Гешев: Чистим България от бизнесмени, които замърсяват

Прокуратурата готви промени в НК и НПК
Обновена: 1 юли 2020 15:42 | 1 юли 2020 15:37, Камелия Цветанова
198

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

"Чистим България от бизнесмени, които замърсяват. Чистим България от хора, които са правили престъпления, независимо дали са политици, олигарси и т.н", коментира главният прокурор Иван Гешев, след като отчете дейността на прокуратурата пред парламента.
Още по темата

"Има време за всяка работа под небето, има време за разбиране, съединяване, има време за война, мир, цитатът е много дълъг. Във фазата на война с престъпността сме", добави Гешев.

По думите му подсъдимият Иво Прокопиев ще бъде подсъдим, докато не приключи съдебната фаза на процеса, въпреки че на първа инстанция той беше оправдан за сделката с EVN.

“Подсъдимият Прокопиев не е по-различен от подсъдимия Цветан Василев, Арабаджиев, Банев и Бобокови. Всички те са невинни до доказване на противното", добави Гешев.

"Единствената прилика между Прокопиев и Брендо е може би част от защитниците. Това може би е част от защитната стратегия на някои хора. Като си собственик на медии означава ли това, че Брендо, ако си основе два сайта, не трябва да бъде разследван", отсече главният прокурор.

По повод информацията, че в Бургас са задържали лица, които са подготвяли терористичен акт, Гешев  уточни, че информация ще бъде дадена в утрешния ден от Специализираната прокуратура.

„Става дума за дело по глава 1 от Наказателния кодекс, касаещо тероризъм. Това е чувствителна тема и колегите от Специализираната прокуратура ще преценят кога, до колко и дали ще уведомят българските граждани за конкретния случай", каза той.

Главният прокурор съобщи, че е сформирана работна група, която ще направи анализ и ще изготви предложение за промени в НК и НПК.

Гешев обясни, цитиран от Нова тв, че в следващия месец прокуратурата ще изложи вижданията си за най-важните промени в Наказателния кодекс и Наказателно-процесуалния кодекс.

Предлаганите промени ще засягат текстовете за престъпления по служба, корупция, подкупът в частния сектор, ефективното използване на кадровия ресурс на прокуратурата, а също реквизитите на обвинителния акт.
Работим активно по приватизационния процес по първите 14 сделки, които ни бяха предоставени от ДАНС, каза още той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


198
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
123
0
 
13
 
! Отговори
Майна преди 3 години
Кой чистиш? Който е спрял да се отчита на шефа ти с къщата в Барселона и скътаните евра и злато в нощното шкафче?Ех,че убавец с текезесерски каскет;)
122
2
 
9
 
! Отговори
Ментора бай Иван преди 3 години
В ганстерските филми показват "чистачи" , които трепят неудобните на мафиота, но такова чудо ЧИСТАЧ на държавна длъжност не бях виждал!Гешев , излагаш се с тая уста - изпълнявай си задачите поставени от Борисов , без да се обясняваш!
121
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Машата на властта! Не е лесно да си мръсен инструмент в края на една власт! Зорлем те избраха, зорлем ще си отидеш, но ... не у дома!
120
1
 
3
 
! Отговори
Лаф на деня 3 преди 3 години
И изводът, който ще изведем за края на този ден от Лаф 1 и Лаф 2 - докато някой хора летят в небето, други хора пълзят по земята. Докато някой хора мислят 500 години напред, други хора са хемороиди в *** на първите. И макар историята да се повтаря във времето това има и добрите и лошите си страни!
119
1
 
2
 
! Отговори
Лаф на деня 2! преди 3 години
Леонардо да Винчи е бил два пъти изправен пред съда на "пресветата инквизиция". Единият път заради дисекциите на хора (които той плащал на роднините, всичко било ок документално и никой от тях не възразявал), обаче "пресветата инквизиция" много възразявала. Днешните хирурзи изобщо не възразяват за това и през ъкъла им няма да мине да съдят Да Винчи. Втория път било за "Содомия" - тоест за *** секс, понеже първия път не минало, а Леонардо бил много неудобен човек - и втория път не минало!
118
2
 
13
 
! Отговори
HeinrichHimmler преди 3 години
Еми Гешев, започни от Боко, Пеевски и Домуса , ама май не искаш и чистиш само по поръчка!
117
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Чистим България от хора, които са правили престъпления"Що не започнете с шефовете си? Оня дето си държи парите в нощното шкафче май е пръв в листата.
116
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
чисти от бизнесмени, които не снасят рушвети на ГРОБ, за да може на тяхно място да бъдат инсталирани от Лойко и хунтата такива, които плащат такса спокойствие. тече плавен преврат и превръщане на държавата в частна собственост на кръга ГЕРБ - ДПС с основното участие на Лойко, Дебелян и Доган
115
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
121 питай нбу откъде взема стипендиите. Ето ти джокер, прокопиев, освен кражбите, също взима от тия долари и затова още го водят бизнесмен и издател Иначе досега да е фалирал.
114
0
 
0
 
! Отговори
A преди 3 години
До Анонимен 104Не, иска пари, много пари. А от къде могат да се вземат тези много пари?
113
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Чистенето трябва да започне от жълтите павета всичко останало е мижи да те лажем.
112
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Каза марионетката на Пеевски-Доган
111
1
 
6
 
! Отговори
И докога: преди 3 години
Докога сте решили,че държавата може да издържи на тази"Спирала на смъртта" и докога ще хрантутим едни лентяй посредством национални предатели.Гешев ще кажа и на тебе всичките проблеми на Република България можеше да бъдат и могат да бъдат предотвратени само и единствено с едно нещо:Образование! Ама с пари!Кажете на премиера, че отсега нататък по 10 училища на година трябва да са като слънце и то тия дето в момента са в ситуация пред сливане или нещо друго.Образование,Образование, Образование!
110
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Добре щеше да бъде да поработваш нещо вместо да ходиш по лафките да си купуваш сладолед.
109
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ходих до лафките пеш преди и си купувах сладолед, днес заредих 5 лв за бензин и ходих до големия магазин да си купя сладолед. Тия ваши чистки с нищо не ми помагат и ме ощетяват, на изборите сте аут. Дай боже повече бизнесмени, като Божков да ми продават сладолед без да се бъркам за бензин и да внасят милиони в хазната, аман от милиционери и прокурори.
108
0
 
8
 
! Отговори
истина е преди 3 години
А от герберистката *** ,защо няма и един почистен !! Пълен *** си ,Каскет !
107
0
 
2
 
! Отговори
Гешев Финал: преди 3 години
Вие сте полицай Гешев, вие сте саби и мечове на Република България не на БПЦ. Не сте икономисти Гешев, но аз ще ви запозная с един интересен термин на "демократичния модел и шоковата доктрина" - Режим социалистически и справедлив - трупал ресурси в продължение на 45 години. Ние ги искаме тия ресурси. Правим преврат. Докарваме едни икономисти дето използват нещо наречено "Спирала на смъртта". Систематична и целенасочена саботьорска стратегия - на неоколонията нищо да не работи и само да се краде!
106
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Урсула добре ще ви омазни, с лихвите ще връщате мазнината, на Бухенвалд ще заприличате, но не че сега не приличате.
105
0
 
4
 
! Отговори
Харабейшио преди 3 години
Този е много забавен!
104
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
След 9ти септември 1944та година управлението на страната се поема от Кимон Георгиев, профашистки политик. Комуистите и БЗНС идват на власт с избори едва 1947 година.