Трайков имал документите за 2,4 млн. Доказва ги, след време!

Поиска отсрочка за доказването им след запора на имуществото му
41
Трайков имал документите за 2,4 млн. Доказва ги, след време!
Снимка: Булфото, архив

Бившият енергиен министър Трайчо Трайков е поискал от Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество да удължи срока, в който може да предостави документи, с които да обясни произхода на близо 2,4 милиона лева разлика между разходите и доходите му през последните десет години.

Антикорупционната комисия поиска, а Софийският градски съд разреши запор на имущество и сметки му заради несъответствие, според тях, между доходите и имуществото му, в размер на тази сума.

Още по темата

А срокът Трайков да докаже произхода на тези пари бе днес.

Пред БНР Трайков коментира, че подобна отсрочка би му дала възможност да убеди антикорупционната комисия в законността на доходите си, за да може запорът над негови имоти и средства да бъде вдигнат.

Бившият министър каза, че от днес разполага с документите на КПКОМПИ и му трябва време, за да разбере каква част от средствата му имат неясен за комисията произход.

Припомняме ви, че проверката на антикорупционния орган, огляваван от Пламен Георгиев, е започнала в началото на 2017 г. Тя е заради обвинението срещу Трайчо Трайков му за продажбата на остатъчния държавен дял на ЕВН.

Към момента магистратите са запорирали 1/2 от апартамент, ателие, дворно място, паркомясто, акции, както и влогове и депозити на политика.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мдааа КПКОМПИ е благосклонна към "нашите" съмнително и бързо забогатяли хора и репресира опозицията, за да я сплашва и мълчи. Това е просто страшно.
17
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Разбира се, че ще намери документите и ще докаже произхода на палите си, само очернянето по медиите кой ще му компенсира. Освен това той веднъж е доказвал този произход и всичко беше решено в негова полза, сега пак го тормозят за същото. Сетете се кои.
16
12
 
27
 
! Отговори
данъкоплачещ преди 5 години
Парите законно са придобити - чрез кражби, разграбване и продаване на интересите на държавицата ни на Хиените от Запад!
15
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Траъков ще докаже произходът на парите си, ама после трябва да ги съдш за тормоза, който упражняват над него от години. Кой избра шефа на КПКОМПИ, той поръчва репресията. Шефът на КПКОМПИ трябваше да се избира от Президента, така щеше да има малко равновесие и справедливодт, а то сега една партия окупирала всичките институции. И главния прокурор те го избраха...пълна диктатура като при съседите на юг, това не е демокрация.
14
2
 
18
 
! Отговори
Дано има Господ преди 5 години
И госин Цвак го разследваха, даже няколко пъти и го осъдиха.И кво от това!? Колко лежа и колко върна!?
13
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Човекът е работил в чужбина преди да стане министър. То да не става за ден-два да кореспондира с чуждите фирми, които трябва да ме изпратят документите. Освен това защо не са му казали разследващите за кои прериоди не им е ясен произхода, това ки е жива репресия и сплашване. Лепсва нещо, ама няма да ти кажем кое...пълна некомпетентност на органите, изпратете ги в чужбина да се обучат, че така само плашат гаргите.
12
14
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
АБСОЛЮТЕН ПРЕСТЪПНИК ЧУХ ГО ПО ТЕЛЕВИЗИЯТА!!!ЩЕ ГИ ДОКАЖЕ КОГА ЦЪФНАТ НАЛЪМИТЕ!
11
2
 
5
 
! Отговори
ЕДИ КОЙСИ преди 5 години
И ТЯХНАТА НЕ Е ЛЕСНА.
10
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ама откадя на кадя *** министър със 2 хил. евро заплата ще има 1 милион евро
9
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това са нечестно спечелени пари . Няма как да са честнозаработени . И няма никаквидокументи -- надява се данабави фалшиви . Ще кажече ги е спечелил в казино .
8
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мне, ЗАРАДИ него не успяха да откраднат милиарди...най-вече по Южен паток и белеНЕ, то затова и бибитко го изгони, а сега го и преследват.Мутроландия не търпи някой да застава пред интересите на мадараша и тукашните назначени подизпълнители-комисионери.
7
4
 
5
 
! Отговори
kire liberalo преди 5 години
Абсолютно тенденциозно и манипулативно заглавие. От текста на материала се разбира съвсем друго - никъде не казва, че имал документи за 2.4 млн.лв., а че му трябва време за да разбере, кои доходи трябва да доказва..... авторката си измисля и съчинява.
6
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ЕДИН АМОРТИЗИРАН МИНИСТЪР ОТ ГЕРБ.УПОТРЕБИХА ГО, ЧРЕЗ НЕГО ОТКРАДНАХА МИЛИАРДИ, СЕГА ГО ЗАХВЪРЛЯТ.
5
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Трайчо е жертва на решетниковчетата в мутроландия.Планът за зачистка на прозападния елит и на всеки, който не иска да обслужва руските мафиотски схеми в България.
4
0
 
32
 
! Отговори
1 преди 5 години
А другаря физкултурник-акушер гинекологов,доказа ли происхода на 6 апартамента,каза че са подарък от тъста и тъщата,и всичко се потули.
3
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бреееее Трайчо ако докаже доходи от преди 10-12 гидини, аз ще почна да се притеснявам, че не пазя касовите бележки от 2006-2007-***.Ама пък дебелян пеееф да му мисли дето тогава не е имал даже и опел Омега......ох забравих, че той вече е проверен и е чист, като бебешко ду.***......мноооого голямо ду.***.Бе направо г.ъ.з!
2
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
изглежда ми стойностен човек - не искаше да слушка и напусна , е, сега ще го накажат ,а можеше да си стои да си папка ,да джафка и да върти опашка .
1
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Многа са като Трайчо, не е само той, хиляди са.