Прокуратурата иска от МВР информация по списъка на Петков

Бориславова: Надяваме се, че институциите наистина ще работят
179
Прокуратурата иска от МВР информация по списъка на Петков
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Прокуратурата ще изиска от МВР цялата информация за лицата от предоставения от премиера Кирил Петков списък на евентуални извършители на престъпления. Това съобщиха от държавното обвинение.

От там уточняват, че разкриването на престъпления е законовото задължение само и единствено на изпълнителната власт.

Още по темата
МВР и всички други органи са длъжни при информация за данни за извършено престъпление да сезират прокуратурата, която е единственият компетентен орган да повдига обвинение. Освен от МВР, информация за 19-те лица от списъка на премиера ще бъде изискана и от други органи и служби за сигурност, които са част от изпълнителната власт, посочват от прокуратурата.

Началникът на кабинета на премиера Лена Бориславова коментира съобщението така:

"Това е друг интересен момент, доколкото по време на срещата господин Гешев обясни слабите резултати в борбата с корупцията, че се дължат на работата на съдилищата, на работата на следствените служби, на работата на МВР и на некачественото законодателство и по никакъв начин не е свързано с дейността на прокуратурата. Затова е интересно обаче, от друга страна, как, когато тази среща бе проведена, изведнъж прокуратурата пък имаше възможността да се самосезира, да привика мен, да привика министър-председателя, за да даваме пояснения, без да търси съдействие от тези органи, които ѝ пречат да си върши работата. Надявам се, че ако това е пречката, тя ще бъде отстранена и че институциите наистина ще започнат да си взаимодействат, за да може да се борим с несправедливостта, която резултира от тези високи нива на корупция за всички нас".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


179
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
9
 
3
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
До ПРЕКРАСЕН ХОД...прекрасна си ти !..."Лена и Киро" САМО СЕЗИРАТ "прокуратурата" !!!!!..ТЕ НЕ ОБВИНЯВАТ !..ЗАДЪЛЖЕНИЕ на "прокуратурата" е да изясни обстоятелствата по сигнала и ако има основания,да повдигне обвинения !..Но тя /"прокуратурата"/ БЯГА от това !...Опитва се да прехвърли "парещия картоф" на други...Стар ченгеджийски номер...Толкова стар,че чак брадясал дОземи..
42
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
време е Рашков да се събуди, Петков стана смешен днес..... Докато не пресъхнат дамаджаните няма как да стане!:))))))
41
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
време е Рашков да се събуди, Петков стана смешен днес
40
3
 
7
 
! Отговори
хахахаха преди 2 години
Е, то с тия изрезки как да щракне капана?!
39
2
 
4
 
! Отговори
Маг Светлина преди 2 години
И аз получих призовка ще помагам какво да правя!
38
4
 
4
 
! Отговори
До Ха ха!!! преди 2 години
Най ме кефи че герберските тролчета карат само по 'опорките' и не смеят да кажат нищо друго което не е там - да не вземат да объркат нещо и да им увехне надницата!
37
3
 
12
 
! Отговори
ПРЕКРАСЕН ХОД преди 2 години
НА ГЕШЕВ. ЗАКОНЕН ПРИ ТОВА. ВСЪЩНОСТ ЛЕНА И КИРО СЕЗИРАТ ПРОКУРАТУРАТА. А МВР Е ДЛЪЖНА ДА РАЗСЛЕДВА. АКО РЕЗУЛТАТИ ОТ РАЗСЛЕДВАНЕТО НА МВР НЯМА - ЗНАЧИ ЛЕНА И КИРО ЩЕ БЪДАТ ПОДВЕДЕНИ ЗА КЛЕВЕТА. ПРОКОПИ ЗАЛОЖИ НА Т.Ъ.ПИ ГОНЧЕТА.
36
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ходи все едно на моден подиум . "Пази боже сляпо да прогледа"
35
4
 
4
 
! Отговори
Ха ха!!! преди 2 години
Бати Боку е решил да се раздели с някоя банкнота от пачките в чекмеджето - като гледам коментарите! Той не си пада по даване, ама като опре ножа до кокъла - дори сълзи да рони - ще плаща!
34
1
 
3
 
! Отговори
Ушо кара мотопед преди 2 години
Има едни хора които използват незаконни СРС-та и тях ги има в списъка, повече известни с прякорите си! Дайте му тромпет!
33
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А къдя го списъко? Прозрачност - Таратанци!
32
2
 
3
 
! Отговори
до 54 преди 2 години
Защото сигналите ще отидат при ония за чекмеджета, пачки, Барцелона, изнудване и т.н. И Прокуратурата не е длъжна да обясни защо!
31
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
То май само Бориславова не разбра, че с този разговор и списък, не се самосезира прокуратурата а я сезира тя и просто Киро. И в най лекия вариант, ще им се случи случка, за оклеветяване.Все пак двамцата от ПП са официални лица в изпълнителната власт.
30
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само ГЕРБ!При тях се живееше добре!Факт!Другото е размахване на списъци!За които не ми дреме на
29
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Фигурантски крадци и престъпници, боли ли ? Тепърва още ще ви заболи. А махнат ли милицонера ви Рашков, направо ще ви се стъжни картинката !
28
3
 
4
 
! Отговори
минувач преди 2 години
Този фарс трябва да се прекрати най скоро! Гешев не само накърнява реномето на Прокуратурата но и на България! Да не би съоветните служби в ЕС и САЩ не следят какво става тук?
27
4
 
10
 
! Отговори
питам преди 2 години
Защо президент, премиер, министри и депутати от управляващата коалиция ги е страх да произнесат името на Прокопиев. Името МУ и това на Исус се изговаря само в църква и политическата централа на ПП. В парламента ни двума, ни вопъл, ни стон.
26
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Петков не знаели, че такива доноси се дават на полицията, на Рашков, примерно, и полицията ще направи разследване за достоверността на доноса?Евтина кирива пиар-акция!
25
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Каскета не иска ли и пържени картофки?
24
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Който дойде на власт вади списъци,докато нашите овладеят държавата!