"Винпром Карнобат" на прицел – укривали данъци

Прокуратурата: Във винпрома подправяли счетоводни регистри
Обновена: 5 сеп 2018 10:44 | 5 сеп 2018 09:07,
78
"Винпром Карнобат" на прицел – укривали данъци
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Специализираната прокуратура извършва следствени действия в офиси във "Винпром Карнобат" ООД, "Сис Индустрийс" ООД и "Топаз мел" ООД.

Претърсванията, изземванията, обиските на лица и разпитите на свидетели са в рамките на образувано досъдебно производство за организирана престъпна група, създадена с цел избягване на плащане на данъчни задължения в големи размери, държане на акцизни стоки без бандерол и пране на пари.

Данъчните престъпления са извършвани в периода 2009 г. – 2018 г. Според спецпрокуратурата реални търговски дружества са подправяли счетоводните си регистри, като в тях са включвали фактури от дружества от типа "липсващи търговци".

Тези фактури са осчетоводявани под контрола на организираната престъпна група и по този начин се е избягвало плащането на данъчни задължения в големи размери по смисъла на Закона за ДДС, твърдят от прокуратурата.

Събрани са доказателства и за престъпления пране на пари - в периода 2009 г. – 2018 г. са били извършвани финансови операции и е прикриван произход на имущество, придобито чрез тежко умишлено престъпление.

Под ръководството на Специализираната прокуратура на 18.07.2018 г. е установена незаконната фабрика, ползвана от престъпната група за производство на цигари.

Действията по разследването са възложени на следователи от Следствения отдел към Специализираната прокуратура и се извършват едновременно на територията на гр.София, гр. Карнобат, с. Венец и с. Церковски, община Карнобат.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


78
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ей престрашиха се да ги нагарабят
46
6
 
17
 
! Отговори
гио преди 5 години
интересно как авторката на статията описва, че са събрани доказателства и кой и дава информация докато тече разследването на "спец. прокуратурата" и как решиха, че е така за 5 минути, че това са доказателства. Много вещи тези наши "спец. полицай". Друг е въпроса, че тази акция както и някои други последните дни са за да се отклони вниманието и замажат кражбите след трагедията в Своге. Защо никой не нахлу е не "събра доказателства" за ремонтите извършени от Трейс. Нещо арестувани, отговорни?
45
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Девет години къде спахте?След още девет години ли ще проверите "Ставен"АД и "Севан"?
44
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За 10 години този брашнян чувал е бил пазен и прикриван. Някой отговаря ли за НАП? Как трябва да постъпи финансов министър, който е проспал милиарди приходи в бюджета? Ако той не знае, значи премиерът е на ход!
43
1
 
32
 
! Отговори
КОКО преди 5 години
А къде са били всички държавни органи през тези 8 години? Уволнение и съдебна отговорност също и за тях! Значи нещо им давано за да си затварят очите! Трябва пълна конфискация на имуществото на Арабаджиеви и техните карнобатски сватове! Комбина! Търкулил се похлупакът и си намерил гърнето.....!Кога ще подпукат прокуратурата и Цветелинка, собственичката на 1/2 от Пампорово? Как от директор на банка стана една от най-богатите в България, а дава жълти стотинки на лифтаджиите си на П-во!
42
0
 
17
 
! Отговори
Истината преди 5 години
Пс: тая държава много се разработи бе, вече хвана два, три обекта за проверяване. Как така изведнъж се хвърли.
41
3
 
28
 
! Отговори
Истината преди 5 години
Дойде време бойко да събере малко пари за партията че хазната им се изпразни от непредвидени разходи,покрай преасфалтиране и т.н. Така че бойко бръкна в сигурния резерв.
40
4
 
28
 
! Отговори
ГРАБ преди 5 години
За няколко тона суджуци трябват и няколко тона ракия...
39
7
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Рейтингът на правителството удари дъното и изведнъж влезнахме в сезона на акциите, случайност....?
38
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
20 000 гаранция и после........ ЮАР
37
2
 
47
 
! Отговори
Счетоводител преди 5 години
По времето на Костов и Царя съм работил за фирми крадци на ДДС - Винаги половината от накраденето ДДС е отивало за Политици и Данъчни , офицери от полицията.
36
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Без участието на политици , данъчни , областен управител. ако не си платиш няма как да откраднеш и 1лев от ДДС
35
4
 
33
 
! Отговори
Българина преди 5 години
Ясно е на всички че герб цели 10 г грижливо са следели злоупотребите и прането на пари на всички бг олигарси, пазили са им спокойствието, което означава че са част от тях и ОПГ. Но дойде време за отстрел. Ясно е защо сега, кризисен пр. Не е ясно защо тях а не други. Почти съм сигурен че са посочени или от козяк или мосад във връзка с руските санкции. Това е предупреждение и към останалите ...
34
5
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Работих при италианеца Доменико Руси фирма от Пазарджик, изкупува гъби и има аутлет на магистралата.. Всяка година от 90-те досега краде минимум 1милион от ДДС - този няма кой да го хване.. Притиснаха го от НАП той даде 300хил. лева на Цветан Цветанов и даже общински съветник го направи , после той сам се отказа
33
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сигурно от ЕС кранчето се заатяга и без пари от ВБ вноските ще са доста по..и пари за фондове от ЕС няма да има,ревизии ще има,така че и до партийните донори се стигна,макар и показно...Всичко е театър...нищо ново.Предупредени са..Избягали...наказани няма да има..от колко други места се краде...
32
7
 
8
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 5 години
Кой сега ще ги защити горканчовците, ако не парламентарната мадона...
31
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ПроучванеПалче нагоре : това е чиста работаПалче надолу : тази партия, вече е срам от народа, какво се случва
30
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
и хи хи -смех ! радУйся простолюдие и си плащай редовно нап,ной,тец-шмец ,щото съдия изпълнител не спи .Този театро как "ловят" големите риби е за овцето .
29
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако укриването е в особено тежки размери, както ни се представя, това няма как да е станало без политически чадър от Тиквата.
28
10
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Проучване на моята агенция :Палче нагоре за : иземат пари за изборите.Палче надолу: иземат бизнеса