Гешев: Чистим България от бизнесмени, които замърсяват

Прокуратурата готви промени в НК и НПК
Обновена: 1 юли 2020 15:42 | 1 юли 2020 15:37, Камелия Цветанова
198

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

"Чистим България от бизнесмени, които замърсяват. Чистим България от хора, които са правили престъпления, независимо дали са политици, олигарси и т.н", коментира главният прокурор Иван Гешев, след като отчете дейността на прокуратурата пред парламента.
Още по темата

"Има време за всяка работа под небето, има време за разбиране, съединяване, има време за война, мир, цитатът е много дълъг. Във фазата на война с престъпността сме", добави Гешев.

По думите му подсъдимият Иво Прокопиев ще бъде подсъдим, докато не приключи съдебната фаза на процеса, въпреки че на първа инстанция той беше оправдан за сделката с EVN.

“Подсъдимият Прокопиев не е по-различен от подсъдимия Цветан Василев, Арабаджиев, Банев и Бобокови. Всички те са невинни до доказване на противното", добави Гешев.

"Единствената прилика между Прокопиев и Брендо е може би част от защитниците. Това може би е част от защитната стратегия на някои хора. Като си собственик на медии означава ли това, че Брендо, ако си основе два сайта, не трябва да бъде разследван", отсече главният прокурор.

По повод информацията, че в Бургас са задържали лица, които са подготвяли терористичен акт, Гешев  уточни, че информация ще бъде дадена в утрешния ден от Специализираната прокуратура.

„Става дума за дело по глава 1 от Наказателния кодекс, касаещо тероризъм. Това е чувствителна тема и колегите от Специализираната прокуратура ще преценят кога, до колко и дали ще уведомят българските граждани за конкретния случай", каза той.

Главният прокурор съобщи, че е сформирана работна група, която ще направи анализ и ще изготви предложение за промени в НК и НПК.

Гешев обясни, цитиран от Нова тв, че в следващия месец прокуратурата ще изложи вижданията си за най-важните промени в Наказателния кодекс и Наказателно-процесуалния кодекс.

Предлаганите промени ще засягат текстовете за престъпления по служба, корупция, подкупът в частния сектор, ефективното използване на кадровия ресурс на прокуратурата, а също реквизитите на обвинителния акт.
Работим активно по приватизационния процес по първите 14 сделки, които ни бяха предоставени от ДАНС, каза още той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


198
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
103
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да не свършва мазнинката бе, тук-таме има някой лоясал бизнесмен от него малко мазнинка ще дръпнем и чакаме Юли, Фон Урсула да ни омазни. Ами ако пак не се разберат и се забавят ще стане мазано дупе с тикви.
102
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Циркаджии! Бай Тоше от Правец ви слагаше всичките в малкия си джоб!
101
1
 
5
 
! Отговори
Hhhh преди 3 години
Тоя да се скрие най-добре.И по-голяма маска да си сложи,направо каска
100
0
 
1
 
! Отговори
P.S.S. Гешев преди 3 години
Гешев за 30 години в България беше построено само едно учебно заведение отговарящо и адекватно на времето ни: НБУ - с парите на първенюта и новочорбаджии от професора на мама и едни други хора от които има и такива като СерГей Игнатов дето са за бухалка. Гешев можеше да бъдат, ама можеше 500. Ако беше жив Хана Ювиги Омуртаг знаеш ли Гешев колко глави щяха да се въргалят зад дръвника? Цялото БПЦ, целият кабинет Сакскобурготски и всички отговорни за тая свинщина!
99
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да не правите деветосептеврийска чистка ей и да национализирате едно другол НАТО да не ви пита дали сте си върнали партийните книжки
98
0
 
1
 
! Отговори
Сори Майна преди 3 години
https://dnevnik.bg/analizi/2020/06/30/4081543_brakonirerut-gorski_koito_demontira_demokraciiata_v/?fbclid=IwAR0KhvRkUrltKBmJ8KMvllbZmNOBZIKmtO6Kr9nA3hxjaqBzY5z-wHImXIE
97
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
фасадна демокрация...
96
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Божков поне даваше работа на доста хора.А ти какво даваш,като самият ти си на държавна хранилки.Цял живот милиционер.Да правиш бизнес се иска малко мозък.
95
0
 
