1000 лв. глоба за рускиня, гласувала у нас

Такъв случай е без аналог в практиката на съда у нас
13 ное 2020 22:39,
53
1000 лв. глоба за рускиня, гласувала у нас
Снимка: БГНЕС

1000 лв. глоба ще плаща руска гражданка със статут на постоянно пребиваваща в България, която застана пред съда в Стара Загора по обвинение, че е гласувала на изборите за депутати в Европарламента на 26 май миналата година, без да има право на това.

Неосъжданата до сега майка на едно дете е била дописана в списъка на една от избирателните секции, след като представила документ за постоянен адрес, пише вестник "Монитор". В хода на досъдебното производство така и не стана ясно как членовете на секционната комисия не са видели, че Ксения И. няма единен граждански номер и че личните й документи за самоличност нямат нищо общо с българските.

Жената отказва да даде обяснение какво я е накарало да вземе участие в тези избори, това е случай без аналог в практиката, коментира председателят на съдебния състав. Освен глобата руската гражданка ще трябва да заплати и 318,52  лв. за направените съдебни разходи по сметка на ОД на МВР в Града на липите.

Присъдата може да бъде обжалвана пред състав на Старозагорския окръжен съд в 15-дневен срок.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
4
 
! Отговори
?? преди 3 години
До lowak61149Ти ако имаш такива пари, няма седиш тук и да драскаш бе малооумник такъв.
25
6
 
16
 
! Отговори
Вуте преди 3 години
Путьoни е наредил така.
24
6
 
14
 
! Отговори
МатрьоЖката преди 3 години
не е знаела, че не може/трябва........което въобще няма никакво значение.......след време ще каже, че Стара Загора е руска.
23
0
 
1
 
! Отговори
Леле до 28 преди 3 години
Сега се присъедини към Оранжд ис дЪ Ню блЯк, това ти действие ще те промени живота ти радикално и ще спреш да опитваш да ограбиш бедни хорица, което ще те спаси от лоши Българи, като например адвоката ми. Do you understand what I mean!?
22
11
 
15
 
! Отговори
Дзъ преди 3 години
Да глобяват чиновника, а не жената.....и не мога да разбера до нейния глас ли опряха и тя ли преобърна вота, че чак такава драма се разиграва и съда сте занимава с абсолютни шитни вместо да гледа забатачени с години елементарни дела
21
10
 
15
 
! Отговори
Леле до 25 преди 3 години
В сми, ако някой се обърка и ти преведе едни пари, ти не си виновен, че харчиш чужди пари , с е виновен който се е объркал при превода им!? Чуваш ли се какъв нонсенс говориш. Ще я глобят, защото госпожата много добре знае, че няма право да е във въпросния списък. Все едно аз с моята БГ лична карта да гласувам на президентските във Франция и да кажа ама не съм разбрала, че нямам право, пффф плийз.
20
12
 
10
 
! Отговори
... преди 3 години
Не е виновна жената а тоя който я е добавил в списъка. Щом е в списъка, тя ИМА ПРАВО да гласува. И е гласувала. Обаче друг е въпроса дали има право да е в списъка. Тя не се е добавила сама в тоя списък. Глобете този, който я е добавил в списъка а не че жената си е гласувала.
19
11
 
12
 
! Отговори
Бай Мангал преди 3 години
Ако беше пришелец с фередже и 6 чавета, Държавна агенция за българите в чужбина щеше да я номинира за жтлгарски евродепутат!
18
7
 
15
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 години
Всеки се гаври с държавата България, защото управляващите го позволяват.
17
17
 
19
 
! Отговори
sd преди 3 години
черен печат и ритник за тази ***
16
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Каква комисия,Путин плаща за да манипулра изборите , тука се плаща на волен и на *** на ***. Той путин в сащ избра тръмп лудата калинка,та тука няма да пусне агенти провокатори.
15
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Само в България е възможно това!Разграден двор!Как не ги е срам тия в тая комисия?!За затвора са такива!Това е чисто национално предателство!За нея не само глоба а черен печат и да не стъпва тук.А тия от комисията поне по една година затвор ефективно и отделно гоби колкото заплатите на 5 такива комисии!!!!Хан Крум се върти в гроба от такива некадърници!!!!Не ги е срам!!!!!
14
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
гласувала е за путин и цвъко гледа гледа билетината и не мой земе решение.
13
5
 
11
 
! Отговори
Димо преди 3 години
това е начин за руснаци да намесват в евро избори))
12
6
 
9
 
! Отговори
бай Ставри преди 3 години
Недейте да я корите толкова! И на нея и се е приискало да се почувства човек
11
1
 
28
 
! Отговори
бай ганю преди 3 години
а секционната комисия допуснала нарушението какво ще отнесе?
10
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А тези които са и позволили да гласува? Няма ли да бъдат наказани? Нека да има глоба за нея, но е справедливо и за комисията да има същите глоби.
9
14
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тази веднага да бъде изнесена от България и да си я връщат в коччината!
8
18
 
17
 
! Отговори
България в НАТО и ЕС преди 3 години
Рускиня да ходи да гласува в азиатската територия за Путин. Европа е залостена за руснаци и тук се допускат само по изключение.
7
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Чудо голямо станало, дай да ривев и за това