Прокуратурата ще разследва Държавната консолидационна компания

Ще се проверяват сключени договори и последиците от тях
14 дек 2021 18:56, Анисия Иванова
13
Прокуратурата ще разследва Държавната консолидационна компания
Снимка: БГНЕС

Софийска градска прокуратура образува досъдебно производство с оглед данни за извършено престъпление в Държавна консолидационна компания.

Предмет на разследването по делото ще бъдат обстоятелствата, свързани с редица договори, сключвани в ДКК, и последиците от това, включително изплатените вече средства по тези договори, както и други обстоятелства.

Досъдебното производство е образувано след проверка на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ).

Материалите от проверката са постъпили в СГП и докладвани на наблюдаващия прокурор. След като се е запознал с тях и е анализирал наличната информация, наблюдаващият прокурор е счел, че са налице законен повод и достатъчно данни да образува досъдебно производство.

Разследването по делото е възложено на следовател от Отдел "Следствен“ към СГП.

Предстои събирането и проверката на доказателства по реда на Наказателнопроцесуалния кодекс с оглед установяване на обективната истина.

За случая СГП се самосезира на 01.12.2021 г. по медийни публикации и разпореди проверка на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ). Отделно в прокуратурата постъпи по същия повод и сигнал от изпълнителния директор на ДКК.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо триете неудобни за ИГ коментари? Вие хора на Каскета ли сте?
11
1
 
2
 
! Отговори
ПореднияПушиляк преди 2 години
Нищо няма да разследват - първо,защото по- голямата част от това звено са хора на един апаш с каскет и второ - защото са некадърници .
10
0
 
2
 
! Отговори
Напротив преди 2 години
Казали са им да възпрепятстват разследването и да не позволяват сделки със задържания, които могат да доведат да крайния поръчител, капо ди тутти капи.
9
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Иначе вече петима прокурори си дават самоотвод по разследването за парите от Хемус. Явно не ги интересува в чий джоб да заминали тези 55 млн
8
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Атаката е срещу Караганева. Докато не озаптят прокуратурата, в държавата ще се водят пунически войни.
7
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не е ясно как все държавни предполагаемо обществени органи каквато е КПКОНПИ и държавната прокуратура и държавни обществени организации как ДКК с техните юрист консули и адвокати от ранга на владеещи държавно корпоративни право,които трябва да се съдят пред държавно обществен съд за нарушени държавно обществени интереси и задължения на държавно корпоративни компании как консолидационни компании организирани на държавно общестетвени начала с задължения към тях ще се съдят от СГП,че в СГС навярно.
6
3
 
3
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 2 години
Лешперунгела Радев иска да махне спец.прокуратурата и съд и Божков, Защото ще го осъдят.Работата е ясна. Края на март очаквам протести. Тока още поскъпва, Рамазан и каиши. Пролетта, ще изметат всички.
5
3
 
2
 
! Отговори
Империята преди 2 години
Отвръща на удара. Бой по протежетата на Петков и жена му.
4
2
 
1
 
! Отговори
Серго преди 2 години
Значи румен радев гешев цветомир наиденов и шефа на гдбоп срещу цялото управление.
3
1
 
5
 
! Отговори
Ачука пингяс преди 2 години
Жяла българия иска закриване на специализираната прокуратура.
2
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Таина ли е за някои че шефа на гдбоп е от троината коалиция.
1
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
2021ва е годината на промяната. Под мъдрото управление на президента Радев се роди коалицията на промяната между Слави Трифонов и Ицо Хазарта. Тежките времена на глад, корупция и несправедливост вече са зад гърба ни. Промяната най накрая дойде.