Петков: Не ни е страх от никой, институциите да си вършат работата

Премиерът подчерта, че обществото очаква справедливост
Обновена: 9 фев 2022 19:00 | 9 фев 2022 14:20, Веселина Йорданова
371
Петков: Не ни е страх от никой, институциите да си вършат работата
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Не ни е страх от никой, действаме напред и очакваме институциите да си вършат работата в законовите правомощия, ще следим всички като общество. Това каза премиерът Кирил Петков след разпита в Прокуратурата.

Още по темата
Петков уточни, че е бил разпитан от двама прокурори и един човек, който е правел опис, като те са се държали много професионално.

Той изрази очакване сега, когато министър-председател внесе данни, държавното обвинение да даде повече от себе си да види дали има извършени престъпления.

Премиерът занесе в Прокуратурата списък с 19 имена. В отговор на въпрос той каза, че сред тях не е това на настоящия главен прокурор Иван Гешев.

Моята критика и тази на ПП е, че ние не сме доволни от него като извършена дейност и мисля, че цялото общество би се радвало да получи оставка, каза премиерът.

Той подчерта, че уважава разделението на властите, но че обществото очаква справедливост и прокуратурата да си върши работата.

Всички ние имаме големи въпросителни дали това се е случвало и дали главният прокурор е правил всичко според неговите правомощия да се достигне това ниво на спреведливост, което всички ние очакваме, заяви Петков.

По думите му всички имаме нужда от справедливост и е време да сме сигурни, че няма никой над закона.

Още вижте в репортажа на телевизия Bulgaria ON AIR

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


371
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
273
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
обществото чака вашата оставка , нищо че е криза , пораженията от вашето управление са много и колкото по бърза е оставката толкова по добре
272
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Обещахте да не лъжете и да не крадете. За справедливост не е дошла време, защото вашата справедливост, не е нашата справедливост! Грозно е печелиш по начина, по който са печелели предходниците ти, които обеща да накажеш! Спрете спекулата. Снегът ще свърши, ще се покажат камъните и европейските и американските ти приятели няма да те спасят!
271
0
 
2
 
! Отговори
Unknown преди 2 години
Добре че е google :D
270
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Точно така ! Мачкай Кириле !Бой по крадливите герберастки кратуни !
269
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Господин Петков започнете с промяната от КПП та с Р. Турция, обират ни от години с дезинфекция на не се знае на какво... Какво се цели с това ако не е обир с държавна ръка? На пръв поглед е невинно но стои в основата на по големи обири.
268
4
 
3
 
! Отговори
ИСТИНАТА ЗА ТОКА преди 2 години
ТЕЯ ДЕТО ТРЪБЯТ ЗА ТОКА - НЯСНО ЛИ СТЕ ЧЕ БОЙКОТО Е ПРИБРАЛ 12 МИЛИОНА ОЩЕ МИНАЛАТА ПРОЛЕТ СРЕЩУ СЪГЛАСИЕТО СИ ТАЗИ ЗИМА ГАЗТА ДА Е +50 ПРОЦЕНТА. ЗАЩОТО Е ЗНАЕЛ ЧЕ НЯМА ДА Е НА ВЛАСТ И ПОНЕ ДА ОТКРАДНЕ КАТО ЗА ПОСЛЕДНО. СЕГА БЕДИТЕ НОВИТЕ АМА ИСТИНАТА Е ДРУГАТЕ
267
2
 
1
 
! Отговори
До Анонимен 311 преди 2 години
Е, как да изляза, като вкъщи е студено, на упицата - още повече. Гладна мечка хоро не играе. Платеното "Възраждане" не е гладно, не му е студено, има сили да митингува. А богатите и красивите са по Малдивите. Клошарите измръзнаха. Няма кой. Няма.
266
0
 
