Прокуратурата иска от МВР информация по списъка на Петков

Бориславова: Надяваме се, че институциите наистина ще работят
179
Прокуратурата иска от МВР информация по списъка на Петков
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Прокуратурата ще изиска от МВР цялата информация за лицата от предоставения от премиера Кирил Петков списък на евентуални извършители на престъпления. Това съобщиха от държавното обвинение.

От там уточняват, че разкриването на престъпления е законовото задължение само и единствено на изпълнителната власт.

Още по темата
МВР и всички други органи са длъжни при информация за данни за извършено престъпление да сезират прокуратурата, която е единственият компетентен орган да повдига обвинение. Освен от МВР, информация за 19-те лица от списъка на премиера ще бъде изискана и от други органи и служби за сигурност, които са част от изпълнителната власт, посочват от прокуратурата.

Началникът на кабинета на премиера Лена Бориславова коментира съобщението така:

"Това е друг интересен момент, доколкото по време на срещата господин Гешев обясни слабите резултати в борбата с корупцията, че се дължат на работата на съдилищата, на работата на следствените служби, на работата на МВР и на некачественото законодателство и по никакъв начин не е свързано с дейността на прокуратурата. Затова е интересно обаче, от друга страна, как, когато тази среща бе проведена, изведнъж прокуратурата пък имаше възможността да се самосезира, да привика мен, да привика министър-председателя, за да даваме пояснения, без да търси съдействие от тези органи, които ѝ пречат да си върши работата. Надявам се, че ако това е пречката, тя ще бъде отстранена и че институциите наистина ще започнат да си взаимодействат, за да може да се борим с несправедливостта, която резултира от тези високи нива на корупция за всички нас".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


179
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
83
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Жалък милиционерски фарс! Плешев ще си плати един ден и за това!
82
3
 
14
 
! Отговори
Алллоооо преди 2 години
В гугъла пише ,че сме произлезли от извънземни, какво чака прокуратурата ...да взема мерки, да се самосезира, да поиска разследване от МВР
81
6
 
8
 
! Отговори
анализатор преди 2 години
Гешев,не далече момента,в който ще се извърши проверка за правомерността на образуване на тази преписка.Гледай оттам да не изкочи съставомерност на деяние за престъпление по служба/респ.престъпление срещу правосъдието/.Като наблюдавам,май ще дойде този момент.
80
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не знам какво да кажа, то Маджо, Таки не са от днеска мафиоти. Вишите прокурори взимат по япк заплати, сега ли се сетиха да искат информация от МВР. С Пепи Еврото какво стана, пак едно голямо нищо.
79
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ??А дали му е занесъл статии за Иво Прокопиев, за Румен Спецов. и дали му е занесъл статията с решението на КС, според което Кирил Петков незаконно е бил министър на икономиката?
78
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Киро и Ленчето се не усещат, че злепоставиха Тарашков и си вкараха автогол. Много подозрително е, че Киро обяви че има информация за 20 олигарха, а представи такава само за 19, без Прокопиев.
77
2
 
14
 
! Отговори
ТАКА ,ЧЕ... преди 2 години
...мин.ЧАШКОВ ДА СЕ СТЕГА И ДА СЪБИРА ФАКТИ И ДОКАЗАТЕЛСТВА ПО ТИЯ ДЕЛА, А НЕ ДА СЕ ПРАВИ НА "ДАМАДЖАН-БАБАИТ" И ДА ДРЪНКА ЛЪЖИ И НЕБИВАЛИЦИ...ВМЕСТО ДА СВЪРШИ НЕКАКВА РАБОТА В ТАЯ ДЪРЖАВА!....АМАН ОТ НЕКАДЪРНИ И ХЛЕВОУСТИ ПОЛИТИЦИ С КУПЕНИ И ПОДАРЕНИ ДИПЛОМИ...!
76
9
 
5
 
! Отговори
? преди 2 години
Главния прокурор е лоша мутра и убиец.Виж и жена му коя е.
75
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
То й Христо Иванов наричаше Бойко Борисов - шефе.
74
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само чантата й на тази е 1500 лв. а тръгнала да търси сметка на главния прокурор?
73
1
 
