Цацаров нареди проверка на ДОСТ

Противоконституционна ли е партията?
28 мар 2019 10:50,
92
Цацаров нареди проверка на ДОСТ
Снимка: архив "Булфото"

Главният прокурор Сотир Цацаров разпореди на Върховната касационна прокуратура да извърши проверка дали дейността на партия ДОСТ съответства с разпоредбите на Конституцията и Закона за политическите партии, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.

Още по темата


Така трябва да се установи има ли наличие на предпоставките за изпращане на искане до Конституционния съд за обявяване на противоконституционност на политическата партия и дали има данни за подаване на иск до Софийски градски съд за разпускане на партията, пише БТА.

Причината за самосезирането на главния прокурор е съдържанието на публикувана декларация на партия ДОСТ от 26 март тази година, която е за организиране и провеждане на "Национална подписка с искане за законово признаване от страна на българската държава на статут на национално малцинство". Поводът са и публични изявления в тази насока на председателя на партията Лютви Местан.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


92
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
3
 
12
 
! Отговори
До 30 преди 5 години
Вашия коментар заслужава респект!Борис 1-ви избива над 100 000 българи/в книгата на Стоян Динков пише всичко/ защото отказват да приемат християнската религия.Всеки нормален човек знае че пра-българите са вярвали в Тангра/Тангри/ но днешните българи не учат и нямат понятие от история.Много от младите в България даже не знаят кой е Христо Ботев,Панайот Волов,Васил Кунчев и т.н.
34
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"А в България - турското и ромско малцинства - съвсем скоро ще са повече от етническите българи ... и ще диктуват политиката.Такава е реалността"Ами като гледам християните не се справиха добре. Всички даже православни държави са изоставащи спрямо останалите християни. Което означава, че дори православието е по-лошо. Единствените хора, които крепят икономиката в такива държави са или атеисти или мюсюлмани или евреи (за съжаление и последните, но когато е факт, си е факт).
33
8
 
5
 
! Отговори
Циник до 32 преди 5 години
Аз съм с двойно гражданство ... защото България е член на ЕСЗа турците - тук - няма такава опция ( засега ) защото азиатската кoчина не е в Европа - и вероятно никога няма да бъде.А в България - турското и ромско малцинства - съвсем скоро ще са повече от етническите българи ... и ще диктуват политиката.Такава е реалността
32
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Цацата се е активизирал по молба на Доган към ББ. После ще връща услугата.
31
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нещата пак се изместват от примитивизма на голяма част от българите, които нищо не разбират нито от политика, нито от история, нито от религии, обаче отпушват смело настроенията си само защото са промитaци християни, които мразят мюсюлманите. Много трябва да се внимава с такива радикално настроени хора, защото заради такива с подобни настроения Сърбия водише няколко последователни войни и загуби всичките.
30
2
 
14
 
! Отговори
Циник преди 5 години
Изключителна гавра с българската конституция е регистрирането на ДПС...ДОСТ...И ЕВРОРОМА...Партии изключително на верска и етническа основа!Когато върховният закон на републиката - има стойността на парче тоалетна хартия - резултатите - не закъсняват!
29
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Българина:Българче, истинските автентични българи (пра-българите) са тюрки, имали са различна религия от тази на сегашните българи (и от тази на волжките българи например също) и също са пришълци на Балканите, като много са се застояли и са забравили да си тръгнат. Пък християнството е прието от Борис 1-ви, защото е нямал тoпки да води война с Византия и му е било по-лесно да им благоугодничи и да им се подмазва като приеме тяхната религия. И е наложено НАСИЛА на хората за религия.
28
2
 
18
 
! Отговори
Българина преди 5 години
Първо защо герб регистрираха ДОСТ! Това е тяхна вина а не на някой имагинерен враг! Второ тука някакви ми дават пример с албанското признато, НО то е там отпреди да съшествува думата албания, то е ислямизирано и няма три партии в парламената. Ако бг мюсюлманите бяха християни, щяха ли да имат етническа партия подчинена на турция? Отделен е въпроса, че тези които не са ислямизирани са дошли 14 в, сиреч нагости са и много се застояха!
27
1
 
17
 
! Отговори
Мое мнение преди 5 години
Този е единственият главен прокурор в света,който не обвинява свои. Даже е северна Корея пострадаха политици, но Горанов, Цветанов, Цачева и Банов са невинни. А мнението ми за г-н Гешев е че си е направо с психически отклонения. Ако имаше няколко честни ченгета в ДАНС трябваше Цацаров и компанията му да са на друго място
26
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Яаааааа,Цацаров се събуди.За ДОСТ-добре.А за корумпетата-кога?
25
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Трябва да разследват и ОП, които постоянно искат да се гласуват закони за ромското включване във ВМРО. Без ромите те не могат да си проведат предизборната кампания и да експлоатират разни радикални елементи сред гласоподавателите. След изборите ОП отново преминават на угоителен и корупционен режим до следващите избори.
24
1
 
16
 
! Отговори
KIOK преди 5 години
ТОВА СЕ НАРИЧА отклоняване на вниманието!!
23
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Те се сетиха кога да се активизират и срещу кого. Опитват се да печелят симпатиите на фaшистки настроените българи, които мразят турците и мюсюлманите в България. Нещо много шум се вдигна покрай едни апартаменти и сега се опитват да изместят фокуса на обществения сеир.
22
1
 
22
 
! Отговори
Мария Гаргамел преди 5 години
Цацаров няма ли да направи проверка на шефа на КОНПИ, Цецо и цялата оризилена шайка.
21
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Психиатър към пациент: -Имали ли сте и друг път психически отклонения? -Да, три пъти гласувах за ГЕРБ.
20
10
 
7
 
! Отговори
Loyko преди 5 години
До 18Разбира се ,че има малцинства в Турция. Вземи се ограмоти първо..Не става само с избиване на комплекси.
19
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Цацаров много се активизира изведнъж, ама ми се струва, че пропуска нещо да провери. Случайност?
18
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На 23 милиона кюрди в Турция ще признаят ли малцинство?!
17
5
 
30
 
! Отговори
До Лойко преди 5 години
До LoykoА Турция признала ли е поне едно малцинство на територията си?
16
6
 
30
 
! Отговори
нема нужда преди 5 години
Не,яли сме им попарата 5 века.Тук имат същите права като българите-не са роби,не плащат десятък,кръвен данък.Джамиите са повече от църквите.Явно сачужда маша за чужди интереси.