Цацаров нареди проверка на ДОСТ

Противоконституционна ли е партията?
28 мар 2019 10:50,
92
Цацаров нареди проверка на ДОСТ
Снимка: архив "Булфото"

Главният прокурор Сотир Цацаров разпореди на Върховната касационна прокуратура да извърши проверка дали дейността на партия ДОСТ съответства с разпоредбите на Конституцията и Закона за политическите партии, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.

Още по темата


Така трябва да се установи има ли наличие на предпоставките за изпращане на искане до Конституционния съд за обявяване на противоконституционност на политическата партия и дали има данни за подаване на иск до Софийски градски съд за разпускане на партията, пише БТА.

Причината за самосезирането на главния прокурор е съдържанието на публикувана декларация на партия ДОСТ от 26 март тази година, която е за организиране и провеждане на "Национална подписка с искане за законово признаване от страна на българската държава на статут на национално малцинство". Поводът са и публични изявления в тази насока на председателя на партията Лютви Местан.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


92
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
75
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Владимир Зидаров = Лютфи Местан. Интелигентен човек, ама с промит мозък, и много алчен. Г-н Цацаров, за измяна на Родината не се полагаше разстрел на място без обяснения?
74
0
 
1
 
! Отговори
иван преди 5 години
До емир_кжМежду впрочем, ти всъщност си българин, пишещ от името на турчин, като мотивът ти е просто да спамиш. Айде нема нужда.
73
2
 
6
 
! Отговори
НС преди 5 години
До емир_кжПрокуратурата и ДАНС ще проверят и теб!Оперативно интересен си и със сигурност ще бъдеш разследван.
72
16
 
6
 
! Отговори
емир_кж преди 5 години
Турците в България сме застрашени от репресии, г-н Местан трябва да призове НАТО и САЩ да следят за демокрацията и човешките права в България. Ние турците в България вярваме в американската демокрация и желаем да бъдем инструмент при нейната реализация на Балканите и в Европа. Прокуратурата и ДАНС трябва да следят коментарите за саморазправа и разплаване на етническа вражда, има си ИП адреси, нека подстрекателите бъдат открити и наказани.
71
1
 
6
 
! Отговори
1 преди 5 години
До Анонимен-70,има ли смисъл за някакви си 183кв.да го разследва др.цацаров,пък и няма асансьор.
70
2
 
9
 
! Отговори
1 преди 5 години
др.цацаров,а проверката на човека с новите маратонки,кога ще е.
69
15
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Някой го е страх от признаването на малцинства...адски го е страх...
68
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сега от едната страна Костов,защото герберите се огънаха на огромния натиск и го приеха,а от другата БСП и двете англосаксонски партии.ГЕРБ,ДПС,ОП европейски.Пропагандата в Афера заблуди хората,трябваше да послушаме Доган,че няма алтернатива!
67
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За Пламен Георгиев...........шеф на комисията за борба с корупцията.............прокуратурата няма ли да се самосезира!Той също е корумпиран...............в имотната мафия..............."Апартамент-гейт"!!!
66
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пламен Геориев............шеф на комисията по корупция...............корумпиран!!Пролуратурата няма ли да се само сезира??
65
2
 
33
 
! Отговори
за ДОСТ преди 5 години
ДОСТ е незаконна и антиконституционна партия и трябва да се забрани!Лютви Месатан - ага да се вкара в затвора за антидържавна дейност...............поне за 10 години...............в България нямаме нужда от радикални ислямисти, които се крият в турското посолство и се срещат с ходжите, обучавани в Саудитска Арабия!!
64
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не,това е борба между европейци - ГЕРБ,ДПС и англосаксонци,амероканци - БСП!Току-що го разбрах!Затова и атаката е дошла от американската "Свободна Европа"
63
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
три дена преди да избухне скандалът с имотите САЩ изпратиха своя посланик, той се разходи в МС и подуправителя по банково дело, Димитър Костов бе уволнене. на следващия ден привикаха в САЩ, зам-главния прокурор ИВан гешев и той като се върна каза че няма да се кандидатира. Какво ви говори това - че САЩ ни бият шамари за корупцията. Включително и на прокуратурата------Не,това е борба между европейци - ГЕРБ и англосаксонци,амероканци - БСП!Току-що го разбрах!
62
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Браво!
61
3
 
23
 
! Отговори
Една българка 1 преди 5 години
Аз предлагам много по-лесна процедура относно желанието на г-н Местан да събира подписка за признаването на турско малцинство в България.Нека г-н главния прокурор на републиката да премахне двойното гражданство на всички български граждани ,който се чувстват турци. През възродителния процес избягаха в Турция,после се върнаха. Били български граждани.Играят си на *** ми - доди ми,опростете ми дълговете на мюфтийството,разсрочете дълговете на тютюнопроизводителите. Още какво ще иска Местан???
60
4
 
11
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
Понеже сам каза че не си умен българин, не знам как се става милионер, за това питай Йончева и Нинова. Те имат знания и опит. Време е да ги въдворят при Маринела.
59
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А на Цвъки проверките кога?Заплати - апартаменти, как така?
58
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
55 - намери си историческа тема, където да тролиш глупостите си. Явно от Герб ти плащат добре, за да разводняваш темата, но няма да успеят да избягат от големия проблем - всичик хора назначени от Цветанов е трябвало да го проверяват, а те са в кюпа с него.
57
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
55 - първо - тази тема въбще не е мястото. Второ отдавна е доказано че Асеневци са БЪЛГАРИ. те произхождат от самуиловия род, по майчина линия, а Иван Владислав се нарича българин, сина му персиян също е наречен български княз, жената на Иван Владислав - българска царира и т.н. Шишмановци са разкланонение на Асеневци, те пък са българи отвсякъде. Шишман се подписвал цар на България. освен това куманиет се появяват 12 век, няма как Кубрат да е куманин, той е сармат. Който пак го прави българин.
56
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Шишкото и той май се уредел с евтин апартамент от "Артекс"