Съдът отмени решението за запор на имуществото на Божков

Мотивите - липса на обоснованост и мотивираност
145
Съдът отмени решението за запор на имуществото на Божков
Снимка: БГНЕС

Административният съд в София отмени решението на НАП за запор на личното имущество на обвиняемия бизнесмен Васил Божков от миналата година.

Още по темата


Сред посочените от съда причини са липса на ясни данни за размера на това имущество в атакуваното постановление, собствеността на това имущество, доказателства, че длъжникът умишлено се освобождава от активи, липса на яснота дали възбраната затруднява съществено дейността и т.н.

При липса на обоснованост и мотивираност по отношение вида и размера на предполагаемите бъдещи публични вземания, отсъствие на данни за реалния обем на предходните обезпечения на същото задължение, наложената възбрана върху имуществото на длъжника, посочено в процесното постановление, формира извод за непропорционалност и несъразмерност“, посочва съдията, който е категоричен, че е „невярно“ твърдението за направен анализ на получените от Божков доходи, допълва bTV.

Решението е окончателно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


145
Още по темата: НАПсъдзапорбожков
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
100
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Българския съд е рожба на ДС и БКП/БСП........ И Герб.От 9ти Септември 1944 година до сега друга партия не е имало.!!!!!!!!
99
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Васил Божков-Идвам" TweetАбе къде е батко?
98
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Подцениха го Билков и сега ще ядът бахура.
97
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Правите ли разлика между СЪД и ПРОКУРАТУРА бе юнаци?
96
5
 
11
 
! Отговори
?!? преди 3 години
За нашите съдии системата за случайно разпределение на делата е като колелото на късмета. Честито на новият съдия милионер. Ха да видим кой е следващият
95
9
 
18
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 3 години
Поредната лювелирна акция на Каскета и неговите некъдърници.
94
0
 
10
 
! Отговори
а това преди 3 години
Строителството на триетажна сграда в ловно стопанство "Искър" не е спряло въпреки становищата да бъде премахната, защото е незаконна, изразени от Дирекция национален строителен контрол (ДНСК) и на "Общински строителен контрол" на Столичната община през август миналата година. Тогава обектът беше в етап завършен груб строеж до покрив и строителната фирма "Био майнинг" АД на Румен Гайтански-Вълка демонтира кулокрана и преустанови строителните дейности.
93
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Прокуратурата ще върне ли заграбеното съкровище от Божков сега или вече го продадоха?
92
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Българския съд е рожба на ДС и БКП/БСП.
91
6
 
16
 
! Отговори
Даа! преди 3 години
До .!.Прав/а/ сте , но основният въпрос е :Защо гл. Прокурор ''работи'' ИЗБИРАТЕЛНО'' , ПО ''ЗАПОВЕД'' , а не подред ?''Уж'' , приватизацийки , ремедета , и т. н. , и кой от ГЕРБ е ''подгонен'' ?Нещо за Лиляна Павлова , за Горанов , и за Барселона ?????Мълчание !!!
90
5
 
21
 
! Отговори
.!. преди 3 години
Добре де няколко съществени въпроса: 1. Сега ако тоя реши да съди държавата заради нанесе му морални политически и икономически вреди?2. Ще се търси ли отговорност на иван гешев, че за 100000000001 път не си е свършил работата?3. ще се търси ли отговорност на гешефтара, че слуша банкянската мутра?4. Защо една бухалка на една мутра е сложена за главен прокурор и тоя, уж народен главен прокурор, не върши никва работа свързана с народа и неговите интереси?
89
3
 
18
 
! Отговори
БАНко преди 3 години
Карачанаков , Вчера ВАС призна вината на престъпната група : БОЙЧЕТО БОРИСОВ,ВЛАДИСЛАВ ГОРАНОВМЕНДА СТОЯНОВА +++ 90 ДЕПУТКИ НА СЕЛЯНИНА ОТ БАНКЯ за Умишлено и престъпно отклоняване на 700 000 000 лева от фирма на Васил Божков и РАЗНАСЯНЕ НА МИЛИОНИ ОТ СЕВДА ТВ В ПОСОКА ЧЕКМЕДЖЕТАТА
88
5
 
