Гешев: Защо сме мафия? Защото внесохме дела, а не останаха само думи

Прокуратурата нямало да спре да работи и няма да допусне двойни стандарти
Обновена: 24 авг 2020 11:29 | 24 авг 2020 11:28, Камелия Цветанова
658
Гешев: Защо сме мафия? Защото внесохме дела, а не останаха само думи
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

„Достигната е червена линия, прокуратурата не може и няма да спре да работи. Цената са атаки, а тази цена я плащат и нашите семейства". Това каза главният прокурор Иван Гешев на съвещанието на прокуратурата, което се провежда при изключителни мерки за сигурност в градината на резиденция "Бояна".

Още по темата
В съвещанието участват 700 прокурори и следователи от цялата страна.

"Защо сме мафия? Защото внесохме дела, а не думи, както е завета на Апостола на свободата Васил Левски. Защото решихме проблема с телефонните измами. Защото намалихме с над 20% грабежите. Защото спряхме процеса България да се превърне в бунище. Защото арестувахме наркопласьори, които тровят децата ни", отсече Гешев по повод на атаките срещу държавното обвинение.

Той се зарече, че няма да допусне да има двойни стандарти, както беше десетилетия наред.

„За пръв път от 1989 г. повдигнахме обвинения на действащ министър и заместник -министър. Извън България се укриват едни от най-богатите хора на България, които мислеха, че са над закона. Затова сме лоши за лошите. Което значи, че сме добри за тези, които ни плащат заплатите”, каза главният прокурор.

На съвещанието  държавните обвинители обсъждат независимостта си. То е свикано след декларацията на тяхната колегия във Висшия съдебен съвет, в която се посочва,че  върху магистратите е оказван политически натиск и се правят опити за посегателство върху независимостта и доброто им име. Твърди се също, че се нарушават върховенството на закона и принципът за разделение на властите.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


658
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
484
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
да реже клона, на който седи?той няма да барне нито един политик
483
2
 
5
 
! Отговори
въпроси за мисирки преди 3 години
Гешев, ако вземе на Доган сараите, ще го призная! откъде доган взима тец варна? Защо взима пари за студен резерв, след като не е можел да работи тогава въобще?защо взима милион след като не е хидроинженер?
482
5
 
2
 
! Отговори
ЕВРОАТЛАНТИК преди 3 години
ГРАЖДАНСКА ВОЙНА ДО ИЗМИТАНЕ НА ВСИЧКО ОТ КОМУНИЗМАНЕМА ДРУГО РЕШЕНИЕ
481
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И ние това се чудим,защо сте мафия?
480
2
 
5
 
! Отговори
ЗНАЕЩ преди 3 години
ДРУГАРЮ СМЕШЕВ ,НЕ МИ СТАНА ЯСНО КОГА ЩЕ ОПАНДИЗИШ КИРО ЯПОНЕЦА ?ВСЕ ПАК КИРО ОСИГУРЯВА 800 000 РОМСКИ ГЛАСА НА ТАВАРИЩ БОРИСОВКИРО НАЛОЖИ САНКЦИИ НА ВСЕКИ РОМ ПРЕВОЗВАЩ МИГРАНТИ ЗА ПАРИ, И НЕ ПЛАЩАЛ КОМИСИОННИ ЗА ТАЯ ДЕЙНОСТНЕКВИ ВЪПРОСИ ДРУГАРИАЗ БЯХ ВЪВ ВКР А ВИЕ НЕ...
479
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До УМЕНТака ли?А кой все повтаря,че интерес му представляват смесените райони?
478
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ЕВРОАТЛАНТИКМечтай си,не ни харесва твоята агресия,злоба,реваншизъм,именно БСП,ДПС,ГЕРБ са партиите които поне донякъде защитават българския интерес и не искаме да ги махаме!А именно евроатлантиците нарушават човешките права на хората,така че не се изсилвай!
477
5
 
