Четирима полицаи с обвинения за насилие при протестите от лятото на 2020-а

Образувани са 65 досъдебни производства, 24 от тях вече са в съда
Обновена: 15 авг 2021 16:50 | 15 авг 2021 16:50, Веселина Йорданова
261
Четирима полицаи с обвинения за насилие при протестите от лятото на 2020-а
Снимка: БГНЕС

Четирима полицаи са привлечени към наказателна отговорност до момента за причиняване на телесни повреди по време на протестите миналото лято.

Още по темата
Това стана ясно от съобщение на Софийската районна прокуратура (СРП) по повод на публикуваните в редица електронни сайтове видеоклипове, съдържащи кадри на "полицейско насилие".

Под ръководството и надзора на СРП са образувани 65 броя досъдебни производства във връзка с хулигански действия и причинени телесни повреди по време на протестите през лятото на 2020 г. Двадесет и четири от тях вече са приключени и внесени в съда. С влязъл в сила съдебен акт са осъдени 4 лица, пише в съобщението.

По повод публикуваните видеоклипове, съдържащи кадри на „полицейско насилие“, Софийската районна прокуратура наблюдава досъдебно производство за извършено престъпление по чл.131, ал.1, т.2 във връзка с чл.130, ал.1 от НК - причиняване на телесни повреди от полицейски служители при изпълнение на службата им.

В хода на разследването са разпитани множество свидетели, изискани и приобщени са записи от видеокамери, включително записът от камера "под колоните на МС". Изготвена е видео-техническа експертиза от експерти от СДВР. Изискани и приобщени са медицински и други относими документи. Назначени и изготвени са съдебно-медицински експертизи.

Привлечени към наказателна отговорност до момента са четири лица – служители на Министерство на вътрешните работи към датата на извършване на деянието, за престъпление по чл.131, ал.1, т.2 във връзка с чл.130, ал.1 във връзка с чл.20, ал.2 вр. ал.1 от НК.

Разследването продължава и е взето на специален надзор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


261
Още по темата: полицейско насилие
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
178
7
 
2
 
! Отговори
хаахахахааааа.... преди 2 години
Като в Америка......
177
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До алоооооооТи да не си Колчо слепеца? На кадрите са голи до кръста батки. Футболни запалянковци. Спри да пиеш и си сложи очилата! За кадрите с поведението на онази с потничето няма да говоря. Всичко е на записите. И е давано в репортажите по телевизиите. Гледал си кадри от Париж, Лондон и Берлин как се отнасят полицайте с анархистите и вандалите? Познат живеещ в Англия, след битов скадал там са го качили и РАЗМАЗАЛИ в полицейската камионетка!!! Та хайде без "меки китки".
176
9
 
17
 
! Отговори
алооооооо преди 2 години
До анонимен 204-защото мило гейберастче,ПРОВОКАТОРИТЕ на протеста са от другите,цивилните ченгярчета.Защо тия дето замерваха джандарите,яки бичмета,брадясали и татуирани,нито един от тях не беше завлечен зад колоните,а основно деца?
175
5
 
19
 
! Отговори
защо преди 2 години
САМО четирима??????????
174
7
 
12
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Полицаи под следствие ако са нарушили закона, добре, но има ли протестъри под следствие за умишлено разрушаване на обществено имущество и нападение срещу полицаи?
173
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще съжалявате, че сте се родили, престъпници!
172
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Полицаите са убийци! Аз лично винаги съм се отнасял с тях като с такива!
171
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Престъпната Тиква да не е умряла и да се е вмирисала? Ник'ва я няма!
170
8
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Винету и Маринов , Терзиев и цялата герберска върхушка на разследване и съд.
169
8
 
17
 
! Отговори
k.k преди 2 години
Тиквата с чекмеджетата кога , 4 *** ще отнесат хурката и всичко е наред.
168
7
 
20
 
! Отговори
АЦйеАБйе преди 2 години
Полицаите винаги са били най-нискоинтелигентните служители в държавата.И всички много добре знаем защо Защото милиционерите са по ..ми...ярките на всяка власт.Бият,убиват,взимат подкупи,гледат трева,Абе,изобщо момчета и момичета за пример.Едно само не разбрах,защо млатят тия деца с такава злоба?Ако аз утре пречукаме тяхното де ..бил ..че така,ще ме вкарат ли в затвора?Никога не съм посягал на жени,но на тази русата с кеф ще и забия едно маваши.Дори няма да се замисля,честно казано.
167
4
 
19
 
! Отговори
Обърнете внимание преди 2 години
Дори на полицаите със жълтите жилетки им стана гнусно от блудството с момичето и се отдръпнаха настрани!
166
5
 
2
 
! Отговори
Синдикат МВР преди 2 години
Ще бъдат оправдани на 100 %!
165
4
 
15
 
! Отговори
Хайде, хайде преди 2 години
Полицаите вече са пуснати по пързалката и някой ще отнесат присъди, другите дисциплинарно уволнени, бе изобщо се приключи с ранната пенсия и парите на куп. Маринов си има имунитет. Сега за тая опорка,че протестиращите са си били виновни - нещо не видях протестиращ да закопчее с белезници полицайка, да я милва докато е обездвижена и да и снима гърдите! И колко скот трябва да си за да оправдаеш това!!!
164
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами да отиват и четеримата при бай Ставри на мъжки ласки
163
24
 
6
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
А защо не покажат и филмите за "мирните" протестиращи как предизвикваха по всички възможни начини полицията? Или те са по начало само добри?
162
5
 
16
 
! Отговори
Да бе преди 2 години
Чекмеджян нещо е в нелегалност. Какво ли да каже ....Севдооо, помагаййй !
161
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Слагайте служебното правителство да управлява или дайте мандата на БСП или на Мая и да започва работа парламента! Шефа поне на полицията не трябва да е гербер, защото навсякъде са техни калинки, поне в МВР да е на някоя неутрална фигура, мутрата Бойко 20 години стиска МВР и го използва за свои лични цели!
160
5
 
17
 
! Отговори
антиваксър преди 2 години
Жалки гербави , не виждате ли, че целият екип на баце 24 часа не може да измисли изявление, включително Дончев и Наглячева, които ви се водят най-умните :) Та вие ли, дето сте си с ограничени възможности :)
159
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До СтудентЩом аз като охрана съм прилагал насилие, предполагам че са изпитали тежката ръка некои лапета......хахахаха :))) Иначе нема да ги бият, ама да ги предизвикват и да хвърлят бомбички в краката им......пффффффф....хахахаха :))