Да видим: Президентският баща – без вина, инвалидът с акт!

8 дни ПТП-то на кръгово в Харманли не влезе в МВР сводките
Обновена: 7 сеп 2018 13:36 | 27 авг 2018 07:10,
323
Да видим: Президентският баща – без вина, инвалидът с акт!
Кадър: YouTube

Стефан Маринов Тодоров е жертвата на пътния инцидент в Харманли, предизвикан на 17 август от бащата на президента Румен Радев – Георги.

В събота, от разпространен клип в социалната мрежа, стана ясно, че 81-годишният Георги Радев е предизвикал ПТП, което цели осем дни не влиза в сводките на МВР.

Инцидентът на 17 август е по вина на бащата на президента, който без предимство на пътя удря триколката с инвалида, навлязла в кръговото кръстовище.

Още по темата

Въпреки това, а и в явно нарушение на Закона за пътищата, акт за ПТП-то получава блъснатият мъж, обяви говорителката на главния прокурор Румяна Арнаудова.

От видеото се вижда, че триколката е навлязла в кръговото движение и пред нея има знак, че е на главна улица, а "Мерцедес"-ът на Радев идва от странична улица, на която има знак: "Внимание, излизане на главна улица".

Колата на президентския баща обаче не намалява, продължава напред и директно блъска триколката с мъжа.

Президентският баща  не излиза от колата. На мястото на катастрофата идват полицаи и неидентифицирани двама цивилни мъже. Всички говорят по телефони, без да запишат данни за катастрофата, каквато е обичайната практика на "Пътна полиция".

Идва линейката, слагат на носилка блъснатия мъж и го откарват към най-близката болница.

Георги Радев очевидно е поканен да излезе от колата, след което има кратък разговор между него и полицията. Те по-късно му помагат да си тръгне с колата, причинила катастрофата.

Защо полицаите са решили, че Стефан Тодоров е виновен, тепърва ще изяснява проверка на прокуратурата, която беше поръчана от главния прокурор Сотир Цацаров.

В медиите се заговори, че е оказван натиск от страна на местни партийни кадри, а и от Президентството – случая да бъде потулен.

От "Дондуков" 2 първо отказаха коментар, но впоследствие категорично обявиха, че натиск не е оказван.

За пътния инцидент не е докладвана каквато и да е информация в прокуратурата в Харманли, затова главният прокурор Сотир Цацаров се е самосезирал и е разпоредил на Окръжната прокуратура в Хасково да направи проверка, съобщи Bulgaria ON AIR.

Ще се следят две основни направления – дали е налице престъпление по транспорта и дали служителите на МВР са извършили престъпление по служба.

"Един нелеп инцидент. Те и полицаите казват така. Нелеп инцидент, при който няма убит човек. Не чувствам вина", коментира пред Нова тв Георги Радев.

"Въобще не я видяхме. Триколката просто връхлетя в нас", каза съпругата му.

Пострадалият Стефан Тодоров обяви, че няма претенции към семейство Радеви.

Кой крив, кой прав? Ще научим ли?
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


323
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
230
0
 
2
 
! Отговори
Bg arena преди 5 години
Neka da obiasni v bnt video rabotata si na sadia v tosi match bg policai pred bg naroda suveren...nali nie im plastame zaplatite...i na bg darjavnite slujiteli v bnt i v policiata...nali imame takav tv format ga bg idol darjaven sluga...
229
3
 
12
 
! Отговори
RAD преди 5 години
До 177Добре сте написали, че най-достойното щеше да е да помогне на пострадалия и да каже, че е сбъркал. Няма безгрешни. И да благодари на Бога, че не е станала голяма беля.Така обаче би постъпил един достоен българин, но не и комунист...Както беше писал някой тук-комунист и вина са две несъвместими неща....
228
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"А този Рокер какво търси във лявата лента на кръговото?"Ако беше в дясната лента, дядката с мерцедеса щеше да го помете 0.5 секунди по-рано. Дясна или лява в случая няма значение, щом като не се спазват знаците и предимствата при преминаване в кръстовище.
227
0
 
2
 
! Отговори
Sluchva se преди 5 години
Tova e lepa greshka na vlizastia v krastovisteto kato v letiste shofior....
226
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"и установяваш че въпросната примерно е сестра на бойко борисов.Е трабва да я глобиш , ти лично как ще постъпиш."Ще я глобя естествено, па ако ще да е сестра му на Иисус Христос.
225
0
 
