Гешев: Чистим България от бизнесмени, които замърсяват

Прокуратурата готви промени в НК и НПК
Обновена: 1 юли 2020 15:42 | 1 юли 2020 15:37, Камелия Цветанова
198

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

"Чистим България от бизнесмени, които замърсяват. Чистим България от хора, които са правили престъпления, независимо дали са политици, олигарси и т.н", коментира главният прокурор Иван Гешев, след като отчете дейността на прокуратурата пред парламента.
Още по темата

"Има време за всяка работа под небето, има време за разбиране, съединяване, има време за война, мир, цитатът е много дълъг. Във фазата на война с престъпността сме", добави Гешев.

По думите му подсъдимият Иво Прокопиев ще бъде подсъдим, докато не приключи съдебната фаза на процеса, въпреки че на първа инстанция той беше оправдан за сделката с EVN.

“Подсъдимият Прокопиев не е по-различен от подсъдимия Цветан Василев, Арабаджиев, Банев и Бобокови. Всички те са невинни до доказване на противното", добави Гешев.

"Единствената прилика между Прокопиев и Брендо е може би част от защитниците. Това може би е част от защитната стратегия на някои хора. Като си собственик на медии означава ли това, че Брендо, ако си основе два сайта, не трябва да бъде разследван", отсече главният прокурор.

По повод информацията, че в Бургас са задържали лица, които са подготвяли терористичен акт, Гешев  уточни, че информация ще бъде дадена в утрешния ден от Специализираната прокуратура.

„Става дума за дело по глава 1 от Наказателния кодекс, касаещо тероризъм. Това е чувствителна тема и колегите от Специализираната прокуратура ще преценят кога, до колко и дали ще уведомят българските граждани за конкретния случай", каза той.

Главният прокурор съобщи, че е сформирана работна група, която ще направи анализ и ще изготви предложение за промени в НК и НПК.

Гешев обясни, цитиран от Нова тв, че в следващия месец прокуратурата ще изложи вижданията си за най-важните промени в Наказателния кодекс и Наказателно-процесуалния кодекс.

Предлаганите промени ще засягат текстовете за престъпления по служба, корупция, подкупът в частния сектор, ефективното използване на кадровия ресурс на прокуратурата, а също реквизитите на обвинителния акт.
Работим активно по приватизационния процес по първите 14 сделки, които ни бяха предоставени от ДАНС, каза още той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


198
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
143
2
 
8
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
и кво сега,никой ли нема да го запита..,ако требе МНОГОКРАТНО,за ПАЧКИТЕ,кюлчетата ЗЛАТО и ПИЩОВА в будоара на Тиквата?..доколкото се разбра,нито Тиквун,нито неговите шантонерки отричат истинността на снимките...Е?!?!...Къде В ТОЯ СЛУЧАЙ е "Санитарния инспектор под прикритие"?.....тоя *** направи първите си крачки в попрището,което изобщо не е за него,с поредица гафове...Е,както става ясно,друго нема как да очакваме от него....милиционера си е милиционер..Ако ще и за "генерал" да
142
1
 
3
 
! Отговори
By oil преди 3 години
Какво значи олигарх, и какво значи държавна намеса в петролния бизнес? Какво общо има по-copy_to на xerox и истинския бизнес, какво значи че ще тормозите бизнеса?
141
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гешев кво стана с пачките, кюлчетата злато и пищака бе. Или там не гледаш че ше те бият през ръчичките. Чакаме да се самосезираш. Стига с тая пепел дет ни фъргаш в очите бе. Узунов, ннпрезидента, само това дъвчеш а покрай теб и Мисирките. Мислиш ли че ще забравиме за пачките кюлчетата злато и къде ги е еал с 200.
140
2
 
11
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
м/у другото,Каскета$МИЛИЦИОНЕР наистина никак не в час с нещата.Лицето..кой беше?..-Прокопиев е БИЛО подсъдимо докато съдът на първа инстанция не се е произнесъл в неговата невинност!!!От тоя момент той НЕ е "подсъдим",защото е ОПРАВДАН от съда.!!!..Верно,Полирания МОЖЕ да обжалва присъдата,както е ясно че и ще го направи,но в такъв случай става въпрос за оспорване на съдийско решение!!!Да са беше постарал повече Случайния и да беше събрал достатъчно доказателства!Но като типичен некадъ
139
1
 
13
 
! Отговори
Тъпанар преди 3 години
"Гешев: Чистим България от бизнесмени, които замърсяват" Чудесно! Кога каза, че си тръгвате?
138
2
 