22
 
! Отговори
Всичко е ясно . преди 3 години
Божков ще ни осъди , не с 200 , а с 200 млн. , или може и милиарди !И кво от тва , нали НАРОДА ПАК Е ВИНОВЕН !АМАН ОТ ПРИМИТИВНИ УПРАВНИЦИ !
87
2
 
9
 
! Отговори
Фактите ! преди 3 години
Нещо и за НОВИТЕ ПОЛИТИЦИ !В сутрешният блок от ЩАБА министърът Ангелов каза да не го занимават с политика !В същото врема казва , че хората НЯМАТ ДОВЕРИЕ !Той защо не си задава този въпрос , ''ЗАЩО ХОРАТА НЯМАТ ДОВЕРИЕ '' , и то вече 32 години ??? И ако си обясни защо нямаме доверие , тогава ТОЙ , ЗАЩО ИСКА ДА ВЛИЗА В ПОЛИТИКАТА , политиката е за глупаците , няма морал и правила .Има ли нормални хора в политиката ?Именно , хората нямат доверие , и той ИСКА ДА СТАНЕ ЧЛЕН НА НЕДОВЕРИЕТО
86
3
 
4
 
! Отговори
ПЕНКО преди 3 години
Не може един съдя да издава неподлажащи на обжалване решения -"окончателни "!!!!!!!!!
85
3
 
11
 
! Отговори
ДО 87 преди 3 години
До АнонименИ от кой е назависима СЪД. СИСИТЕМА >А нещо за КВОТНИЯТ ПРИНЦИП ЗА ПОЛИТИЧЕСКОТО НАЗНАЧАВАНЕ ДА КАЖЕШ ?ВСИЧКО В Бг Е ПОЛИТИЗИРАНО , ЗА ТОВА И НИЩО НЕ ВЪРВИ .ЗА СПРАВКА , ДРУГИТЕ ДЪРЖАВИ НОВИ ЧЛЕНКИ В ЕС КАТО НАС ,... КЪ ДЕ СА ТЕ , КЪДЕ СМЕ НИЕ СЪС ЗАПЛАТИ И ПЕНСИИ ???МОЖЕ ЛИ , МИН. ПЕНСИЯ В Бг ДА Е 85 ЕВРА ?ДОРИ И СЪС 100% ДА БЪДЕ ВДИГНАТА , КОЛКО ЕВРА СА ТОВА ? А КОЛКО Е В ГОРЕ ПОСОЧЕНИТЕ НОВИ ЧЛЕНКИ ????
84
0
 
8
 
! Отговори
хахахаааааХАХАА преди 3 години
ХАХАХАХАААААА..ДА ЖИВЕЙ ДС НА БКП!!!
83
4
 
10
 
! Отговори
Бедняк преди 3 години
Не отклонявай темата към Гешев! В момента ,когато пое жезъла на главен прокурор, той се закани че процесите около приватизацията са приоритетни и той ще разкрие какво е ставало зад кулисите. Но той приключи бързо тази тема , после разкри вражестката агентура в президентството а трябваше да се справя и с битовата престъпност, този висящ над нацията Дамоклев меч. А сега на хоризонта се изправи като ламя, която е готова да порази всички ни, кибер престъпността!! И да проявим разбиране и да благо
82
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
90- ЪМЧИ ПРАФ СИ- 1996/1997Г ЧЕРВЕНИТЕ БАНКЕРИ СЕ ДОПИТАХА ДО КАДРИТЕ НА ДЪРЖАВНА СИГУРНОСТ- ТЕ КАЗАХА "ДА" БАНКИТЕ ИМ РАЗДАДОХА НЕОБЕЗПЕЧЕНИ КРЕДИТИ, И ЕТО ТИ НА НОМЕНКЛАТУРНИТЕ КАДРИ НА ДС СТАНАХА МИЛИОНЕРИ, А ДРУГИТЕ ОСТАНАХА БЕЗ СПЕСТЯВАНИЯТА СИ- ТА ТАКА С 15 БАНКИ- ЕЙ ТИ НЪ ДУПИТВАНЕ- ТА ПРАВ СИ!
81
3
 
8
 
! Отговори
резултат : преди 3 години
Тоталитарно и корупционно управление на България !А нали ''уШ'' новите ''демократи'' от ГЕРБ бяха точно ротив такова управление !ГЕРБ искат да надминат бай Тошо по ПРОДЪЛЖИТЕЛНО И ТОТАЛИТАРНО УПРАВЛЕНИЕ !