2
 
! Отговори
до 234 преди 5 години
може и Интернет да спомага за такива решения.Примерно ти си сакционираш , сващаш някаква нарушителка на дребно престъпление името нищо не ти говори скарваш ЕГН то и в системата и установяваш че въпросната примерно е сестра на бойко борисов.Е трабва да я глобиш , ти лично как ще постъпиш.
224
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
президента в случая няма никаква вина. баша му има , но това в леко птп което на всеки може да се случигнусното в случая са старите добре познати хватки на дъртите комунисти.. са врътнем едно телефонче на нашия човек, той си пие ракията с началника на мвр и да "оправим" нещата.. замислете се само колко невинни хора са били изкарвани виновни в инциденти през последните 73 години.. само защото са попаднали на грешния човек във века на интернета и свободната информация тези неща докога?
223
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Да видимТова обяснява защо триколката се движи в посока ,просто се стремял да спазва закона и се престрои в дясно както позовава закона но мерцедеса си мислил че ще задържи в платното си а няма да търси най дясното платно и не се сетил да му даде предимство да се престрои в дясно, жалко че са отрязали видеото та си играем с вероятности и не знаем какво се случило.Аз също не знаех за това правило както и бащата на президента не се сетил за това правило.
222
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ами те герберите няма с какво да очернят Президента и хоп, ето ти изгоден случай! Изберете си Росица или Траверса, че да напълнят държавата с бежански истории!
221
9
 
19
 
! Отговори
Да видим преди 5 години
Закона за движение по пътищата:Чл. 109 Инвалидите, които се придвижват с инвалидна количка със скоростта на пешеходец, могат да се движат и по платното за движение, като се придържат възможно най-близо до дясната му граница.А този Рокер какво търси във лявата лента на кръговото?
220
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ами като не харесвате Радев сложете си Цачева за президент, тогава идилията на простаците ще е пълна в комунистическа партия Геро!
219
3
 
12
 
! Отговори
Ясно преди 5 години
На тая триколка не и е мястото на пътя .Тя не е МПС и не може да е участник в пътното движение - липсва сигнализация, не може да поддържа минималната скорост за движение , НО бащата на президента е виновния защото влиза в кръговото без да се огледа. Ако не беше триколка а кола , пак щеше да има катастрофа . И.... От президентството и БСП структури се опитват да потулят тази случка за да не пострада имиджа на президента. ГЕРБ вижда случай да го очернят .... сблъсъци в медиитеА ние гледаме ЦИРК
218
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
МВР не са се променили грам от 1944 година до сега. И преди така прикриваха като някой големец наруши закона и сега го правят същото, въпреки че отдавана вече уж не сме тоталитаризъм. Банда подмазвачи и доносници са милиционерите.
217
2
 
11
 
! Отговори
до 220 преди 5 години
До магаревъдТова не е компромат към президента, а компромат към мвр ситемата служителите на мвр не могат да си вършат работата , по ръководство на герб.Така че няма логика в това че герб манипулират с това че техни служители правят пролуки.А това че бащата на президента се възползвал от пролуките при условие че са създадени е на заден план.Просто пролуки не трябва да има това е идеята на управляващата партия а пролуки има.Видно още.Така че герб няма как да се хвалят че не са си свършили работ
216
11
 
10
 
! Отговори
До герботрола преди 5 години
Един и същ гербераст тука пише против Президента пост след пост и помпа плюсчета искайки да прави впечатление, че много хора са против Президента! Е ще видим на изборите герберастино, хората поумняха, не можете вече вие и Тиквата да ги манипулирате!
215
4
 
13
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 5 години
едвам укротиха деси да не пуща сръбете, и дрътия каскет омаза положението.тоо президент на всички българи не може да оправи родата си, щел да предлага алтернатива на управлението на цяла държава... каскетите точно са си го заслужили.
214
4
 
14
 
! Отговори
плешивия от Бразерс преди 5 години
дъртия *** не чувства вина щото "ти знаеш ли аз кой съм? а кой е сина ми?"- *** е решил че е ага на румелийци и всичките са му длъжни. кой да е нормален бай иван в момента да е с мярка за неотклонение, а не по националните медии.
213
4
 
12
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 5 години
то е ясно, дрътия *** не слиза така, както не слезна на хюрдо караджата щерката и кирил маричков, като катастрофираха с пострадали. щото бяха фиркани. за това не е видял триколката. сега със спорове за предимство или квото и да било се опитва да се потули случая, като например при катастрофата на малката перука на цръна маца. ревете от турците, ама сегашните наследници на гочоолу и дочоолу са ги задминали на светлинни години.
212
7
 
18
 
! Отговори
РАДЕВГЕЙТ преди 5 години
на комуниста му е в природата да лъже.. на милиционерите им се е обадил бивш кмет от БСП и след минути сам е дотърчал.. местил е скутерчето а е нямало право да го пипа че дъртия е отнел предимството няма спор, но защо е нужно изобщо да озпачават нещата даже и за такова дребно нещо.?и с каква съвест изкараха инвалида виновен
211
0
 
1
 
! Отговори
кфош преди 5 години
шифо