Отнемат имущество на Баневи за 142 млн. лв. в полза на държавата

Семейството е с обвинение в организиране на престъпна група
26 ное 2019 12:09,
77
Отнемат имущество на Баневи за 142 млн. лв. в полза на държавата
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, dnes.bg

Апелативният съд в Бургас издадал обезпечителна заповед, с която допуснал обезпечение на бъдещ иск на КПКОНПИ за отнемане в полза на държавата на незаконно придобито имущество от Николай, Евгения и Мария Баневи на стойност 141 820 225,19 лева. Това съобщиха от прокуратурата.

Още по темата


Съдът е наложил запор на поименни акции и дружествени дялове от капитала на търговски дружества на Баневи, на движими вещи, иззети от Специализираната прокуратура (златни кюлчета и накити, часовници, монети и др.), на средства в банкови сметки, както и на моторна яхта, пише БТА.

Николай, Евгения и Мария Баневи са обвинени от Специализираната прокуратура за участие в организирана престъпна група (ръководена от Николай Банев) създадена с цел данъчни престъпления, пране на пари и длъжностни присвоявания. За повдигнатите обвинения прокуратурата уведоми КПКОНПИ, която от своя страна предприе действия по обезпечаване на незаконно придобито имущество

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


77
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
13
 
12
 
! Отговори
IBM FAKE NEWS преди 4 години
Жабоци, вместо да ми цъкате минуси. Предложете брак на жените Ви щото са Ви родили деца.Жабоци вместо да ходите на почивка от типа - "палатка на морето". Вземете си купете една книга. Прочетете я и научете нещо ново. Жабоци вместо да си вземете пак фалшив болничен, за да отидете в сервиза за ремонт на BMWто вземете си купете едно колело, а тая скъпа кола ще я карате като станете истински бизнесмени (доктор - хирург, инженер , икономист-финансист-банкер, директор и т.н. )Обаче жабока не е с
25
12
 
11
 
! Отговори
IBM FAKE NEWS преди 4 години
И накрая да завърша... в България има много жабоци. Обаче, дори това не е проблем. Проблемът е че жабоците много се надигнаха. Започнаха да излизат от блатото. Вече имат изисквания. Нали са шефове на "бизнес с вятър". Те са спортисти без медали. Батки с БМВ на старо. Пичове с деца и жени без брак.НАХАЛНИ СТАНАХА ЖАБОЦИТЕ.Затова се появи един такъв Гешев, един такъв Бойко и след тях ще има и други още по-страшни.ЗАТОВА ЖАБОЦИ!!! СТЯГАЙТЕ СЕ!!!
24
4
 
12
 
! Отговори
IBM FAKE NEWS преди 4 години
Както казах 99% жабоци в България. Ето го и този жабок на снимката. Усмихнат!!! Жабок, колко часове труд хвърли още преди да започнеш този бизнес, от който направи милиони?Жабок, колко учи в университет, техникум и каква диплома/сертификат взе за този бизнес чрез, който направи милиони?Жабок, докато оперираш този бизнес... Колко почивка направи? От къде намери време? Хем милиони да направиш, хем почивка през месец в чужбина?Жабок, колко хора уволни от докато фирмата ти действаше или безд
23
7
 
7
 
! Отговори
IBM FAKE NEWS преди 4 години
В България жабоците искат: - много почивка - много фалшиви болнични - много пари от заплатки - много далавери от някакъв бизнес, който нито са учели преди това, нито са градили някаква кариера или имат реален опит, нито пък могат да работят бизнес с стотици контрагенти. "Жабоците с почивките" и "жабоците с жени без брак" не знаят, какво е това да градиш нещо за хората. Да видиш бизнес пречките. Да разбереш, че трябва за всеки един бизнес да се учи и да се четат книги. Да се работи предвари
22
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А за разхищение на държавни предприятия как държавно имущество след поединично приватизиране от лица ползващи се от държавни финансови средства как парични единици в резултат на положителен актив от дейностите на отраслите и предприятията произвеждащи и възпроизвеждащи БВП и натрупаните активи материални,финансови отчетени как държавни,отраслови,местни по административно деление,че на самите предприятия как придобивки от дейноста им,че общо от дейностите им и положителни резултати на управление.
21
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако съдим с аршина на БКП след 9.09.1944г. трябва да бъдат разтреляни или до живот в лагерите на смърта да ги ядат прасетата.
20
5
 
