Собственикът на "ТАД груп": Невинен съм! Не съм поръчвал нищо

Апелативният специализиран наказателен съд решава за мярката му
Обновена: 8 авг 2019 15:57 | 8 авг 2019 12:30, Камелия Цветанова
186

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Собственикът на "ТАД груп" Иван Тодоров отрече да е накарал Кристиян Бойков да копира нерегламентирано данни от информационната система на НАП.
Още по темата

"Не съм поръчвал нищо, това е нелепо", каза той на влизане в Апелативния спецсъд, където днес трима съдии ще решават дали той ще остане на свобода срещу 100 хил. лв. гаранция по обвинението му в кибертеторизъм, заради хакерската атака срещу НАП.

Той е обвинен в подбудителство към кибертероризъм.

Иван Тодоров иска от магистратите намаляване на паричната му гаранция в по-лека, прокуратурата - постоянен арест.

Бойков е с парична гаранция 20 000 лева, а търговският директор на „ТАД Груп“ Георги Янков е с мярка - подписка.

От прокуратурата заявиха вчера, че са събрани нови доказателства по мега разследването и заради тях ще настояват делото по мярката за неотклонение на Тодоров да бъде закрито.

Става дума за чувствителна информация за взаимоотношения на клиенти с банки и застрахователи, данъчни документи и междуфирмени търговски отношения, свързани с прякото развитие на икономиката в страната.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


186
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
102
2
 
5
 
! Отговори
Г ушев преди 4 години
Да си поръчвал.
101
17
 
15
 
! Отговори
Запознат преди 4 години
Тези хакерчета са много виновни .Компютрите им са пълни не само с два пъти повече информация от сървъра на НАП,отколкото беше разпространена из медиите но и всички банкови сметки ,IBAN от сървъра на Райфайзен Банк .Освен това са хаквали множество големи сайтове ,без същите да са им клиенти.В момента прокуратурата разследва дали са успели да се възползват по някакъв начин от ценната банкова информация която притежават .И като нищо ще се откаже ,че не само са хаквали но и са крали пари !!!
100
7
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз съм сигурен че е невинен, просто прокуратурата и съдът обслужват интересите не на българския народ, а на тоя който дава повече.
99
6
 
19
 
! Отговори
Пеевски преди 4 години
При закрити врата Темида ще възтържествува.
98
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Неговите работници. И маминия вундеркинд с 17000 лв на месец. Кой да го контролира.
97
14
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какво невинен, съд за него . Бърка в меда , а и не му стига. Що за нахалство. Да се откаже от тая протекция, която са му дали. Стотици фирми на свободния пазар , сак си вадят хляба. Имат ли тия права като неговата фирма.
96
10
 
12
 
! Отговори
Българин преди 4 години
Всички хакери - в затвора!
95
8
 
32
 
! Отговори
избирател преди 4 години
И невинен да си Иване,в днешния свят нарочен ли си.....особенно в България свършен си!!!
94
14
 
19
 
! Отговори
До 92 преди 4 години
Абе теб да не са та изтървали от някоя психиатрия.Да хвалиш Виденов, и гладът който ни докара Ти си болен ве момче *** доста са я закъсали, щом опряха до такива образи като теб за агитация.
93
3
 
12
 
! Отговори
84, преди 4 години
"Видите ли някой си тука не бил доволен че не му били казали лично на него всички доказателства."Чел си като първолак. Никой не е искал "да му кажат" "лично на него" "всички доказателства". Но когато се пише за обвинения против някой за конкретно престъпление, то няма смисъл, освен ако не се посочи защо се търси точно за отговорен.Ама то се иска поне килийно образование, за да се схване и приложи това.С *** тр.олаж и писачество по жълта преса не става.
92
13
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Никога повече БСП. Ама никога никога никога.
91
4
 
16
 
! Отговори
оран гутанов преди 4 години
Гешефт трябва да изпъкне с нещо.Проскат гал ош,но с претенции.Така не работи прикриватура и трябва да има възмездие за тормозените.Капиш Цац,Дог и Бок...
90
6
 
10
 
! Отговори
анонимен преди 4 години
Другарите червеникакви много са "умни". Преди да пишат не мислят.
89
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ама защо само кибермутрите в затвора а истинските мутри на свобода, що така *** на ГЕРБ
88
15
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Глупости..не бил виновен,а кой контролира пишлеметата в офиса?За какво им плащал по 17 000 лв месечно работна заплата?Нали толкова пишеше по сайтовете,че му била заплатата на очилатото дето ме изкрейзи да си сменям личната карта! А бабите от НАП да ходят да си гледат внуците като имат толкова лични ангажименти!
87
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Десните за власт бяха готови да съсипят България и да извършат държавния преврат срещу Жан Виденов - най-честния и почтен премиер за всички времена. ДЕСНИТЕ РАЗГРАБИХА БЪЛГАРИЯ ПОСТРОЕНА С ОТРУДЕНИТЕ РЪЦЕ НА ОТРУДЕНИТЕ ХОРА ЗА 45 ГОДИНИ СОЦИАЛИЗЪМ. ОТ 26 ИКОНОМИКА В СВЕТА ДЕСНИТЕ НИ НАПРАВИХА 96 ТА, А СЕГА СМЕ 67 - А.ЕТО ДО ТОВА ВОДИ ДЯСНОТО УПРАВЛЕНИЕ - НЕРАВОНСТВО И КУПЕНИ ИЗБОРИ. ДО ПАТЕРИЦАТА СЛАВИ - КАК НЕ ГО Е СРАМ ДА Е ТОЯГА НА ДИКТАТОРСКИЯ ШАЙЧЕСТ РЕЖИМ...
86
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Отклонихте се от темата. Важно е всички кибермутри да влязат в затвора. Какво го заобичахте тоя, ТАД и Кристиян. Кибермутрите в затвора, казах!
85
1
 
5
 
! Отговори
До 90 преди 4 години
Ами да...като преди това му се бяха обадили по телефона...и му бяха обяснили учтиво...че не е мн добре да задава неудобни въпроси.
84
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
БСП НЕ ИЗПОЛЗВА ПАТЕРИЧИ ПАРТИИ, ТАКА ЧЕ И СЛАВИ СИ Е ПАТЕРИЧКА НА ГЕРБ.
83
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Слави Трифонов плю по Бойко щото така ще излъже избирателите на БСП. Къде плюее - ами в слугинската на Бойко телевизия БТВ, ако наистина п лю ее, веднага щяха да го изхвърлят...САМО *** МОЖЕ ДА СИ ВЯРВА ЧЕ СЛАВИ НЕ Е СЛУГА НА БОЙКО. ТА ТОЙ СЕ СКЪСА ДА ОПЛЮВА ПРЕЗИДЕНТ И БСП А С БОЙКО ЕДНО ТАКОВА МААААЗНООО ИНТЕРВЮ, САМО НЕ МУ ОБЛИЗА ОБУВКИТЕ...