3
 
! Отговори
До 102 преди 2 години
Абе ти мутрите ли защитаваш? Явно сте много малки и нямате реален поглед върху живота тогава? Откраднаха ми голфа и ми искаха 500 марки да ми го върнат, като го бях купил за 400,подарих им го. И сега като чуя че някой ги защитава полудявам
72
4
 
9
 
! Отговори
?? преди 2 години
Киро учуди Гешев. Занесе му стати, в които се говори че Вълка, Младжо, Шиши, Еврото и тн може да са някакви престъпници.Добре че е Киро да просветли Геша и хубаво че Геша го призова на разпит иначе от къде щеше да знае прокуратурата за тези лица?????Може би ни трябва друг Главен Прокурор.....
71
0
 
13
 
! Отговори
Говорите глупости ! преди 2 години
Прокуратурата --- НЕ ПРАВИ РАЗСЛЕДВАНЕ И НЕ СЪБИРА ФАКТИ И ДОКАЗАТЕЛСТВА!!!!ТОВА ГО ПРАВИ МВР и ДАНС , ЗАЩОТО САМО ТЕ ИМАТ РАЗСЛЕДВАЩИ ФУНКИЦИИ И СЪБИРАТ ФАКТИ И ДОКАЗАТЕЛСТВА ----ЗАЩОТО АКО ОТИДЕШ В СЪДА , БЕЗ ФАКТИ И ДОКАЗАТЕЛСТВА ЗА ДАДЕНО ПРЕСТЪПЛЕНИЕ ....ОТ СЪДА ЩЕ ТИ СЕ СМЕЯТ И ЩЕ ТЕ ИЗГОНЯТ , КАТО МРЪСНО КОТЕ .....ЗАЩОТО СИ ЯВЕН НЕКАДЪРНИК.... ИЛИ КЛЕВЕТНИК!
70
1
 
15
 
! Отговори
СМЕХ... преди 2 години
Ако беше малко по-умен 107 , щеше да знаеш ---че не е важно какво и къде си учил ...А, КАКВО СИ НАУЧИЛ И УСВОИЛ !!!- Имах колега , който зовърши с мен медицина , но не можеше и кучето в *** да убоде , затова отиде да работи в Профсъюзитие, защото баща му беше виден партиен лидер и дипломата му беше дадена , само заради баща му!Та , момчето си беше пълен въздухар....като наш Кире, гдето чете срича и се запъва , като говори!
69
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това не от вчера. Прокуратурата вкарва обвинителен акт. Разследващите органи привличат обвиняеми и правят разпити, експертизи и прочее. Но....с разкриване на извършители се занимава само МВР. Ако те не разкрият извършител. То няма как да се повдигне обвинение и вкара обвинителен акт. Не може да отидеш при който и да е прокурор и да кажеш, че този или онзи е престъпник. Това е повод за проверка, която се назначава на МВР. Петков ръководи кабинета, така че в случая той не си е свършил работата.
68
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Имам едни познати, дето са завършили с отличие курс в университета Принстън, в град Принстън, щата Ню Джърси в Щатите и са много иновативни предприемачи, всичко предприемат. Т а те казват, че трябвало и в ютуб да се види за уличаващи материали, само в гугле било недостатъчно, така рекоха.
67
3
 
14
 
! Отговори
абе преди 2 години
стига с тоя Харвард ! кирчо не го е завършил , завършил е некакъв курс там .
66
3
 
9
 
! Отговори
и те така преди 2 години
намирисва ми че кирчу и лена скоро ше трябва да се явят пред съда , от тези 19 , поне 18 ше ги съдят за клевета :)
65
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
114 готви ли са я за лидер на бананова република , Кирчо също е такъв.
64
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 105 "попада в престижната европейска класация на списание Форбс 30 под 30, която отличава най-добрите млади лидери, изобретатели и предприемачи в Европа" Някой може ли да ме насочи към изобретенията и предприемаческите успехи на Лена, заради които е попаднала в този списък? Благодаря!