Гешев: Защо сме мафия? Защото внесохме дела, а не останаха само думи

Прокуратурата нямало да спре да работи и няма да допусне двойни стандарти
Обновена: 24 авг 2020 11:29 | 24 авг 2020 11:28, Камелия Цветанова
658
Гешев: Защо сме мафия? Защото внесохме дела, а не останаха само думи
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

„Достигната е червена линия, прокуратурата не може и няма да спре да работи. Цената са атаки, а тази цена я плащат и нашите семейства". Това каза главният прокурор Иван Гешев на съвещанието на прокуратурата, което се провежда при изключителни мерки за сигурност в градината на резиденция "Бояна".

Още по темата
В съвещанието участват 700 прокурори и следователи от цялата страна.

"Защо сме мафия? Защото внесохме дела, а не думи, както е завета на Апостола на свободата Васил Левски. Защото решихме проблема с телефонните измами. Защото намалихме с над 20% грабежите. Защото спряхме процеса България да се превърне в бунище. Защото арестувахме наркопласьори, които тровят децата ни", отсече Гешев по повод на атаките срещу държавното обвинение.

Той се зарече, че няма да допусне да има двойни стандарти, както беше десетилетия наред.

„За пръв път от 1989 г. повдигнахме обвинения на действащ министър и заместник -министър. Извън България се укриват едни от най-богатите хора на България, които мислеха, че са над закона. Затова сме лоши за лошите. Което значи, че сме добри за тези, които ни плащат заплатите”, каза главният прокурор.

На съвещанието  държавните обвинители обсъждат независимостта си. То е свикано след декларацията на тяхната колегия във Висшия съдебен съвет, в която се посочва,че  върху магистратите е оказван политически натиск и се правят опити за посегателство върху независимостта и доброто им име. Твърди се също, че се нарушават върховенството на закона и принципът за разделение на властите.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


658
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
524
2
 
5
 
! Отговори
Граовец преди 3 години
На социалистите им треперят гащите. Отърваха прокуратурата. Следващата стъпка е да се очисти съда. Идва ново поколение и абпфк са в миналото.Хората вече не ги е страх и това притеснява мафията.Трепери Корнелиьо! Трепери Радев! Ще ви бъде потърсена сметка за престъпленията!
523
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много забавно- прокурора виновен и го осмиват непрестанно, а съда какво? Нали съда ги осъжда или ги пуска и той контролира процеса, той взима решенията накрая. Подадоха им сигнал- долу прокурора, а съда го забравихме- той е ОК! Дали е ок? Панов ок ли ни е? Реформа в съда не трябва ли? Кой пусна австралиеца- коляч и кой реши, че жената на кръстовището с децата била агресивна?
522
7
 
6
 
! Отговори
хмм... преди 3 години
Абе каскет, ти срам нямаш бе! Май се беше заел и с приватизационния преход,ама много шум за нищо стана! Имаше едни приказки за едно куфарче с компромати срещу Костов, ама вече по тоя въпрос ни дума ни вопъл. И като се фалиш, че си внесъл дела, я да кажеш колко точно са осъдени и колко не? Като разправяш, че обществото искало да знае за чатовете и записите дето ги пускаше, то същото общество крещи и иска да знае и за пачките в чекмеджето, ама и за това пак мълчиш. Пристрастен си Гешов! Оставка!
521
2
 
5
 
! Отговори
Лили Барута преди 3 години
Тоя кого заблуждава...внесени дела!? Колко от престъпниците са осъдени на по 20 - 30 год.трудови лагери?
520
1
 
2
 
! Отговори
от никъде за никаде! преди 3 години
До АнонименБългари - ***! Други отвън да загиват за нашата свобода! Няма такъв филм!
519
1
 
