Гешев иска специален надзор върху разследванията за къщите за гости

Образувани са 23 производства за подадени неверни сведения
7 яну 2020 14:12, Анисия Иванова
16
Гешев иска специален надзор върху разследванията за къщите за гости
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Главният прокурор Иван Гешев разпореди специален надзор върху разследванията за къщите за гости.  Той е постановил на апелативните прокуратури в София, Пловдив, Варна, Бургас и Велико Търново да вземат на специален надзор 23 досъдебни производства за престъпления, свързани с финансовите интереси на Европейския съюз, съобщават от прокуратурата.

Гешев е дал указания на административните ръководители на апелативните прокуратури в страната по всяко досъдебно производство да определят конкретен наблюдаващ прокурор, който да оказва засилена методическа и организационна помощ на първоинстанционните прокуратури, ръководещи разследванията.

Още по темата

По разпореждане на главния прокурор от април 2019 г. започнаха проверки за общо 746 къщи за гости, финансирани със средства на ЕС.

Към настоящия момент на територията на страната са образувани 23 досъдебни производства за представяне на неверни сведения, за да бъде получено финансиране от фондове, принадлежащи на Европейския съюз или предоставени от ЕС на българската държава.

Досъдебни производства са образувани от Софийска градска прокуратура -11 бр., от Окръжната прокуратура в Монтана – 3 бр., от Окръжна прокуратура – Велико Търново – 2 бр., от Окръжните прокуратури в Хасково, Пазарджик, Пловдив, Ямбол, Плевен, Силистра, Варна по едно.

По всички останали случаи продължава извършването на проверки, като се осъществява и служебен контрол върху постановените прокурорски актове до върховното ниво в Прокуратурата на Република България.

Главният прокурор ще продължи да следи произнасянията на прокуратурите в страната и ще указва вземане на специален надзор върху всяко новообразувано досъдебно производство за престъпленията, засягащи финансовите интереси на Европейския съюз и др. престъпления от общ характер, при финансиране на т.нар. къщи за гости.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Специален надзор за тия който не знаят, е покриване на удобните и санкции за всички останали. Мафиотска скапана държава.
11
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
айайай пак ще спасяваме мошениците- да не би някой да им направи нещо
10
2
 
14
 
! Отговори
шматка преди 4 години
Специалния надзор е нещо като чадър.Нали Гешев
9
4
 
7
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
хитро!..Милиционера иска "специален надзор" върху разследванията за къщите за гости..Демек-"Това разследване ДА,това-НЕ!"НАГЛОСТТА и ДЕРИБЕЙСТВАНЕТО на "възпитаниците на ВИПОНД",както са го нарекли сега и както се е наричал ПРЕДИ,когато Тиквун е бил випусник ,СЕ РАЗВИХРЯЩе влезнем в Историята с ..невероятната си милиционерска ***,пропиваща се по неведоми пътища ПОЧТИ във всеки от нас-"Я не сакам они да крадат,я сакам я да крадем!"Ние май НЕ щем ред,искаме НИЕ да се възползваме от безр
8
0
 
14
 
! Отговори
... преди 4 години
До Абе: Абе, това е национализация. Да върнат парите, да им сложат глоби, да платят и лихви, да им отнемат лицензи, но де юре имотът си е тебен.
7
1
 
12
 
! Отговори
бай Тодор преди 4 години
Биляна Бонева от БНТ има говорен дефект,що не е освободят?
6
0
 
10
 
! Отговори
Отговор преди 4 години
До Анонимен 3 Е , сега вече има кой да реагира. Успех.
5
0
 
16
 
! Отговори
Абе преди 4 години
Що просто не вземат да ги конфискуват в полза на народа и да ги направят почивни станции?Така следващите избори ще са в кърпа вързани.
4
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Интересно , повечето къщи за "гости" са на дпс
3
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Претенциите им са въз основа на документи, за които многократно бяха публикувани редица доказателства за фалшифицирането им. За схемата за измама са сигнализирани всички възможни институции в държавата, но никой не реагира.
2
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Свързаните с депутата от ДПС Делун Пеевски фирми Ардастрой ООД и Аполо инженеринг ООД ще приберат 12 милиона лева от първата частична сметка за разпределение на парите от КТБ. Това е решението на съдът, който без да е виждал документите, приключва двугодишната сага, в която дружествата, подпомагани от синдиците на КТБ Кристи Маринова и Ангел Донов, си прибират парите.
1
12
 
19
 
! Отговори
интересно преди 4 години
Ама нали бяха 240 къщи ,или тези на герберистката мафия не се броят !