Лютви Местан отива на съд заради катастрофата с починалото бебе

Бащата на детето също е обвинен в причиняване на смърт по непредпазливост
131
Лютви Местан отива на съд заради катастрофата с починалото бебе
Снимка: БГНЕС

Прокуратурата в Кърджали внесе в съда обвинителен акт срещу лидера на партия ДОСТ Лютви Местан за катастрофата, при която загина 6-месечно бебе.

За причиняване на смърт по непредпазливост пред съда ще се изправи и бащата на детето Юсеин Ахмед.

ПТП-то стана на 14 април 2019 г. на кръстовище край момчилградското село Загорско.

Още по темата
При опит на Местан да се включи в главния път за Маказа е последвал сблъсък с БМВ, движещо се от Кърджали за Кирково. В колата пътува Юсеин Ахмед със семейството си.

След удара колата им изхвърча от пътя и пада в близкото дере. Загива 6-месечното момиченце.

Според държавното обвинение Местан е нарушил правилата за движение по пътищата и правилника. Той не се съобразил с идващия по пътя с предимство към кръстовището лек автомобил, не го пропуснал, в резултат на което по непредпазливост причинил смъртта на детето.

Юсеин Ахмед не се движел възможно най-вдясно в платното за движение, не намалил скоростта и не спрял, когато е възникнала опасност за движението. За бебето не е осигурил всички условия за безопасното превозване, като не му поставил обезопасителните колани на системата за обезопасяване на деца в колата.

Делото е над 1 200 страници, разпределени в 12 тома. По време на разследването са били разпитани като свидетели 22 лица, приобщени са множество веществени доказателства, сред които и двата леки автомобила БМВ и „Фолксваген Фаетон“, които се намират на съхранение в база на МВР, изготвени са четири съдебно-медицински експертизи и др.

Няма наличие на алкохол в кръвта на двамата водачи. Към момента Юсеин Ахмед е под гаранция в размер на 1000 лева. Лютви Местан е със същата мярка, но в размер на 10 000 лева.

Предстои Окръжен съд - Кърджали да насрочи делото в разпоредително заседание в двумесечен срок.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


131
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
2
 
6
 
! Отговори
Пепи преди 3 години
До goshoИмаш гугъл мапс - виж кръстовището.И от двете страни има знак - изпреварването забранено и кръстовище.Знаците се виждат перфектно.Не са откраднати.Като видиш такъв знак - па намали малко.Ако беше тир който влиза в главния път какво щеше да стане.Или трактор.Щяха всички в бмв-то да са на салата.Големи червени знаци.Тоест внимание.
46
1
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
До ПепиЯсен си приятелю! Пожелавам ти здраве и късмет да не попадаш на големите на пътя като тоя почернен баща!
45
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ИстуканАми Доган какъвто и да е, няма да си даде от хляба който си го е направил или са му го дали, не съм запознат с ДС, даже малцина са запознати :) Аз доколкото знам е карал с охрана, нещо като Караянчева и "без да искат" са помлели турчето и за съжаление дете е починало.
44
0
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
До Пепи"Или си поредният ***"А ти като какъв се изявяваш тук!
43
4
 
4
 
! Отговори
Пепи преди 3 години
при 36 метра в секунда и 12 секунди време за реакция на местан - това са 430 метра.Ако е карал с 20 метра в секунда - тоест 72 километра в час,е щял да удари шкодата на местан с доста ниска относителна скорост отзаде.А сега я е ударил отпреде.Тоест при 20 метра в секунда / 72 километра в час,е щяло да има малко огънати ламарини и малко работа за застрахователите.И детенцето щеше да е здраво.А сега - бащата си погребва детето а местан е подсъдим.Другото - дали е спрял на знака стоп са подробности
42
2
 
0
 
! Отговори
Истукан преди 3 години
Нали бащата на детето беше виновен, а Местан потърпевш? Сега Местан като не е вече в ДПС и чадърът му падна. Вече Доган не стои зад него.
41
0
 
3
 
! Отговори
Масур преди 3 години
Каквото и да разсъждаваме по-долу факт е,че Местан е убиец и ликът на убитото от него момиченце ще го преследва цял живот.Няма да е зле да го тикнат в дранголника,където на спокойствие да преосмисли живота си да поиска от Аллах прошка за греховете си!
40
0
 
1
 
! Отговори
Каскетатурата преди 3 години
Щом детето е починало, значи то е виновно, а родителите са му съучастници.
39
1
 
2
 
! Отговори
Пепи преди 3 години
До Анонимен 120 километра в час са 36 метра в секунда.Местан спира - поглежда надясно - нема никой.Поглежда наляво - нема никой.Това са около 8-12 секунди.За това време бмв-то е дошло от невидимата област до колата.Туй то.
38
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Върнаха къмпинга "Каваци" на Баневи, познайте как ще приключи делото на Местан.Продуцентурата на Каскет ефенди ще се погрижи и за агент Павел.
37
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бай Тошо такива Сиви вълци бързо ги оправяше без съд и присъда
36
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
накрая бащатя ще е виновен
35
1
 
1
 
! Отговори
Пепи преди 3 години
До анонимен А ти беше там и видя че не е спрял.Или си поредният *** който коментира неща които не разбира.Едно е ясно - скоростта е превишена с доста.Бмв-то се е движело леко на острова.Няма наличие на колан или столче за бебето.Разсейване на шофъора.Знака стоп не значи че си виновен.Важното е да стигнеш здрав до края - а не да се блъскаш в колите.
34
0
 
0
 
! Отговори
fF преди 3 години
Мръсната църква е много зле и проповядва някакъв ислям за всемогъщия бог. Снасят цялата истина пред силите на злото, че те много прости из-роди.
33
0
 
1
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
До ПепиА на пътя без предимство знака "СТОП" защо го пропусна?
32
0
 
0
 
! Отговори
Пепи преди 3 години
Бмв-то идва от идеално прав участък.Местан влиза в движението.Шкодата на местан иска да влезе в движението и е ударена отпреде.Тоест бмв-то наистина не е се движило в крайно дясно.Бмв-то се е движило с над 130 километра в час и шофъора - явно е познавал пътя,е искал да вземе по добра траектория.
31
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"ПТП-то стана на 14 април 2019" - година и половина какво правят, кой чакат, правосъдието никакво го няма, този червей вече е платил на който трябва и сега само гледайте цирка - условно, помнете ми думата.
30
0
 
2
 
! Отговори
Няма как да лежи преди 3 години
Ако е някаи с доэичка или някои с кокошка затвор а такива убийци не лежът(има парички). Не вярваите заблуждават поне в това са добри
29
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя мокар още го бавят за затвора ,гад
28
0
 
5
 
! Отговори
Пепи преди 3 години
50 метра преди сблъсъка има знак - забранено изпреварването и кръстовище отдясно.