2
 
! Отговори
ЕВРОАТЛАНТИК преди 3 години
българина е над закона.----НИКОЙ УВАЖАВАЩ СЕБЕ СИ БЪЛГАРИН НЕ ТРЯБВА ДА ТЪРПИ И ДОПУСКА ЗАКОН НАРУШАВАЩ ЧОВЕШКИТЕ МУ ПРАВА!ДОЛУ ГЕРБ! ГЕШЕВ ВЪВ ЗАТВОР! БСП И ДПС ВЪН ОТ ПАРЛАМЕНТАВСЕКИ СВЪРЗАН С КОМУНИСТИ ДО ДЕСЕТО КОЛЯНО В ЗАТВОР С ОТНЕТО ИМУЩЕСТВОРЕВАНШИЗЪМ ДО ДУПКА
476
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До СМЕШЕВСтига дрънка глупости,Гешев спря ромските банди,които ограбваха хората с измами и цяла България беше пропищяла от тях,че даже и турци от Германия и гърци бяха пропищяли от тях,явно имаха и чадър в България,щото не ги изловиха веднага,но Гешев ги спряСледващия път като се случи такова нещо,първо трябва да хванат главатарите заедно с чадъросващите ги и в затвора задълго!
475
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
българина е над закона.българин писател, не читател.друго си е да друснеш хорце на някое кръстовище,и те уважават повече!
474
3
 
4
 
! Отговори
УМЕН преди 3 години
в градината на резиденция "Бояна".НЕ СЪМ ВИЖДАЛ ГЛАВНИЯ ПРОКУРОР НА САЩ , ДА СИ СПРЕТВА КУПОН В РЕЗИДЕНЦИЯТА НА ПРЕЗИДЕНТА ИЛИ В БЕЛИЯ ДОМ.ИНТЕРЕСНО МИ Е КАК ТАКА ГЛАВЕН ПРОКУРОР И ПРЕМИЕР СИ СПОДЕЛЯТ ЕДНИ И СЪЩИ ИМОТИ...
473
3
 
6
 
! Отговори
УМЕН преди 3 години
изключителни мерки за сигурност в градината на резиденция "Бояна".ОТ КОЙ СЕ ПАЗИШ БЕ ГЕШКА - НАЛИ ВСИЧКИТЕ БАНДИТИ СИ ГИ ЗАТВОРИЛ...КОЙ ТИ Е ВРАГ, КОГАТО ОБИЧТА НА НАЦИЯТА ТЕ ПАЗИ ДРУГАРЮ
472
3
 
6
 
! Отговори
СМЕШЕВ преди 3 години
ПРИНЦИПНО СЪМ ЕДИН К Л О У Н. ПРАВЯ ШОУ ПРЕД 700 ЦИРКАДЖИЯ В БОЯНАДЕТО СА МИ НАТРЕСЕНИ ЗА АРТИСТИ НА ВТОРОСТЕПЕННИ РОЛИ.ВИКАТ ИМ ПРОКУРОРИ. ДАЛ СЪМ ИМ НАРЕЖДАНЕ ДА ОПАНДИЗВАТ НЕЛЕГАЛНИ ПРОДАВАЧИНА СЕМКИ, ДА АРЕСТУВАТ ЗА ПИЯНСКИ СВАДИ И УРИ НИРА НЕ НА УЛИЦАТА...РАЗДАВАМ АВТОГРАФИ...
471
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе един преятел пита - още ли е левче на мнение за герб? Щото другите само доброволци.
470
2
 
6
 
! Отговори
парадоксчета преди 3 години
*бедна държава - много милионери**няма правосъдие - но има главен прокурор**изнасяме злато- внасяме отпадъци*
469
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
по-добре неграмоитен ром да управлява България, дето няма де да иде,отколкото безбожен предател, говореш свободно 5-6 езика и чудещ се в коя друга държава да инвестира заграбеното.
468
4
 
5
 
! Отговори
РУССКИЙ ОККУПАНТ преди 3 години
Единствената разлика между Гешев и Караянчева е, че Гешев не е от Кърджали !
467
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименВиденов живее в панелка,за разлика от тези ,които го оплюват и са олигарси,ограбили България!
466
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Управлението на калинките на цацките на фандъка, абе а онзи какъв беше барни ръбъл, румяна някаква си мутреса, външна министърка без английски, боко винаги с преводач
465
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Най ми харесва Виденовото време.Това беше зората на демократично бсп!Ех, какво ли ще е разцвета и залеза му.