Цацаров нареди проверка на ДОСТ

Противоконституционна ли е партията?
28 мар 2019 10:50,
92
Цацаров нареди проверка на ДОСТ
Снимка: архив "Булфото"

Главният прокурор Сотир Цацаров разпореди на Върховната касационна прокуратура да извърши проверка дали дейността на партия ДОСТ съответства с разпоредбите на Конституцията и Закона за политическите партии, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.

Още по темата


Така трябва да се установи има ли наличие на предпоставките за изпращане на искане до Конституционния съд за обявяване на противоконституционност на политическата партия и дали има данни за подаване на иск до Софийски градски съд за разпускане на партията, пише БТА.

Причината за самосезирането на главния прокурор е съдържанието на публикувана декларация на партия ДОСТ от 26 март тази година, която е за организиране и провеждане на "Национална подписка с искане за законово признаване от страна на българската държава на статут на национално малцинство". Поводът са и публични изявления в тази насока на председателя на партията Лютви Местан.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


92
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Я глигана се е събудил от зимният си сън
54
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Местан това и чака - разпускане! Глупци! Наливате му вода във воденицата! Публино осмиване, не цензура!
53
20
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И друг пример ще ви дам, пък хайде дано има някой в тая глава и да разбере.Много се гордеете с някаква натрапена историческа гордост, пък реално трите най-големи царски династии на България не са българи, ами са КУМАНИ. Асеневци, Тертеровци, Шишмановци. Че даже и двама ханове мюсюлмани сте имали - Хан Крум и Хан Чака. Ох, а как ги харесвам тия тюркски имена Курт (Кубрат), Омуртаг, Атила, Крум...
52
4
 
1
 
! Отговори
Трибал преди 5 години
"коренното населине на балканиет е изчезнало от през 3 век преди христа"Даааа, изпарило се е от слънцето!Пък "морето от славяни" се е спотайвало някъде скрито до тогава. Много ме кефи, че съвременният човек в България (предимно неук християнин и неук поради това, че е християнин) не е способен да разбере, че племената са се мешили едно с друго, хора са мигрирали нормално, кой го приемат, кой го yбият и така. За много племена например се спори дали са германски или са славяни (пр. Варните).
51
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
три дена преди да избухне скандалът с имотите САЩ изпратиха своя посланик, той се разходи в МС и подуправителя по банково дело, Димитър Костов бе уволнене. на следващия ден привикаха в САЩ, зам-главния прокурор ИВан гешев и той като се върна каза че няма да се кандидатира. Какво ви говори това - че САЩ ни бият шамари за корупцията. Включително и на прокуратурата
50
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
коренното населине на балканиет е изчезнало от през 3 век преди христа... траките от 5-6 са елинизирано-романизирани - траки и след 6 век са претопени от морето от славяни и прабългарската конница.
49
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Цацаров кога ще разследваш Пламен Георигев, за Корупция....Ама гарван гарвану око не вади, той е твой бивш подчинен, и освен това е предложен от Цветанов, и одобрен от Борисов, пък ти си предложен от Борисов...
48
8
 
4
 
! Отговори
Трибал преди 5 години
Аз съм тракиец и никакви евpейски секти като християнство не искам да ми натрапвате! Аз съм от коренното население на Балканите! Който иска християнство да си ходи при онези в близкия изток, които още вярват ще деца се правят със свето подyхване на вятъра! Местната религия не е християнство! Щом искате да живеете тук, ще се съобразявате с местните традиции!
47
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
преди време сайта Биволь изобличи Цацаров, че преди да встъпи в длъжност като главен прокурор е купил апартамента на цена 1/1000 от реалната
46
6
 
9
 
! Отговори
Активист на БКП преди 5 години
Местан:Член на СДС.... Член на ДПС...Член на ДОСТ...Морален човек е Местан....И жена му Ширин ...
45
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Факт е, че българското население под турско владичество се увеличава тройно.Млечно киселата бактерия за да се размножи, да направи колонии за да подкваси млякото, се нуждае от благоприятни условия, чистота, топличко, уютно...
44
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Преди да се появят османците в тази държава са живели само Българи и славяните."А къде ли отидоха траки, келти, готи, илири, елини. А предвид колко много наши езически празници и обичаи от преди идването на пра-българите, съвпадат с персийските, да не говорим от там колко народи са живяли тук.И накрая идват 100-200 хиляди българи и правят държава върху измpели от чума и войни народи и днес някой ми говори за българи на Балканите...
43
4
 
9
 
! Отговори
Муслим преди 5 години
Играч,иска гласоподаватели и хаиде да признаем турско малцинство ,едно време както действаха и дпс.манипулират само хората , коя е нашата майка ? България. Всеки трябва да знаем че сме българи без значение от раса,етнос ,и религия ,всеки един българин си знае етносът .ВСИЧКИ са играче в тоз парламент .
42
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Крадеца нареди проверка на крадците. Въпрос: как се купува апартамент за 500000 и гараж за 40000? С много крадене, друг начин няма.И както винаги виновни няма, в затворите никой и живота си продължава ... за някой с няколко милиона в западни банки, за баба Пена с пенсия от 216лв след като е работила 44г за държавата.
41
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Преди да се появят османците в тази държава са живели само Българи и славяните. Проблемите в тази държава изват от такива като теб."Напротив. Ако не са били османците, най-вероятно вече нямаше да има българи. Защото България е била разделяна на много държави, когато идват османците. И са воювали помежду си и сами са станали васали на турците. И реално турците обединяват българския етнос и го запазват 500 години. Позволявали са му религия, имоти, да има права, да не ходи войник да го тpепят..
40
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ЦиHик, ами то и ти си по-неграмотен от нас... Факт!На каквато и тема да те хвана, все се гола водичка. Нито от история разбираш, нито от религии, нито от наука, нито от техника, нито от философия. И често пишеш неграмотно дори. И едно такова... Със злоба и с неразбиране. И с нелепи и безсмислени коментари. Реално дори и тук, според мен си излишен човек. Ненужен си. Занимавай се с каквото можеш, не пиши коментари, не е за теб това. Нямаш акъл достатъчно, че да го даваш.
39
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен до 41 преди 5 години
Тази държава е създадена от Българите и е нормално да я смятаме за наша родина и дом. Преди да се появят османците в тази държава са живели само Българи и славяните. Проблемите в тази държава изват от такива като теб. Мен вие не ми пречите но да ми натрапвате публично вашата религия, обичаи, облекло ми идва в повече. Ако това не ви харесва отивате в турция само че вас ви е страх да живеете там. Така че ще си налягате парцалите и ще се съобразявате с държавата в която живеете.
38
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ЦиHик, пожелавам ти твоите деца и внуци да станат мюсюлмани, юдеи, будисти и някои от тях да са и от Свидетели на Йехова. И дано си жив и здрав да можеш да ги видиш и да им се порадваш.
37
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"аз съм го написал....скоро ще сме малцинство в собствения си дом"Ти си толкова в собствения си дом, колкото са и турците и българoмoхамеданите в собствения си дом. Т.е. алчен си и искаш този дом само за себе си. От там идват проблемите в тая държава. От хора като теб, с такова мислене.
36
6
 
12
 
! Отговори
Циник до 38 преди 5 години
Емигрирай за Саудитска Арабия или Турция ...та и ти да поживееш в "развитите им общества"