4
 
! Отговори
Сатира преди 3 години
Гешев, Гешев, Гешев !!!
518
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нещо по Осемте джуджета?
517
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бат Иване,като гледам,много ки опънал ризата над колана.Демонстрациите ти на сила като събираш прокурорите от страната,няма да минат.Само 20% са на твоя акъл.Другите 80% знаят,че ти си пътник.Борисов те назначи да му пазиш гърба,но двамата си отивате и то завинаги.България няма необходимост от "родолюбци" като вас.
516
7
 
5
 
! Отговори
Гешев - THE BEST !!! преди 3 години
"ВЕЧЕ НЯМА НЕДОСЕГАЕМИ ! Не може затворите да са пълни само със социално слаби и без политическо влияние български граждани. Прокуратурата действа на базата на закона, както в ДАБЧ, МОСВ, ДХК, ГДБОП, така и в АДМИНИСТРАЦИЯТА НА ПРЕЗИДЕНТА" --> Това публично обявено намерениe и последвалите конкретни акции на ГЕШЕВ, изплашиха и активираха натресеният ни от КГБ уж български президент и трите "отровни" лeкeтa от площада, спонсорирани от аврите му в Дубай и Белград.
515
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ловецът на кокошкари , прокурорът-милиционер, каква подигравка с прокуратурата ?? За този *** с власт големите измами и кражби за милиони не са в компетенцията му, той не може да докаже престъпни чекмеджета, фалит на банки, измами с ДДС, неплатени данъци за стотици милиони,изземване на бизнеси...това нещо наричащо се прокурор е толкова трагично в главата,че смята крадец на тикви от бустана за престъпник от най-висок ранг...България държава на про'стаци и наведени кратуни !
514
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
С последните си нелепи действия и приказки,Гешев още един показа и на тези ,на които не им беше много ясно, защо трябва да бъде сменен...нека се порадва още малко на властта и после го чака дървото...
513
3
 
8
 
! Отговори
чичо Гошо преди 3 години
Е га ти ММА боеца!Набили едно момиче и двама старци докато спят!?!?Ами ако бяха будни?Сигурно щяхте да усетите колчето на палатката в задните си части.А иначе Стъки и други мутри ги чакаме само да настъпят мотиката.Тия са много "силни",само когато са с управляващите.След падането на Тиквата ще станат по ниски от тревата.
512
6
 
5
 
! Отговори
Стъки преди 3 години
ММА бойците жънем победи срещу протестиращите! Снощи набихме в палатките едно момиче и двама старци докато спят. Хвърлахме и камъни! Вече имаме смелост да набием още едно момиче!
511
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Браво на Гешев, дано устоят на атаките.
510
2
 
5
 
! Отговори
ами преди 3 години
Няма ли да бъде по убедително да ни каже за една годин служба колко обвинителни акта е внесла прокуратурата в съда и колко от тези актове са с осъдителни ефективни присъди?Май ще излезе,че шумните акции с арести,които даже стигат до съда са мноооого повече.Защо тогава ни е нужен гл.прокурор,за който арестите(м/у другото това не беше ли работа на полицията и да събира доказателства и прокуратурата АКО сметне че са събрани достатъчно да повдига обвинения) са много повече дост.доказ.за повд.на обв.
509
5
 
13
 
! Отговори
съратник преди 3 години
Левски се обръща в гроба като гледа как Гешефт замита седите на заграбването от Доган на бг територия и на пари на българските данъкоплатци.
508
8
 
21
 
! Отговори
Бай Коко преди 3 години
На Гешев ще му повярваме когато арестува Бойко.
507
14
 
23
 
! Отговори
Журналист преди 3 години
На Гешев никой не му вярва. Той е част от това, което хората не искат. Оставка.
506
8
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гешев се самопровъзгласи за Левски...прокурора и то с психически отклонения...
505
2
 
24
 
! Отговори
много гнусно преди 3 години
Много гнусно е не само това, че са нагли, безпардонни, комплексирани крадливи ***, но и че с нашите пари плащат на т.нар. ПР агенции,***, клакьори и други подобни да ги величаят..... т.е ние плащаме за да ни крадат и лъжат.