Рашков: 30-40% от парите са "Хемус" са отивали в касата на ГЕРБ

Става дума за периода 2018-2019 г. до началото на 2021 г.
Обновена: 4 яну 2022 18:54 | 4 яну 2022 16:22, Камелия Цветанова
369

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Вътрешният министър Бойко Рашков, който беше разпитан от Софийската градска прокуратура, твърди, че към касата на ГЕРБ са били отклонявани средства от магистрала „Хемус“.
Още по темата

"Между 30 и 40% от парите - 50-60 или 70-80 млн. лв., превеждани авансово на представяли се за строители на АМ „Хемус” са се насочвали към политическа партия ГЕРБ. Затова са тези сложни конструкции, направени по време на упралението им", отсече той.

Рашков е категоричен, че не всички средства са отивали за строителството на участъци от магистралата. Той настоа, че работа на органите на досъдебното производство да докажат докрай какво точно се е случвало.

"Данните, с които се разполага, са от 2018 - 2019 г. до началото на миналата година. Говорим за лот 5, с който Прокуратурата главно се занимава, но не обръща внимание на няколко други материала, които са били обект на проверка в друга наша служба, приключени са и са изпратени на Прокуратурата със становище да започне досъдебно производство. До момента нямаме отговор дали е взето решение по този въпрос и какво е то", поясни Рашков.

"Нямам доверие на прокуратурата. Ако кажа всичко, тази информация ще отиде директно към Борисов, който може да се окаже техен клиент след време", завърши Рашков.

Още вижте в репортажа на телевизия Bulgaria ON AIR


Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


369
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
17
 
19
 
! Отговори
подлогата Рашков преди 2 години
Рашков е зелен чорап фигорант *** шафиор на самолет бойкомразец гаден слуга на нинова дългата рака на кремал рундьо космат *** доносник
38
11
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Баси смеха! Министър на вътрешните работи твърди от 1 години някакви неща и вместо да излезе в медиите и да ги покаже или каже точно и ясно, той вика "никой не разследва". Кажи номер, с който си входирал тези данни към прокуратурата и какво пише там. Всичко друго са глупости. Така не се разследва, няма и да видим никой осъден. Тая пияна тиква говори едни и същи неща, ама вече ГЕРБ не са на власт. Да ги осъдят и да работят, не да бращолевят глупости за минало време, замазвайки безхаберието си!
37
9
 
24
 
! Отговори
радевщина в действие преди 2 години
Парадоксалното в случая е, че слугите на тези които фалираха банковата система при Виденов, предизвикаха нечувана инфлация, а после ни завещаха траповете в Белене и Цанков камък в които погребаха милиарди, сега ще съдят Борисов и ГЕРБ за всичко което направи, за магистралите, училищата, църквите, детските градини и площадки, за това че стабилизира икономиката, напълни бюджета на България и ясно очерта европейският и път, явно това новите управляващи не могат да им простят !!!
36
16
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ДДРОнегНе е странно, глупави, необразовани и ненужни на никому хорица - 90% от феновете на ББ
35
9
 
22
 
! Отговори
да ама не преди 2 години
Ако другаря Рашков знае това и не го докладв прокуратурата значи е съучастнии взема и процент.В наказателния кодекс това се нарича затаяване на истината. или кьорфиек или и той е в кюпа
34
15
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да се вземат парите от крадците и да бъдат съдени !стига 12 години крадене !
33
17
 
25
 
! Отговори
Зозо преди 2 години
Парите отивали в ГЕРБ?!? Кой е тоя ГЕРБ, къде живее, млад ли е, стар ли е? Празни приказки на дрът комунист. Кажи кой е тоя ГЕРБ или млъквай!
32
12
 
12
 
! Отговори
ДДРОнег преди 2 години
До ха___Звучи странно, но има и много ненормалници, които славословят тулупа и без пари ...
31
14
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тука е някакво нашествие от герб- ***. Имат излишни пари още или просто са останали без работа след метлата и сега уплътняват времето. Дано да е второто, ама не ми се вярва.
30
12
 
24
 
! Отговори
Абе преди 2 години
На твоите кьорфишеци се наслушахме вече !
29
9
 
21
 
! Отговори
А 40-50% преди 2 години
От парите по времето на Станишев и Костов къде са отивали...?
28
19
 
24
 
! Отговори
съседа преди 2 години
Както стана министър не е изтрезнял , празнува всеки ден .
27
22
 
22
 
! Отговори
ха преди 2 години
Всички долу в коментарите са ниско платени боклуцци на герб.за 10 лв. сте се продали :)))))
26
13
 
23
 
! Отговори
Психиатър преди 2 години
Още чакаме доказателствата за подслушванията, които Рашков щеше да даде във вторник. Една година ще стане откак чакаме да дойде тоя вторник и той все не идва.
25
24
 
8
 
! Отговори
ДДРОнег преди 2 години
Чудех се защо Рашков не доказва твърденията си по медиите ... Е, с това обяснение го разбирам -""Нямам доверие на прокуратурата. Ако кажа всичко, тази информация ще отиде директно към Борисов, който може да се окаже техен клиент след време", завърши Рашков."___Никой норамлен човек няма доверие на гешеФФ !!!___Та въпросът е много важен- кога ще махнат гешеФФ !!!
24
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До От Северна България - Така е, 7 часа до Варна! Ама погледни го откъм добрата му страна: ВСИЧКИ жертви по магистрали в БГ (а те не са малко!) са на юг от Стара планина!
23
11
 
25
 
! Отговори
Психиатър преди 2 години
А защо 30-40%? Защо да не са да речем 60-70% Как ги изчисли, бе г-н Доказателствокоетощедамутре?
22
11
 
30
 
! Отговори
ЧИТАТЕЛ преди 2 години
За 1 (един) месец се изхарчиха 9 милиарда.За какво и къде - никой не знае.
21
27
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вярвам на министър Рашков.Юрист е и знае какво говори.Борисов е за затвора!
20
24
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
да изметем крадливото недоразумение мухобоико