12
 
! Отговори
Клет Каскет преди 3 години
Досега единственият успех в съда на некадърника Гешев е постановката с Иванчева.ВСИЧКО друго му пада в дъда.А дали Прокопиев щеше да е такава дъвка за прокуратурата ако не издаваше вестник критичен към Пеевски и Бойко?Защото престъпниците Ковачки и Домусчиев прокуратурата не ги закача.
137
2
 
5
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
ей,сега ми просветна:-Въпросния гешеф бил "САНИТАРНИЯ ИНСПЕКТОР ПОД ПРИКРИТИЕ" бе!!!!..чистил,чистил,замитал,забърсвал.....Е,кой за каквото е роден!..-Всеки следва съдбата си....НАШАТА е тежка!...Защо?..-Ами немам отговор....или НАИСТИНА сме.."скотонаселение",както се изразява Пламен,или...над нас тегне некаква тежка,ориенталска МАГИЯ...
136
1
 
8
 
! Отговори
Ха-ха-ха... преди 3 години
Взимате им бизнеса, Гешев! Българите не са расли в саксия, че всеки, който се сети да ги лъже!
135
1
 
12
 
! Отговори
А мутрите кога? преди 3 години
Нали мутрите създадоха олигарсите. Домуса е по вреден и от Божков, кога ще му покажете играта?
134
2
 
12
 
! Отговори
мъкаааа преди 3 години
Гешов,що на пипаш Шиши,Домус и Доганя, ама ввзе,че им пристаня.Щот те та поставиха на столчето нали?Иначе с милиционерско училище си заникъде.
133
3
 
5
 
! Отговори
Барба Ганьос преди 3 години
Ми то сега на власт са комуномаймуняци-виж снимки и доказателства-колкото щеше. Боко-член бкп,цецка-рабфабка,Цвъ-от шесто,гешев-млад юноша с боко охраняват Тошо,,,нема да са опраим без лустрация,немаааа....
132
5
 
2
 
! Отговори
izh преди 3 години
Преди 20-тина години не за действие, ама и за писания в някоя медия на такива неща не можеше и да се помисли. Луканово- Гечевата икономическа далавера беше захранила комуномаймуняците с 80-90% от държавния ресурс. Малко по малко нещата си отиват по местата само с едно погубено поколение. Съветския съюз погуби пет генерации, нашенските комунофекалии -две. Тук по форумите останаха да лаят само близачите на червени задни части, с надежда да получат нещо. Всяка атака срещу грабачите - реже парите
131
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе,що вдигате пак цените на тока и парното.Нали ужким щяхте да връщате надвзетото,поради намаление чените на горивото със задна дата?
130
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гешев,то хубаво ги чистите,ама нещо много избирателно! Ще до чакаме ли "изчистването"на видните "приватизатори"Доневци, Гаровци, Чаушевци и сие червени крадци?
129
3
 
4
 
! Отговори
ПЕШЕВ преди 3 години
До ГЕШЕВКой ще разследва вече платените 3 млрд за неполучени F 16??Кай ще върже ония,които продължават очевадно неизгодната концесия за златото,което се изнася без пари,срещу парички под формата на дялови акции за нечии дечица?!! А обществените поръчки за наши хора,а дворци с тераси и асансьори,а пачки долари и кюлчета злато в чекмеджета....Бедни ми народееее.....
128
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе,верно ли Европол поема скандала във връзка със заплахата-Ще изгоря Елена......
127
4
 
3
 
! Отговори
ГЕШЕВ преди 3 години
БЕДНИ ми Народе !!!!!!КРАДЯХА те....крадяха те крадяха те......ще има ВЪЗМЕЗДИЕ....ОБЕЩАВАМ !!!!! СПОНСОРИТЕ на БСП - Бенчо ..Миньо...Ветко.Очите....Банев са в АРЕСТА ..и БСП падна на 9 % ...Цв.Василев...В.Б....РЕШЕТНИКОВ са АУТ .чистим БГ от руско КРАДЛИВО ВЛИЯНИЕ....имаме МОГЪЩ ПРИЯТЕЛ- ЦРУ и посл. ХЕРО......а черешката на тортата ще бъде...ИМПИЙЧМЪНТ за ДЪРЖАВНА ИЗМЯНА ." ГРИПЕН " - без въоръжение - ОТЛ. сделка за КРЕМЪЛ но лош за БГ
126
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен и на милиционери / справка зам кмет варна /
125
1
 
11
 
! Отговори
А маймуняка? преди 3 години
Шкафчо Шкафчев не съм чул да арестуват или той е безобиден?
124
1
 
10
 
! Отговори
асдп преди 3 години
Ковачки не замърсява ли....айде очисти и него, след това и оня с еврата в чекмеджетата, за да ти повярваме.