3
 
! Отговори
Гешев P.S. преди 3 години
Цитирам едни Японци - "Икономическата мощ на една страна е пряко последствие от нейната образователна и културна мощ!!! ЪЪЪЪЪЪЪЪЪЪЪЪЪЪЪЪЪ - *** думата култ, старонемската дума Cult означава почит към нещо, а какво е нещото дето е на почит? Митко Пайнера? Гешев само да ти кажа: Тоя един милион на година за "Вероучение" е едно училище подновено и адекватно на времето си като база и среда. Сващаш ли прогресията - 500 от Дянков, Даниел Вълчев, Симеон 2, Николай Василев и по -1 на година от БПЦ!
94
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гешефтатурата - бухалката на Лойко и Дебелян в действие
93
1
 
13
 
! Отговори
Вервам ти друг път преди 3 години
Чистиме в кавички и на тяхно място поставяме наши замърсители.Не е лесно да си проС.
92
0
 
8
 
! Отговори
саки преди 3 години
Късно е Гешев за китка,а за летен и вече изветрял каскет съвсем!Не остана Гешев, не остана!То ти и на това много разчиташе,ден да мине,друг да дойде и аха ,аха да цъфне и даже и да върже Тиквата,ама то на...слана ви попари!Иде Гешев,иде!ВЗЕМАЙ ОТПУСКАТА И БЕГАЙ,БЕГАЙ!
91
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Докато обикновените хора не видят белезниците върху ръцете на копоите на Борисов,за тях всичко ще е суроватка и севлиевска мъгла.Толкова материал има за разчепкване на "Дондуков"-1,че десет чифта белезници няма да стигнат, ако Гешев мери с правилния аршин.Българите са в очакване, едри,охранени риби да налапат голямата въдица,ако разбира се,има кой да им я подаде.Времето на блудкавите репортажи със служебните камери,свърши!
90
1
 
0
 
! Отговори
Гешев последно: преди 3 години
Божков - 500 милиона неплатени данъци на последната велика финансова пирамида в България. Пари дето няма да си вземем, обаче тия от Майкрософт може да си вземем, но само от глупостите на Симо 2 и Божков - 1000 училища са в състояние неадекватно на времето ни. Ех лошо, ех лошо е този свят устроен, а по иначе може ... Накратко Гешев предметът "Вероучение" е поредното изтупване на брашнения чувал от който по мой сметки годишно ще губим около милион лева, а в дългосрочен план Скандинавския модел!!!
89
2
 
14
 
! Отговори
бай Тъпчо преди 3 години
Абе на тоя човек някоя гугутка му са изцвъкала на маската бе, що го не изчисти някой, та са излага...
88
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кой ти каза, че по време на демографска криза се чистят бизнесмени, може би е по-добре да си затвориш очите понякога за да има и утре български народ. Тия бизнесмени са също работодатели, дори Коза Ностра помогна най-много в Италия по време на Коронакризата. Абсолютни тъ-па-ци сте. По света, чистят ама там няма демографска криза. 10 години спахте по време на Коронакризата тръгнали да чистят.
87
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А премиера строи ли строи пътища а инвеститорите бягат хаха за кого ги строи
86
0
 
3
 
! Отговори
Гешев преди 3 години
Гешев - я кажи на скандинавските и прибалтийските страни следното твърдение: публичното образование е маловажно, то е брашнен чувал, който само ще краднем от него и това дето някой някога го извоювал с триста зора да има светлина в мрака ние само ще краднем от него! Знаеш ли ко ще стане? Казалият твърдението ще бъде бит, запален, гасен с лопата и след това обесен на някое дърво или улична лампа. ИКЕА и Юск правят мебели за целия свят, работниците им са учили в държавни а не частни училища!!!
85
0
 
12
 
! Отговори
БАНко преди 3 години
АКО ИЗЧИСТИШ БАНКЕРА С ЧЕКМЕДЖЕТА " БОЙЧО МЕТОДИЕВ БОРИСОВ " БЪЛГАРИЯ ЩЕ Е ИЗЧИСТЕНА 99.99 ПРОЦЕНТА !!!!
84
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Доган и Пеевски не замърсяват ли?