Божков от Дубай: Бях три седмици в затвора, без номер, просто не съществувах

Бизнесменът иска да се върне в България, но тя не била правова държава
Обновена: 8 май 2020 09:32 | 8 май 2020 08:33, Камелия Цветанова
323
Божков от Дубай: Бях три седмици в затвора, без номер, просто не съществувах
Снимка: БГНЕС

Бизнесменът Васил Божков, срещу когото има повдигнати обвинения у нас, е бил в затвора "Ал Ахбар" в Дубай в продължение на 2-3 седмици.

„От края на януари съм в Дубай, добре съм. В момента живея в апартамент под наем. Статутът ми е резидент“, каза той през bTV.

Още по темата

Божков обясни, че не е бил в ареста, ами в затвора без средства, без достъп до телефон, комуникация с външния свят, нямах затворнически номер, с една дума не е съществувал

„Нямам имоти в Дубай, които да съм си купил“, каза още той.

Божков обясни, че е бил освободен от затвора, след като дубайските власти са разбрали как точно стоят нещата, което било съвсем различно от това, което представяли българските власти.

„Просто ме пуснаха. Нямам ограничения от дубайските власти, нямам и охрана, за какво ми е охрана, от кого да се охранявам. Притеснявам се, ако се върна в България“, призна той.

Никой от българските власти не го е търсил до момента.

"Смятам да се върна, аз съм невинен трябва да се върна в подходящия момент и колкото по-скоро толкова по-добре, тези неща трябва да се изчистят, защото срещу мен няма нито едно сериозно обвинение“, настоя Божков. 

По думите му той не е избягал от България, а е отишъл в Дубай по работа.

„Дойдох в Дубай по работа, заповедта за ареста ми излезе два дни, след като бях заминал, а ако се бях върнал в България нямаше да изляза от ареста“, каза той.

Божков призна, че се страхува за физическата си сигурност в България.

Бизнесменът допълни, че се чува по телефона със сина си Антон, който е с обвинение за пране на пари. Според него обаче обвинението е за период от време, когато синът му е бил в Англия и не е имал никаква предства за бизнеса.

Със съпругата си не се чува, защото тя е в ареста.

Бизнесменът призна, че в момента не разполага с никакви средства, но пък има богати приятели, които му дават пари  - „милион, два, пет“.

Те не били българи, защото българите се страхували да говорят с него.

Божков е в Дубай с мажоритарния собственик на „Левски“ Георги Попов.

„Аз и Георги Попов сме заедно в апартамента. Ако напуснем ОАЕ ще ни арестуват, иначе в Дубай се движим свободно. Георги имаше имен ден, празнувахме с наши познати, голяма компания, които не са българи“, каза още бизнесменът.

Божков отрече да познава певицата ЛиЛана, която е в ареста за злоупотреби с еврофондове.

„Не я познавам, аз съм печели достатъчно пари, за да не се интересувам от еврофондове, 2-3 милиона не ме интересуват“, каза той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


323
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
203
6
 
16
 
! Отговори
Дедо преди 4 години
Васко готов си за затвора, там е пълно с невинни хора, и ти с тях невинен, може и рап да пропееш.
202
5
 
17
 
! Отговори
ivailo преди 4 години
Гешев , нали се пъчеше , че ще върне Божков в БГ ?? Той се уака, с неадекватните обвинения срещу шефката на фармацефтите , и Сидеров, та Божков щял да осъди ... Смяааахх... То това не е , като да си нахлупиш каскета на тьпата кратуна.
201
14
 
13
 
! Отговори
Факт преди 4 години
Интересно колко интензивно се коментират нервните изблици на един престъпник като Божков , а за протеста пред Президентството за импийчмънт на Чорапа - нито думичка !!!! Защо е тази цензура повсеместна в България ??? На 5 *** протеста огласявахте ежечасно , а на искания импийчмънт - нищо ! Кой налага цензурата ? Чорапът ли я налага ? Нали искаше прожекторите да осветят исканията на гражданите ?
200
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хитрите и умни хора в каквато и ситуация да попаднат , изплуват. А простите и алчни екземпляри виреят само в България, която все повече заприличва на обор, а хората - на покорни овчици. ДАНС, прокуратура, жандармерия, полиция, 430-хилядна чиновническа администрация , 240 дУпетати - всичко това смуче от народа. Добре че са ромите, та те навдигат глава и вече подигравателно ни наричат "рая". Заслужаваме си го. Само че след 20-25г. цялата тази потисническа каста ще стане непотребна на ромите.
199
14
 