9
 
! Отговори
IBM FAKE NEWS преди 4 години
Всяка жаба да си знае гьола. Как живеят жабоците на заплатка в Швейцария?Не винаги може да си позволяват почивка. След като приключат работа, отиват на обучение. Примерно: учат втори, трети чужд език или някаква учат за диплома свърза с евентуален бизнес, който искат да започнат.После се прибират вечер. Уморени от работа, от обучение... няма време за почивка. Хората живеят, за да развият себе си и страната, в която живеят.Обаче, нека да продължим с Бай *** Милионера с заплатка.
19
4
 
9
 
! Отговори
IBM FAKE NEWS преди 4 години
Всяка жаба да си знае гьола. Само, че в България 99% жаби, които редовно водят живот като милионери.Жаборан вече е бизнесмен. Ей, така от нищото. Без образование, без преди това да е натрупал някакъв реален бизнес опит. Без да е пробвал дори веднъж някакво дори неуспешно бизнес начинание. Междувременно, докато създава своя бизнес, Жаборан има време за нова почивка. Все пак вече е бизнесмен. В България всички са "почивковци". Няма значение, че са на заплатка или са псевдо бизнесмени.
18
0
 
9
 
! Отговори
Ttt преди 4 години
Малко са
17
4
 
9
 
! Отговори
IBM FAKE NEWS преди 4 години
Всяка жаба да си знае гьола. Само, че в България 99% жаби, които редовно водят живот като милионери. Не знаят, какво е да създадеш сериозен бизнес със висока себестойност и после този бизнес да го поддържаш и развиваш.Тръгнал жаборан да прави бизнес. Нито има подходящо образование, нито някога е работил и градил кариера в сферата на неговия бизнес. Родителите му са били някакви с..е.ляци и той със заплатката си е помислил, че ще може да създаде печеливш бизнес.Междувременно, докато създава с
16
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Самият факт, че още преди 19 години Банев купува огромни територии на черноморието за смехотворната сума от 70,000 долара, а все още не се е намерил нито един мъж който да го гръмне, показва, че българите са си робски *** народ който никога нищо не прави когато някой се гаври с него.
15
3
 
14
 
! Отговори
Б.Б. преди 4 години
225.19 лева отиват в бюджета, останалите в офшорната ми сметка.
14
4
 
6
 
! Отговори
IBM FAKE NEWS преди 4 години
Всяка жаба да си знае гьола. Само, че в България 99% жаби, които редовно водят живот като милионери. Това: - взима си жена, прави и две деца, но не вярва в брака и децата му са коп****, а има и далавера. Пари за самотна майка от държавата всеки месец. - разваля се първата трошка, "бг милионера с заплата" и той си купува втора трошка на старо (БМВ) и продължава по-старо му - после задължително отива на почивка (на море/планина с палатка, все пак трябва да му останат пари за ремонти на новата т
13
2
 
42
 
! Отговори
До бат ман преди 4 години
В Китай вече да са ги думнали. Там за такава брутална корупция си на Ел стол.
12
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Искам парти на Русалкааа, с майбах и Васил Найденов да ми пее е е е
11
2
 
36
 
! Отговори
Бат Ман преди 4 години
Аз бих им наложил смъртно наказание. За назидание на другите мошеници.
10
12
 
18
 
! Отговори
IBM FAKE NEWS преди 4 години
Всяка жаба да си знае гьола. Само, че в Българи 99% жаби, които редовно водят живот като милионери. Това: - почивки два пъти год. (море и планина) - почивка с фалшив болничен задължително поне 2 седмици год. - задължително ходи на работа с личен автомобил всеки ден и виси като марс00л по кръстовища, а не си купи едно колелце, за да стопи тоя т.л.ъ.с.т з.а.д.н..ик - работи нещо си там и си събира 2 бона месечно с кражби + заплатка - приятелката му (*** с богат сек.суален опит и профил )
9
0
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всичко трябва да им отнемат не само имуществото, трябва да им изпразнят и банковите сметки, защото всичко е придобито от кражби и измами, така се прави във всички цивилизовани държави ! Ами те имат над половин милиард лева в банки, сега така ги ухапа бълха !
8
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Още нищо не са им отнели. Това е само входиране на заповед за бъдещ иск. Докато се стигне до реалното изпълнение, може и да се разминат доста по-леко.
7
0
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нека да уточним. Нищо не им отнемат.Това имущество е на държавата и е било присвоено преди 20 години от това противно семейство.Химическите заводи на България се превърнаха в златни кюлчета, яхти и къщи.