"Винпром Карнобат" на прицел – укривали данъци

Прокуратурата: Във винпрома подправяли счетоводни регистри
Обновена: 5 сеп 2018 10:44 | 5 сеп 2018 09:07,
78
"Винпром Карнобат" на прицел – укривали данъци
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Специализираната прокуратура извършва следствени действия в офиси във "Винпром Карнобат" ООД, "Сис Индустрийс" ООД и "Топаз мел" ООД.

Претърсванията, изземванията, обиските на лица и разпитите на свидетели са в рамките на образувано досъдебно производство за организирана престъпна група, създадена с цел избягване на плащане на данъчни задължения в големи размери, държане на акцизни стоки без бандерол и пране на пари.

Данъчните престъпления са извършвани в периода 2009 г. – 2018 г. Според спецпрокуратурата реални търговски дружества са подправяли счетоводните си регистри, като в тях са включвали фактури от дружества от типа "липсващи търговци".

Тези фактури са осчетоводявани под контрола на организираната престъпна група и по този начин се е избягвало плащането на данъчни задължения в големи размери по смисъла на Закона за ДДС, твърдят от прокуратурата.

Събрани са доказателства и за престъпления пране на пари - в периода 2009 г. – 2018 г. са били извършвани финансови операции и е прикриван произход на имущество, придобито чрез тежко умишлено престъпление.

Под ръководството на Специализираната прокуратура на 18.07.2018 г. е установена незаконната фабрика, ползвана от престъпната група за производство на цигари.

Действията по разследването са възложени на следователи от Следствения отдел към Специализираната прокуратура и се извършват едновременно на територията на гр.София, гр. Карнобат, с. Венец и с. Церковски, община Карнобат.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


78
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
2
 
23
 
! Отговори
niki преди 5 години
Нека не се лъжем, абсолютно всички производители и търговци в България крият данъци. Някой малко, други стандартно, трети в огромни размери.
26
4
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Събрани са доказателства и за престъпления пране на пари - в периода 2009 г. 2018 г. са били извършвани финансови операции и е прикриван произход на имущество, придобито чрез тежко умишлено престъпление."Времето на "възход" при ГЕРБ. Направо са се сцепили от кражби, докато безхаберника е на власт.
25
5
 
13
 
! Отговори
БКП=Смърт преди 5 години
В Конституцията пише, че богатите комунисти и тяхните наследници не носят отговорност за престъпленията си. Заради това нема осъдени политици и милионери.
24
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тия 9 години ги следят и имат доказателства за незаконните им дейности и сега изведнъж чак сега ги заритаха. Значи са си плащали където трябва и са съ въртели далаверите необезпокоявани. Явно са спрели да превеждат съответните суми на точните хора. Наритаха оня Бенчев, пенсионираха Митьо Очите, после Арабаджиеви цялата фамилия да сизнаят и сега тия дето са им били сватове. Рубриката "Гол след гол".
23
1
 
19
 
! Отговори
1 преди 5 години
Яко жътва. Очичките, общинари Арабата, сега и винпром
22
5
 
17
 
! Отговори
Бойка до Всички преди 5 години
След почти едно десетилетие управление Трета Национална катастрофа... Българина и българския политик само това могат... Евалата... Къде сте младите Гробаристи... Сега е време пак да излизате по улиците и да защитавате крадеца не на вашето бъдеще, а на бъдещето което от сега е поробено на вашите деца... Защитавайте Бойко *** и останалите МЪршички... Пак викайте Убитата България над всичко... Да наистина е така за последния си път хората я носят на рамене...
21
4
 
19
 
! Отговори
Бойка до Всички преди 5 години
След почти едно десетилетие управление Трета Национална катастрофа... Българина и българския политик само това могат... Евалата... Къде сте младите Гробаристи... Сега е време пак да излизате по улиците и да защитавате крадеца не на вашето бъдеше, а на бъдешето което от сега е поробено на валите деца... Защитавайте Бойко *** и остабалите МЪршички... Пак викайте Убитата България над всичко... Да наистина е така за последния си път хората я носят на рамене...
20
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да укриват хората, иначе с тия данъци суджука би си купил цяла Гърция
19
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Отдавна не купувам български алкохол, няма смисъл да пълня гушите на нашенските мутри.
18
0
 
45
 
! Отговори
реалист преди 5 години
Явно са спряли да се отчитат на управляващите!!! Ще повярвам само ако има ефективни присъди, конфискация на имущество и налагане на глоби за години назад. Колко още има такива като Бенчо, Ветко и Миню.....
17
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това добре, но с нашата съдебна система делата се точат с години и надали ще ги осъдят. Гриша Ганчев и Ковачки ги хванаха преди 7-8 г. и... нищо.
16
0
 
30
 
! Отговори
Гост преди 5 години
Карнобатска е собственост на Миню Стайков ! Винпром Пещера и Булгартабак отдавна не е собственост на Пловдивските олигарси . Там вече се разпорежда КОЙ !!!!
15
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз не купувам продуктите на тази фирма, не купувайте и вие.
14
11
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нинова и другарите да направят жива верига в защита на винпромаджиите.
13
0
 
5
 
! Отговори
sport преди 5 години
До Анонимен 4Сложи още 2 нули и може и да се доближиш до истината. Колко жалко е.
12
4
 
43
 
! Отговори
Българина преди 5 години
Понеже герб са на зор, не могат да скочат на предсрочни защото хората им писна и 4 път няма да ги изберат. Акците за една седмица срещу големи бизнеси като Аранаджиеви и Карнобат е първо с цел вдигане рейтинга на властта и омилостивяване избирателя за Своге, ТР Олимпия и др. И второ печелят време. Въпросът е защо все по вдигат обвинения за 10 г назад откак герб е на власт? Явно знаят за всички престъпления нонса ги крили. Просто сега решиха да ги жертват за да оцелее герб. Може и др големи ...
11
4
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Усетиха, че Баце се клати и спряха да се отчитат в партийната касичка на Герб и той съответно ги подпука. Иначе толкова години си работеха под благия му поглед...
10
5
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тиквата губи властта и демонстрира сила. Трябва му пара, че както се е набълбучил с острови, къщи, вили, любовници, ще глътне водица. Наредил е на близачите си да събират пари.
9
14
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сега разбирам Нинова защо няма да е в парламента. С 50 верни другари ще помага на другарите, които прокуратурата е подхванала!
8
8
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какво съвпадение- започнали са да укриват данъци с идването на Тиквата на власт и безпроблемно са го правили по време на всичките му правителства.