14
 
! Отговори
Светозар преди 4 години
До БойкоебТвоите хора - Виденов и Станишката, видяхме каква я свършиха. Стига ни толкоз. Бойко ви мачка отвсякъде. Още два пъти да се кандидатира за Премиер, пак той ще е. Свиквайте ! Бойко ще е на власт още дълго.
198
11
 
10
 
! Отговори
До 208 преди 4 години
Светозаре,в Дубай са го пуснали да се движи и живее спокойно,след като са разбрали що за стока са тия,които искат да го арестуват тук.
197
12
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Божков каза това,което целия народ го знае,но не смее да говори.
196
10
 
9
 
! Отговори
Бойкоеб преди 4 години
До СветозарГерберче, ти дори елементарен анализ на казаното не можеш да направиш;))) Юовека казва, че ще се върне в подходящият момент;))), а не, че България е правова държава;))) Нищо подобно. След като Правото е Бойко, каква правова държава е България? Всеки знае, че България при такова управление няма как да се нарече и държава.
195
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"По триста лева ни дадоха бате, да правиме зулуми" . Помните ли 2012 г. и агитките на сините?
194
16
 
14
 
! Отговори
Светозар преди 4 години
Значи в Дубай стоял в пандиза и не съществувал, обаче това е демократично. А иначе не иска в България, щото не била правова държава.
193
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Стой си там много по добре е тук без теб няма хазард там прай Еврофутбол.Вземи Захари и Рая с тебе да правите лотария.
192
7
 
33
 
! Отговори
Бойкоеб преди 4 години
Представете си, дори милиардер като Божков, за който 2-3 милиона са като 2-3 хиляди лева, казва, че Бойко е Диктатор! Както виждаме, медийно се замълча по случая. Каскета рева, рева, медиите го отразиха и след това стана по-тих от водата по случаят. Защо? Защото Божков не бе екстрадиран;))) а е бил освободен. Това, обаче, медиите на хранилка при Бойко не го отразиха;)))
191
3
 
23
 
! Отговори
чичо преди 4 години
"ДНЕС" винаги съм ви уважавал за това,че човек може да изкаже свободно вижданията си.Аз също питам защо Ви е страх да кажете че Божков нарече Бойко мутра,а Горанов съучастник?Ние които пишем много добре знаем,че Севда ТВ следи денонощно коментари и статии против властта и най вече срещу Боко.Трябва ли човек да се страхува казвайки истината?
190
5
 
2
 
! Отговори
Край преди 4 години
Нямам думиУж да коментирам ама няма смисълЦв Василев Божков крадоха от нас заедно с властта а сега се карат с нея кой повече ни е обралА ние седим и гледаме Нямаше смисъл от мирен преход
189
3
 
21
 
! Отговори
Цензура/автоцензура преди 4 години
Това не беше семейно интервю, а политико-икономическо!Само че и тук интервюто е кастрирано! Добър или лош, Божков назова имена на министри, бизнесмени,мутри...Ама явно не са "интересни"!
188
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Обичат го, да, точно като Бай Тошо навремето. Като стана излишен за Големия брат, го заритаха :)
187
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Още един? Че той до момента няма цял изкаран мандат.
186
12
 
10
 
! Отговори
111 преди 4 години
Кога краде пари те устройваше, че страната ни не е правова, а?
185
15
 
3
 
! Отговори
Да ве преди 4 години
Ясно е ами как да не е ясно .Ще изкара още един мандат.Може и до 2030 да изкара.Хората го обичат халал да му е хахаха
184
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Посвършат ли парите за ромски гласове, отивате при позитанци, човек. А ако по някаква причина загубите Бойко, ще последвате примера на НДСВ - до 2 години никой няма и да ви помни.