Арабаджиева в своя защита: Минах през ада, не бяхме призовани на делото!

В нейните телефони и тези на Ветко имало снимки и имена на свидетели
26

Снимка: Булфото

Маринела Арабаджиеви, която заедно със съпруга си Ветко е обвинена за участие в престъпна група за пране на пари, отрече всички обвинения пред спецсъда.

Тя беше екстрадирана у нас вчера от Испания.

Веднага след пристигането й в София й бяха повдигнати обвинения. На проведения разпит тя отказа да дава обяснения.

Още по темата

В началото на месеца под конвой беше върнат и съпругът ѝ Ветко Арабаджиев.

Ветко и Маринела Арабаджиеви са обвинени в участие в организирана престъпна група и пране на пари.

Двамата бяха задържани в Испания, където по-късно стана ясно, че са се укривали в къщата на Георги Семерджиев в Кабрера де Мар, в близост до Барселона.

По делото е обвинен и малкият им син Вълчо, който неотдавна излезе от ареста срещу половин милион лева гаранция.

„За първи път съм в такава институция. Надявам се да се докаже невинността ми - на мен и на съпруга ми. Невинна съм. Минахме през целия ад на екстрадицията", каза тя в своя защита днес пред спецсъда, цитирана от "24 часа“.

"Ние бяхме поставени в патова ситуация. Не бяхме призовани по делото, иначе щяхме да се явим", каза Арабаджиева във връзка с твърденията на прокуратурата, че са се укривали заедно с мъжа й Ветко Арабаджиев.

Въпреки че 6 месеца съпрузите бяха издирвани, Маринела декларира пред съда, че ако сега излезе на свобода, няма да избяга в чужбина, пък като в България има четири деца, както и внуци.
Бизнес дамата изтъкна пред съда, че е успешен човек.

"Вижте какво постигнах за кратко време в хотел "София", в който никой не искаше да влиза. Този хотел е моята визитна картичка", каза Маринела, визирайки хотела, който носи нейното име в столичния квартал "Лозенец".
Адвокатката Ина Лулчева настоя клиентката й да бъде освободена под домашен арест.

По-рано от прокуратурата обясниха, че пускането на Маринела може да попречи на разследването, тъй като в телефони, иззети от Арабаджиеви след залавянето им в имение край Барселона, били открити снимки с имена на свидетели.

Така станало ясно, че хотелиерите знаели кои свидетели са разпитани и кои не с цел да им окажат евентуално въздействие.

Обвинителите изтъкнаха още, че Арабаджиеви разполагат с много средства по сметки в чужбина.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мина през Ада ли....,,а колко време беше в Рая ...... с чуждите пари партита в Сен Тропе със най-скъпо шампанско и какво ли още не,на гърба на бедния български народ.Стои си на топло и бъди благодарна на това което имаш,живота си го изживяла в пъти за разлика от много други хора.Така че там зад решетките!!!
25
3
 
0
 
! Отговори
бай ганю преди 4 години
отговаря само каквото не я питатда изпереш едни незаконни пари и корупционни практики в хотела и след това да се биеш в гърдите че е постижение е допустимо даго разказваш само на други затворници но не и пред медиите или съдът
24
2
 
0
 
! Отговори
Народната Любов преди 4 години
Парите свъшиха. Боко и Прасчо няма от къде да лапат. Сега са погнали комунистическите олигарси. Който не им даде парите си - целия държавен апарат срещу него. За пример КТБ. Не им стигнаха 5-6 милиарда дето лапнаха от там. Явно свършиха. И като няма еврофондове. Работата отива на зле. Тук таме някой данъчен или бизнесмен го самоубият, тук таме някой арестуват. Само дето с Дунарит нещо не им стават нещата. Ще бъде забавно. Ще върнат и ЕВН и хотелите и всичко. До стотинка ще върнат. Крадливи мутри
23
2
 
6
 
! Отговори
И.Б. преди 4 години
Смешно и наивно звучи изказването на г-жа Арабаджиева, че не била получила призовка за делото. Нали това щеше да е предупреждение за нея и въпруга й да се укрият наново в друга държава и да станат недостъпни за българското правораздаване?
22
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Адвокатите им тогава казаха, че са на почивка, че знаят и всеки момент ще се приберат в България. И така минаха няколко зимни и летни почивки. Забравят какво са говорили адвокатите им.
21
2
 
8
 
! Отговори
6566 преди 4 години
Каква бизнес дама е тая ***????!!!!Не са работили един ден за сметка на милионите мизерници в тая държава!!!!Живеят си като крале до ден днешен,а най лошото е,че след някой месец ще са свободни!!Това е държава на ужасите,затова тук ще останат само ***,милиционерите,крадците и проститутките
20
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А това жигосаното на снимките с наблъскания силикон в устните от който не може да ги затвори какво е?
19
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
тая си е поживяла като за половин български народ... в затвора до живот!
18
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ДАама новия прокурор също ще е корумпиран... аз не чакам нищо вече, те са прогнили и в червата всики
17
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
коя е тая наджукената по снимките, арабаджиева с чалгарките ли си ходи по дела?...
16
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В интернет има един списък с 10-те Топ милионери на Прехода , на всичките да им се отнемат имущество и пари ако не ГЕРБ и фирма Патриот(патерицата) да си подават оставкитеАко знаеш колко дела се отлагат с години (Вальо топлото) или са без развитие поради отсъствието на обвиняемите (Цветан Василев) или са под руски чадър (Р. Овчаров и Лупи) ще бъдеш по-снисходителен.
15
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ад...а на колко хора почерниха живота?
14
3
 
12
 
! Отговори
TOP SECRET преди 4 години
В интернет има един списък с 10-те Топ милионери на Прехода , на всичките да им се отнемат имущество и пари ако не ГЕРБ и фирма Патриот(патерицата) да си подават оставките
13
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това сме го гледали и преди. Чиста ПиАр акция от страна на зам.прокурор Гешев.Същия послушко като Цацата , малко по-слаб ,но с по крива милиционерска физиономия.И накрая пак с оправдателни присъди,понеже прокурорите не могат да направят едно обвинение без ключове пропуски в него по високите етажи на властта.Гешев,не си по-различен ,дори и да обикаля по ДомусТв да си вдигаш рейтинга
12
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Минахме през целия ад на екстрадицията", каза тя в своя защита днес пред спецсъда, цитиранаТо голям ад..? Има хора се Борят с далеч по-сложни и трудни изпитания.Дано получат заслуженото си-тук не знам, но в другият свят със сигурност.
11
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И тия ще се изпоразболеят сега и ще се влачи с години тая сага... Извикайте един-два екипа прокурори и съдии от Китай да ни покажат как се прави!
10
3
 
14
 
! Отговори
ДА преди 4 години
България очаква с нетърпение НОВ Главен Прокурор .
9
3
 
30
 
! Отговори
Ха-ха преди 4 години
Га яди кифтета ни рива!
8
20
 
12
 
! Отговори
Патриот преди 4 години
ГЕРБ и нато ВЪН!
7
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На снимка 3 този с татусите прилича на жена.