Коктейл от дрога при Кристиан, обвинението към него стана по-тежко

Законът предвижда за престъплението от 15 г. до доживотен затвор
Обновена: 22 апр 2020 23:34 | 22 апр 2020 17:19, Веселина Йорданова
277
Коктейл от дрога при Кристиан, обвинението към него стана по-тежко
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Ново по-тежко обвинение е предявено на Кристиан Николов от Софийската градска прокуратура за извършено от него умишлено престъпление.

Още по темата
Случаят е особено тежък, тъй като деецът е управлявал моторно превозно средство след употреба на различни видове наркотични вещества – амфетамин, марихуана, кокаин и бромазепам. Застрашил е живота и здравето на множество участници в движението, като деянието е извършено на оживено място, съобщиха от държавното обвинение. При тежкия инцидент загина журналистът Милен Цветков.

Съгласно разпоредбата на чл. 342, ал. 3, б. "в" от Наказателния кодекс за особено тежки случаи наказанието е от петнадесет до двадесет години или доживотен затвор.

На 19 април около 18.00 ч. в района на кръстовището на ул. "Хенрик Ибсен" с бул. "Черни връх" в столицата, обвиняемият Николов, при управление на моторно превозно средство - лек автомобил Audi Q7, нарушил правилата за движение по Закона за движението по пътищата, като се е движил със скорост над разрешената и не спрял при приближаване на кръстовището при червен сигнал на светофарната уредба, вследствие на което умишлено е причинил смъртта на Милен Цветков.

По делото е изготвено предварително заключение на назначената съдебно-медицинска експертиза от аутопсията на пострадалия, от което е видно, че вследствие на удара на Милен Цветков са били причинени множество несъвместими с живота травми - счупване от 3 до 11 ребро, травма на черния дроб, както и сърдечна тампонада.

Софийската градска прокуратура е внесла в Софийския градски съд искане за налагане на най-тежката мярка за неотклонение по отношение на извършителя на престъплението - "задържане под стража".


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


277
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
159
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До До 167Извини ме, тогава. С уважение.
158
4
 
7
 
! Отговори
До пешеходците преди 4 години
Пешеходците, които на косъм оживяват, е хубаво да направят добри пари от психически травми и стрес. Сега е момента да изцедят гербаджийското мутроче
157
0
 
5
 
! Отговори
До 167 преди 4 години
Трият коментари, моят беше към този под твоя.
156
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 342, Ал. 3 - Е за косвен умисъл.Демек, убивало му се е и е търсил жертва? Гледайте по-просто на живота, особено когато става въпрос за надрусан човек. Да си го съдят за тежка телесна след употреба на наркотици и при управление на МПС и да се приключва. Ако се продължи интернет полемиката, то ще се стигне до временна невъзможност да управлява МПС, която невъзможност лицето не е могло да предвиди.С всяко изказване на правдоборците и форумните прависти "авторитетите" се нахъсват....
155
0
 
3
 
! Отговори
Ооооф преди 4 години
Умишлено убийство, което вие си представяте и дъвчете тука е по 115 НК. Причиняване на смърт при косвен умисъл с нарушаваме на правила по транспорта е различно престъпление - това по 342, Ал. 3.
154
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 166Виж, аз не съм Тонката, и нищо забавно не виждам в ситуацията.А ти?
153
1
 
5
 
! Отговори
До 165 преди 4 години
Убийството е факт, и убиеца е известен! Ако обвинението за умишлено убийство отпадне, остава да е неумишлено. Кое е забавното?!
152
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Доколкото съм чел, при умишлено убийство трябва да има МОТИВ.А понякога - и поръчители...
151
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен - по никакъв начин не прави нищожно обвинението за неумишлено убийства при утежняващи вината обстоятелства.Забавно ще е. Отива прокурорът в съда и казва, че обвинява лицето Х в умишлено убийство. В рамките на не повече от година на прокурора му бива доказано, че лицето Х не е имало нито една мисъл в главата си при този кръвен анализ. Прокурорът казва, че се е объркал и пита дали непредумишлено с утежняващи ще мине, че иначе ще му се карат в службата.
150
1
 
2
 
! Отговори
342, Ал. 3 преди 4 години
Е за косвен умисъл. Ако е пряк умисъл отиваме на 116, вр. 115 Но за журналистите и пишман юриститите "умишлено" е сакрална дума.
149
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Псевдо-прависти, оборването на обвинението за умешлено убийство, по никакъв начин не прави нищожно обвинението за неумишлено убийства при утежняващи вината обстоятелства. Разбирам, че не разбирате, но защо коментирате?!!
148
2
 
5
 
! Отговори
? преди 4 години
Евала - разбира се ще е невъзможно да докажат УМИШЛЕНО престълпление - че е планирал да убие точно този човек - и ще го освободат. ЦЕЛТА НА ПРОКУРАТУРАТА ТУК Е ДА ОБВИНИ ЧОВЕКА В НЕЩО КОЕТО РЕАЛНО НЕ Е ИЗВЪРШИЛ ЗА ДА ГО ОПРАВДАЕ СЪДА а овцете да си блеем по форумите.
147
1
 
5
 
! Отговори
123 преди 4 години
Боко вместо да се плюнчи, да предложи кратка и ясна промяна в Наказателния кодекс-при промили над едиколко си и/или употреба на наркотици всяко престъпление се приравнява на умишлено. Както е на други места по света си
146
12
 
1
 
! Отговори
@ преди 4 години
До Анонимен 154Не не прави, или поне не що се отнася до реалните последици от действията на Прокуратурата, защото най-накрая убиеца най-вероятно ще мине по най-възможния лек начин, и по всичко личи, че Гешев (тъй като имаше неблагоразумието да обяви, че той лично ще наблюдава делото) активно участва в подготовката на такъв изход от ситуацията.
145
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Обвинението наистина стана ужасно тежко! :( Присъдата току-що стана..... 8 месеца...УСЛОВНО!! СЪСИПАХА ГО ТОВА ДЕТЕ,ЕЙ!!!!
144
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Поведение на министър-председателя е ориентализирана форма на пряка демокрация. Институциите, това съм аз. Демокрацията, това съм аз. Не ми трябват вече посредническите услуги нито на моята парламентарна група, нито на опозицията. Аз мога през конференции да общувам директно. Това е преводът на поведение в политиката на премиера Бойко Борисов.
143
2
 
15
 
! Отговори
мак преди 4 години
Като се замисли човек, това е номер на прокуратурата - уж го обвиняват в по-тежко престъпление, умишлено деяние, защото е шофирал дрогиран, но пък как ще докажат, че е искал да убива и че е тръгнал с такова намерение? И пак се връщаме към неумишлено убийство. Какво мислите?
142
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Рашко /149/ прави най-верния анализ.
141
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мачът е ясен:Прокуратурата подава топката на адвокатите, които трябва да докажат само, че не е умишлено. Доказва се лесно. Ще могат да блеснат с куртоазия, пледоария и да покажат колко са добри в поемането и забиването на топката обратно в полето на прокуратурата. Съдът ще ръкопляска.
140
0
 
22
 
! Отговори
Кратунотрошач преди 4 години
Мама и адвокатите на това ужасяващо деграде вече потъркват доволно ръце и започват да дишат по-спокойно. Гешефтатурата дава рамо с това АБСУРДНО ОБВИНЕНИЕ! Умишлено убийство, като докажат с лекота, че не е, тогава другите обвинения могат по-лесно да "олекнат". Същите негоднически похвати като при цацаратурата, сега при гешефтатурата.