Да видим: Президентският баща – без вина, инвалидът с акт!

8 дни ПТП-то на кръгово в Харманли не влезе в МВР сводките
Обновена: 7 сеп 2018 13:36 | 27 авг 2018 07:10,
323
Да видим: Президентският баща – без вина, инвалидът с акт!
Кадър: YouTube

Стефан Маринов Тодоров е жертвата на пътния инцидент в Харманли, предизвикан на 17 август от бащата на президента Румен Радев – Георги.

В събота, от разпространен клип в социалната мрежа, стана ясно, че 81-годишният Георги Радев е предизвикал ПТП, което цели осем дни не влиза в сводките на МВР.

Инцидентът на 17 август е по вина на бащата на президента, който без предимство на пътя удря триколката с инвалида, навлязла в кръговото кръстовище.

Още по темата

Въпреки това, а и в явно нарушение на Закона за пътищата, акт за ПТП-то получава блъснатият мъж, обяви говорителката на главния прокурор Румяна Арнаудова.

От видеото се вижда, че триколката е навлязла в кръговото движение и пред нея има знак, че е на главна улица, а "Мерцедес"-ът на Радев идва от странична улица, на която има знак: "Внимание, излизане на главна улица".

Колата на президентския баща обаче не намалява, продължава напред и директно блъска триколката с мъжа.

Президентският баща  не излиза от колата. На мястото на катастрофата идват полицаи и неидентифицирани двама цивилни мъже. Всички говорят по телефони, без да запишат данни за катастрофата, каквато е обичайната практика на "Пътна полиция".

Идва линейката, слагат на носилка блъснатия мъж и го откарват към най-близката болница.

Георги Радев очевидно е поканен да излезе от колата, след което има кратък разговор между него и полицията. Те по-късно му помагат да си тръгне с колата, причинила катастрофата.

Защо полицаите са решили, че Стефан Тодоров е виновен, тепърва ще изяснява проверка на прокуратурата, която беше поръчана от главния прокурор Сотир Цацаров.

В медиите се заговори, че е оказван натиск от страна на местни партийни кадри, а и от Президентството – случая да бъде потулен.

От "Дондуков" 2 първо отказаха коментар, но впоследствие категорично обявиха, че натиск не е оказван.

За пътния инцидент не е докладвана каквато и да е информация в прокуратурата в Харманли, затова главният прокурор Сотир Цацаров се е самосезирал и е разпоредил на Окръжната прокуратура в Хасково да направи проверка, съобщи Bulgaria ON AIR.

Ще се следят две основни направления – дали е налице престъпление по транспорта и дали служителите на МВР са извършили престъпление по служба.

"Един нелеп инцидент. Те и полицаите казват така. Нелеп инцидент, при който няма убит човек. Не чувствам вина", коментира пред Нова тв Георги Радев.

"Въобще не я видяхме. Триколката просто връхлетя в нас", каза съпругата му.

Пострадалият Стефан Тодоров обяви, че няма претенции към семейство Радеви.

Кой крив, кой прав? Ще научим ли?
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


323
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
210
0
 
3
 
! Отговори
от 217 преди 5 години
Но слоу мотион на видео което е отрязано се вижда че посоката е по скоро към кръговото при удара , което прави по вероятно отнемането на предимство причината на птп то.
209
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
от това видео не става ясно нищо защото е отрязано ,точно момента на даване и отнемане на предимство.Може да и чисто манипулативно видео , все пак странното е че посоката на триколката не по посока кръгово нито по посока първи изход на кръговото .Именно причината за тази за това отклонение на водача на триколката е отрязано.А причините могат да бъдат или се опитвал да избегне сблъсък защото му е отнето предимството или водача се разсеял и се отклонил от собственото си платно странично рядко,т
208
5
 
22
 
! Отговори
Паисий преди 5 години
Г-н Президент защо не коментирате казуса? Може би чакате Корнелия Нинова да поиска оставката на социалният министър защото инвалидите се движат с триколки!
207
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На видеото се вижда че триколката удря колата. Триколката е виновна
206
4
 
8
 
! Отговори
до чичо гошо преди 5 години
"А дали е гнусен комунист или гербераст е друг въпрос".....и какъв е въпроса ? това е АБСОЛЮТНО ЕДНО И СЪЩО НЕЩО Герб и ББ са лицето на старите комунисти за пред Европата... та да тече кранчето ПРОДЪЛЖАВАЙТЕ да гласувате за едните ,че да не дойдат на власт другите.. печелившите са едни и същи..а вие гласувайте и чакайте светлото бъдеще
205
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен А какво ще кажеш за *** от Министерски съвет? О, забравих, те са Богоизбрани ***
204
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ЗАЩО от видеото е ИЗРЯЗАНА съществената част?то си е пределно ясно кой е виновния де... скутерчето(на Английски е така) е в кръговото преди колата пък и не развива повече от 15кмч. такива инциденти стават навсякъде , наглото е че полицията е направила опит да го ПОТУЛИ но пък има ли на някой на който не му е ясно, че милицията ни е роб и закрилник на МАФИЯТА
203
3
 
10
 
! Отговори
КОС преди 5 години
тази триколка е по голяма от скутер, стига сте ревали нямала право да е на пътя не я видял и тн
202
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До *** да се махаза Нинова нищо не пишат, защото е организиран от БСП
201
1
 
16
 
! Отговори
селинджър бг преди 5 години
Абсолютно всеки шофьор има нелепи инциденти, но или сами се разбират, или викат КАТ. На мен до сега не ми се е случвало Фъндъкова да дотърчава загрижена, нито катаджия да си говори по телефона и да чака някой да му каже какво да пише в акта
200
9
 
7
 
! Отговори
Тиквоча да се маха преди 5 години
На 16 Септември 2018г. от 12:00 ще се проведе Мегапротест пред Народното събрание в София! Всички български граждани са поканени на протеста срещу правителството и всички мафиотски партии - герб, бсп, дпс и т.н. Страницата на протеста - https://facebook/borisovmafia/
199
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Имат ли право електрически триколки да се движат по пътното платно. Не трябва ли да се движат по означените пътеки. Има ли книжка ударения, има ли номер превозното средство, минало ли е технически преглед това са въпроси на които трябва да се даде отговор. Защото на всеки може да се случи такъв неидентифициран обект да му обърне живота.
198
8
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На стария Радев женицата му кърти с думите "Въобще не я видяхме. Триколката просто връхлетя в нас".Триколката да не е движела с 100 км/ч, а мерцедесът с 5км? С невисокия си интелект комунистите винаги са се опитвали да правят другите на ***!
197
9
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пази, Боже, сляпо да прогледа!!!!!!!!!!!!!!Като вкарвате в президентството такива абсолютни селиандури, това ще ви се случва всеки ден !!!!!!!!!!!!!!
196
3
 
18
 
! Отговори
Село, селооо! преди 5 години
"Един нелеп инцидент, при който няма убит човек"... Дайте още някое интервю с дъртите, изводите сами се налагат
195
8
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Румен се е скрил под полата на Деса и скимти от страх сега.А как лаеше преди това ...
194
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
(П)резидентът още не се е обадил да коментира възмутен случая. Корнела също.
193
7
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Румене, нещо не те чувам да коментираш???
192
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Виновен Комунист - Няма!
191
6
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вие къде сте виждали комунист да чувства вина, да носи отговорност, да прояви съчувствие ...?!Радев блъснал човека и ... си седял в колата без изобщо да опита да помогне.Комунизъм с НЕчовешко лице.