3
 
! Отговори
? преди 2 години
Бой се от Бога поне.
265
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Саркози става президент и прави запитване до къде е стигнало делото за убийството на БОРИЛСКИ, оказва се забранено от ВАРНЕНСКИЯТ СЪД,ПОСЛЕ СЪДИЙ ОТ ЦЯЛА ИЗТОЧНА БЪЛГАРИЯ ДАВАТ ОТВОД И НЕ ИСКАТ ДА ГЛЕДАТ ДЕЛОТО ЗАЩОТО ПОЗНАВАТ РОДИТЕЛИТЕ НА УБИЙЦИТЕ! ДНЕС ГЛЕДАМЕ КАКВО СТАВА В АНТОН!ВСИЧКИ ПОЗНАВАТ УБИЙЦИТЕ И НИКОЙ НЕ Е ПРЕДПРИЕЛ ДЕЙСТВИЯ СРЕЩУ НЕДОСЕГАЕМИТЕ НА ТЕРИТОРИЯТА!
264
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А вие в правителството кога ще вършите работа? Че само бъдещи планове засега.
263
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Некадърници назначени от злобен НЕКАДЪРНИК! ТАЗИ РЕШЕТНИКОВА П......ДЛОГА СЪСИПА ДЪРЖАВАТА! СЕГА ДА ПРЕМАХНАТ ГЕШЕВ И СПЕЦ ПРАВОСЪДИЕТО И ЩЕ СЕ ПРЕБОРЯТ С ПРЕСТЪПНОСТТА И ЧЕРЕПА ВАСИЛЕВ БОБОКОВИ РАШКОВ РАДЕВ БАНЕВИ И ВСИЧКИ ПРЕСТЪПНИЦИ ЩЕ СИ ВЪРНАТ ТРИТЕ МИЛИАРДА И ОТНОВО НЕДОСЕГАЕМИ
262
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Оставка, родоотстъпници!
261
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Как да ги е страх от някой тия нови мизерници, толкова поскъпва всичко, никой нищо не казва, всички са диви и щастливи! Увеличавайте още, българите плащат!!!
260
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Българите са едни от най-смотаните племена. За да не бъде Герб на власт, плащайте като луди за ток, най-скъпия в Европа сигурно!!! Айде плащайте за лудо!!!!
259
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гнусни изчадия, намаляйте тока защото иначе лошо ви се пише! И заспалите българи вече не протестират, отвратително просто!!!!
258
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Докато просто Киро се занимава с евтин популизъм и реваншизъм, докато обещава светло бъдеще и тегли заеми, задлъжнянайки българите, другите държави харчат милиарди от ЕС, чрез плана за развитие и възстановяване, неподаден в Брюксел от това правителство, в срок.
257
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Премиер, който от кокто е във власта, гони крадци и мутри, без да предостави доказателства, освен медийни писания? Който вижда само "чекмеджета, кюлчета и къщи в Барселона", който продава българските интереси в Северна Македония, и Сърбия? Който заплашва с уволнение, персонално, законно избрани на техните постове, включително и главния прокурор, за да "си сложил свои хора в прокуратурата". Който произвежда гаф, след гаф, поради недостатъчно образование и информираност.
256
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е как ще ви е страх, след като САЩ са зад вас, а и Путин, защото сте с комунистите във власта? Но, както написа Георги Марков, бившият конституционен съдия, "американците заложи а на "куц кон"".
255
1
 
18
 
! Отговори
доказателства преди 2 години
Все от нас знае за хора, които са забогатели по странен начин и се държат като недосегаеми, но нямаме доказателства. Какви доказателства събра Кирето за 2 месеца, че занесе имана на хора до прокуратурата? ДЕТСКА ГРАДИНА И НЕСПАЗВАНЕ НА ЗАКОНА. Това е управлението на Киро лъжеца. Един човек като излъже за няколко неща трябва да ви светне лампичката, че той си е лъжец. Киро излъга за гражданството, за Боян, за чието издирване бил дал пари и т.н Държи се нафукано като американец, но е ГОЛА ВОДА!
254
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
КОГАТО ДАНС,МВР,СЛЕДСТВИЕ И ВСИЧКИ СЛУЖБИ ТРЯБВА ДА РАБОТЯТ И ТИ ДА РАЗПОЛАГАШ С ВЛАСТ ДА ИСКАШ ОТ ТЯХ РЕЗУЛТАТ ОТ РАБОТАТА ИМ, ДА ДАВАТ ГОДНИ ДОКАЗАТЕЛСТВА ЗА ПРЕСТЪПЛЕНИЯ И ДА ГИ ПРЕДСТАВЯТ ПРЕД ПРОКУРАТУРАТА, ВМЕСТО ТОВА ДА НОСИШ ИЗРЕЗКИ ОТ ВЕСТНИЦИ В ХАРТИЕН ПЛИК И САМОДОВОЛНО ДА ОБЯСНЯВАШ ПРЕД ЖУРНАЛИСТИ КАК ПРОКУРАТУРАТА НЕ РАБОТИ?ТОЗИ ЗНАЕ ЛИ КАТО КАКЪВ Е В МОМЕНТА И КАКВО ТРЯБВА ДА ПРАВИ НА ТОЗИ ПОСТ ?ДА НЕ ГОВОРИМ ЗА МАЦКАТА С ИНФОРМАЦИЯТА ОТ ЧИЧКО ГУГЪЛ! ЖУРНАЛИСТИ СЪБУДЕТЕ СЕ