължително да е зверски удар зада се получи обръщане
85
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
" която според обвинението е блъснала автобуса." Мисля, че това не подлежи на коментар. Предницата й е смачкана, но " се предполага, че го е блъснала"
84
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мой познат е докоснал задната гума на тир, колата му изхвърчала и паднала на таван върху кола насрещното движение. Леко докосване при висока скорост и 6 човека фира. Хората в отсрещната кола въобще не са имали време да реагират. Белите стават лесно и стига сте обвинявали пострадалите. Разсейваш се за секунда - и ето ти трагедия.
83
2
 
27
 
! Отговори
Николай Последни . преди 6 години
Какво Ви става бе хора. Първо за нарушенията на шофьора. Забравени фарове посред бял ден,чудо голямо.До преди няколко години въобще не ги палехме.Забравил да смени стикера със новия който притежава със това на кого развали рахата. Превишил със 20кмч. Ами как да не наруши. Който е влизал във София от Пловдив по Цариградско шосе,ще разбере за,какво говоря.Някой (***)е сожил знаци от 60 и 50 кмч на четири лентов път.И защо?Защото току що събудилия се катаджия да си изпълни плана за нарушения.Не
82
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да караш пиян НЕ Е като да не слагаш колан, моля!
81
1
 
7
 
! Отговори
Бухаха преди 6 години
Пък аз имам познат, който има акт за превишена скорост с велосипед. Вижте, не се шегувам. И най любопитното е, че в наказателното му постановление са му написали номера на СУМПС - то.